Gelezen

Wat ik wil lezen in april 2021: Mythothon

Ondertussen weten jullie al dat ik fan ben van leesuitdagingen. Eventjes online zoeken en je vindt dergelijke readathons in alle maten en gewichten. Persoonlijk heb ik vooral een boontje voor de maandlange uitdagingen en dit gevoel heb ik zo een beetje voor mezelf gecreëerd door maandelijks mijn TBR (To Be Read) samen te stellen aan de hand van uitdagingen die ik uit een pot met briefjes trek. Maar natuurlijk vind ik door anderen georganiseerde uitdagingen, die met velen in een groep worden aangegaan, nog net dat tikkeltje plezanter, of toch zeker dwingender in de positieve zin.

Dus toen ik bij Annemieke van A Dance With Books las over de Mythothon van Foxes and Fairy Tales werd mijn interesse meteen gewekt.

Blijkbaar is dit al de vierde editie van deze readathon en ik vind het wel een beetje jammer dat ik er niet eerder over hoorde, gezien de bedenkster zich steeds laat inspireren door mythen en legenden.
Voor deze ronde, die loopt doorheen de ganse maand april, kwam de inspiratie uit de legende van Koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel. De volledige uitleg en regels voor deze readathon vind je terug in dit bericht. Hieronder geef ik een bloemlezing van mijn gekozen queeste en mijn geselecteerde boeken.

De Queeste

Eerst en vooral moet ik een team kiezen. Er kan gekozen worden voor Morgana, Merlijn of Nimue, waarbij elke keuze komt met een specifieke, min of meer aan het personage gerelateerde, leesopdracht.

Ik koos, net als Annemieke, voor Nimue, de Vrouwe van het Meer. De reden hiervoor was vooral omdat er bij die opdracht meteen een boek in mijn hoofd sprong dat ik me al even voorneem te lezen.

Vervolgens begint de echte queeste, samen met Koning Arthur en 11 ridders van zijn Ronde Tafel, goed voor 12 opdrachten.
Daarna kan de laatste strijd beginnen met nog een laatste opdracht om Camelot te redden.

Er werd ook een groepboek gekozen, namelijk Legendborn, dat ik toevallig in maart las en die mijn interesse in de Koning Arthurmythe eigenlijk weer een beetje heeft opgewekt. Dus echt wel een ideaal moment voor deze readathon voor mij!

Mijn TBR

Naast dat voor elk personage je gekozen boek moet voldoen aan de opdracht, zijn de regels vrij soepel.
Zo zou je in principe 14 boeken kunnen lezen, eentje voor elke opdracht, maar het is ook toegestaan om een boek voor twee opdrachten te laten mee tellen. Dit gegeven hou ik zeker in het achterhoofd, maar in eerste instantie wou ik voor elke opdracht zeker een verschillend boek kiezen.

Personage Opdracht Boek
TEAM: Nimue Lees een boek dat zich nabij de zee afspeelt T. J. Klune – The House in the Cerulean Sea
King Arthur Lees een boek met royalty Holly Black – How the King of Elfhame learned to hate Stories
Sir Lancelot Lees een boek van een favoriete auteur Rick Riordan – The Hidden Oracle *
Sir Gawain Lees een boek met groen op de cover of in de titel Brigid Kemmerer – A Heart So Fierce and Broken
Sir Percival Lees een boek met een glanzende omslag Susanna Clarke – Piranesi
Sir Bors Lees een vervolg Brigid Kemmerer – A Vow so Bold and Deadly
Sir Lamorak Lees een boek waarvan je denkt dat het te weinig gehyped is Mur Lafferty – Six Wakes **
Sir Kay Lees een boek met een belangrijke broer- en/of zusrelatie Marie Lu – The Kingdom of Back
Sir Gareth Lees een recente toevoeging aan je TBR Nnedi Okorafor – Home
Sir Bedivere Lees een boek met iets puntigs op de kaft J. K. Rowling – The Ickabog
Sir Galahad Lees een boek waarvan de titel begint me “G” Tessa Dare – Goddess of the Hunt
Sir Tristan Lees een boek met een romance die legendarisch zou moeten zijn Chloe Gong – These Violent Delights
Sir Gaheris Luister naar een audioboek of lees een deel van het verhaal hardop voor Paul Tremblay – No Sleep Till Wonderland
RED CAMELOT Lees een boek dat zich afspeelt op een plek die je nog nooit hebt bezocht Nnedi Okorafor – The Night Masquerade
* herlezen om dan verder de serie te kunnen uitlezen
** underhyped vond ik zelf moeilijk kiezen op voorhand, dus keek ik af bij BookswithEmilyFox op YouTube

Dit is een vrij ambitieuze lijst, vooral gezien het lezen nog steeds niet echt vlotjes loopt. Deze 14 boeken samen tellen zo’n 4523 blz, een getal dat hoog is, maar niet onmogelijk voor mij in een goeie leesmaand.
Maar ik heb wel nog de troef achter de hand dat ik één boek voor meerdere prompts kan gebruiken en er zitten wel wat opties om te verdubbelen.

We streven dus voor het maximum, maar zoals steeds, zonder druk, zonder moetens en alleen maar voor de leute. Jullie horen wel hoe het afloopt 😉

Groetjes,
Charlotte