Gelezen

Gelezen in februari 2021

Ondertussen weten jullie het waarschijnlijk wel, maar februari was nu niet echt mijn maand. Ik kampte de ganse maand met algemene lusteloosheid, en dit gold ook voor het lezen.
Na een week waarbij ik echt geen minuut mijn aandacht bij het lezen kon houden, ongeacht het geselecteerde boek, besloot ik om het over een andere boeg te gooien en nog eens een audioboek op te zetten. En dat heeft toch een beetje mijn leesmaand gered, waardoor ik uiteindelijk toch nog 4 boeken uit las, goed voor 1388 bladzijden. Als ik dit vergelijk met het gemiddelde van 3559 blz/maand vorig jaar, dan is wel duidelijk dat ik in februari echt wel in een dip zat.

Hierbij kwam ook nog dat het eerste fysieke boek dat ik mij voorgenomen had te lezen in februari mij echt niet kon mee nemen. Twee weken lang probeerde ik het, maar ik moest me echt door elke pagina sleuren en uiteindelijk, na ongeveer 1/3de uitgelezen te hebben, gaf ik mezelf de toestemming het boek aan de kant te leggen. Het volgende boek dat ik dan in handen nam, was wel een schot in de roos.

Dus, uiteindelijk las ik dan toch nog 4 boeken helemaal uit, waarvan 3 audioboeken en 1 fysiek boek uit mijn boekenkast. Het niet uitgelezen boek was er ook eentje uit mijn boekenkast, en dat zal hoogstwaarschijnlijk richting kringloopwinkel gaan.

Van de gelezen boeken behoorden 3 tot de doelgroep volwassenen en eentje tot de Young-Adults.

Gezien ik voornamelijk audioboeken las, dan kan je wel weten dat ik voornamelijk in het Engels las. Ook het fysiek gelezen boek was er eentje in het Engels. Het niet uitgelezen boek daarentegen was dan nog wel in het Nederlands en was zelfs van een Vlaamse schrijver. Jammer toch dat het mij niet kon bekoren.

De vier uitgelezen boeken behoorden samen tot 3 verschillende genres, namelijk thriller (2), horror (1) en fantasy (1).

Ondanks het feit dat het lezen mij niet zo af ging afgelopen maand, heb ik de boeken die ik toch uit las relatief graag gelezen, waardoor het gemiddelde februari boek toch nog een vrij hoge score van 3,5 sterretjes kreeg.

Hieronder de lijst van de boeken die ik in februari las en mijn beoordeling in sterretjes. Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen!

 1. Greer Hendricks & Sarah Pekkanen – You Are Not Alone 🎧 ★★★
 2. Greer Hendricks & Sarah Pekkanen – The Wife Between Us 🎧 ★★★
 3. Paul Tremblay – A Head Full of Ghosts 🎧 ★★★★
 4. Astrid Scholte – Four Dead Queens ★★★★
 5. Bavo DHooge – De Sciencefictionschrijver DNF

🎧 Greer Hendricks & Sarah Pekkanen – You Are Not Alone ★★★

Genre: Thriller

Shay Miller wants to find love, but it eludes her. She wants to be fulfilled, but her job is a dead end. She wants to belong, but her life is increasingly lonely.

Until Shay meets the Moore sisters. Cassandra and Jane live a life of glamorous perfection, and always get what they desire. When they invite Shay into their circle, everything seems to get better. Shay would die for them to like her. She may have to.

Heel intrigerend begin en al bij al een ontspannend en vlot boek, maar er zaten te veel gaten in het verhaal om het die echte wauw-factor te geven. Een beetje te erg van de pot gerukt.
Leuk en afleidend tijdens het lezen, maar uiteindelijk weinig overtuigend en snel vergeten.

🎧 Greer Hendricks & Sarah Pekkanen – The Wife Between Us ★★★

Genre: Thriller

When you read this book, you will make many assumptions.
You will assume you are reading about a jealous ex-wife.
You will assume she is obsessed with her replacement – a beautiful, younger woman who is about to marry the man they both love.
You will assume you know the anatomy of this tangled love triangle.
Assume nothing.

Heel veel plottwists, waarvan sommige (vooral de eerste) echt heel goed zijn, andere dan weer zo cliché dat ik met mijn ogen moest rollen.
Ook weer eentje goed voor op het moment, escapisme, maar uiteindelijk vergeetbaar.

🎧 Paul Tremblay – A Head Full of Ghosts ★★★★

Genre: Horror

The lives of the Barretts, a normal suburban New England family, are torn apart when fourteen-year-old Marjorie begins to display signs of acute schizophrenia.

To her parents’ despair, the doctors are unable to stop Marjorie’s descent into madness. As their stable home devolves into a house of horrors, they reluctantly turn to a local Catholic priest for help. Father Wanderly suggests an exorcism; he believes the vulnerable teenager is the victim of demonic possession. He also contacts a production company that is eager to document the Barretts’ plight. With John, Marjorie’s father, out of work for more than a year and the medical bills looming, the family agrees to be filmed, and soon find themselves the unwitting stars of The Possession, a hit reality television show. When events in the Barrett household explode in tragedy, the show and the shocking incidents it captures become the stuff of urban legend.

Fifteen years later, a bestselling writer interviews Marjorie’s younger sister, Merry. As she recalls those long ago events that took place when she was just eight years old, long-buried secrets and painful memories that clash with what was broadcast on television begin to surface–and a mind-bending tale of psychological horror is unleashed, raising vexing questions about memory and reality, science and religion, and the very nature of evil.

Heel griezelig en atmosferisch verhaal met ambigu einde. Doorgaans ben ik niet voor dubbelzinnige of onduidelijke conclusies, maar hier vond ik het einde net heel toepasselijk en schitterend gedaan. Kippenvel.
Ik ben benieuwd naar meer van deze auteur.

Astrid Scholte – Four Dead Queens ★★★★

Genre: Fantasy

Get in quick, get out quicker.

These are the words Keralie Corrington lives by as the preeminent dipper in the Concord, the central area uniting the four quadrants of Quadara. She steals under the guidance of her mentor Mackiel, who runs a black market selling their bounty to buyers desperate for what they can’t get in their own quarter. For in the nation of Quadara, each quarter is strictly divided from the other. Four queens rule together, one from each region:

Toria: the intellectual quarter that values education and ambition
Ludia: the pleasure quarter that values celebration, passion, and entertainment
Archia: the agricultural quarter that values simplicity and nature
Eonia: the futurist quarter that values technology, stoicism and harmonious community

When Keralie intercepts a comm disk coming from the House of Concord, what seems like a standard job goes horribly wrong. Upon watching the comm disks, Keralie sees all four queens murdered in four brutal ways. Hoping that discovering the intended recipient will reveal the culprit – information that is bound to be valuable bartering material with the palace – Keralie teams up with Varin Bollt, the Eonist messenger she stole from, to complete Varin’s original job and see where it takes them.

Ondanks dat dit een alleenstaand fantasy boek is, werd toch een verbazingwekkend ambitieuze wereld opgebouwd. En met verve, want de schrijfster wist mij met weinig woorden toch helemaal mee te nemen in de verschillende culturen en personages. Echt heel goed opgebouwd en spannende unieke verhaallijn, die misschien iets te snel werd afgerond, maar toch heel goed steek hield en naar een bevredigende conclusie werkte.
Ik zou dit boek aanraden aan mysterie/thriller lezers die graag eens zouden proeven van een fantasy setting.

DNF Bavo DHooge – De Sciencefictionschrijver

Genre: Science-Fiction

Ben David is een sciencefictionauteur die zijn gedroomde bestseller maar niet weet te creëren. Hij besluit zich om die reden dan maar te wijden aan een boek over Harry Stephen Keeler, een mysterieuze, opmerkelijke auteur én – volgens velen – de slechtste schrijver uit de literatuurgeschiedenis. Het graven in het leven van Keeler maakt dat Ben David gedwongen wordt om als een buitenstaander zijn eigen leven te evalueren. Ben communiceert met zijn dove zoontje in gebarentaal, hij is vervreemd van zijn vrouw die in een andere wereld vertoeft en heeft geen enkele band met de rest van zijn omgeving. In Harry Stephen Keeler en diens buitenissige universum vol freaks, aliens en robots vindt de schrijver troost. Meer nog: hij begint zich langzaamaan te vereenzelvigen met Keeler. Zijn nieuwsgierigheid naar Keeler slaat om in een obsessieve speurtocht naar het laatste, verloren gewaande, ongepubliceerde manuscript Spion van Mars. Maar bestaat dit manuscript wel? Of is het de science fiction van de schrijver zelf?

Ik kon totaal niet in dit boek komen en het zorgde er eigenlijk voor dat ik over het algemeen mijn leeszin wat kwijt ben geraakt. Beter aan de kant leggen dus, dan mezelf forceren.

4 Comments

 • Evi

  Fijne audioboeken zeg! Ik ga eens kijken of ik ze niet in mijn Kobo Plus abo kan terugvinden 🙂 En top ook dat jij die laat meetellen voor het aantal boeken dat je las. Ik ben er nog steeds niet uit of ik dat nu wel of niet ga doen 🙂

  • Charlotte

   Heb je bij Kobo Plus ook audioboeken? Dat wist ik niet. Vind je dat de moeite?

   En ja, ik begrijp je twijfel hoor bij audioboeken, dat had ik in het begin ook. Maar uiteindelijk heb ik het verhaal wel gelezen en ga ik het daarna niet nog eens fysiek lezen.
   Het was vooral het idee dat mensen die niet kunnen lezen met de ogen, door bijvoorbeeld een beperking, dan niet zouden mogen zeggen dat ze boeken hebben gelezen als ze dat via audioboek doen, dat mij heeft overtuigt dat audioboeken evenwaardig zijn als gewoon gelezen boeken 🙂

 • zwartraafje

  Ik had in februari ook een boek waar ik heel moeilijk doorheen geraakte (De vermisten van Maneschijn). Deze maand was dat opnieuw het geval. Het was waarschijnlijk geen goed idee om de eerste drie verhalen van de The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy – reeks (het was een omnibus) in één keer te willen uitlezen. Hopelijk wordt april een betere leesmaand. Zo niet dan ga ik me waarschijnlijk weer wat vaker creatief bezighouden.

  • Charlotte

   Ooh, ja, Hitchhicker’s Guide heb ik graag gelezen, maar ik heb dit ook met de nodige ademruimte moeten doen. En eerlijk, na boek 3 had ik er genoeg van. Dus boek 4 en 5 heb ik ook nog altijd niet gelezen.
   Maart was ook een rollercoaster maand voor mij. Ik heb mijn leesgoesting nu wel weer een beetje kunnen aanzwengelen door enerzijds kortverhalen te lezen en anderzijds mee te doen aan de 48-hr live readathon van Becca and the Books.
   Ik ben nog niet helemaal door het dipje, maar ik lees toch weer wat regelmatiger.