Gelezen

Leeslog september 2020

Ik loop weer een beetje achter met het updaten van deze blog. Naast een sneak-peak van mijn september leeslog in mijn augustus update, toonde ik nog niet het uiteindelijke resultaat van de maand september in boeken.

Inspiratie voor de titelpagina had ik niet echt voor ik eraan begon. Ik wou nog niet meteen voor herfst gaan, omdat het nog niet echt als herfst aanvoelde. Tot nu toe had ik ook steeds rond een specifiek kleur gewerkt, maar ondertussen zat ik ook zo’n beetje door alle hoofdkleuren heen en gaf mij dit ook niet meteen inspiratie.
Uiteindelijk bouwde ik iets vrij intuïtief op, op basis van mijn vele papiertjes en stickertjes. Mijn oog werd vooral getrokken door de verroeste-koffiekan-met-lavendel en daarna bouwde de pagina zich vrij organisch op.
September werd in een vrij normaal handschrift geschreven en om het meer op een titelpagina te laten lijken voegde ik er gewoon een kader rond. Als nagedachte ging ik twee keer over de hoekjes, wat ik uiteindelijk wel een tof effect vond – precies een fotokader – wat ik dan ook liet terug komen bij andere elementen op deze en volgende pagina’s.

Voor de TBR moest ik wel iets doen met de bookoplathon waaraan ik mee deed, en besloot daarbij kleine dobbelsteentjes te tekenen. Initiëel waren die gewoon ongekleurd, maar telkens ik een boek uitlas kleurde ik die in met kleurpotlood. Hiervoor gebruikte ik zowel bruin als groen, om het wat interessanter te maken dan puur bruin.
Om te schrijven gebruikte ik een combinatie van bruine en paarse fineliner, opnieuw om het visueel wat interessanter te maken. De titels werden dan weer geschreven in iets dikkere bruine viltstift.

Ook de kalender met aantal dagen waarop ik echt las werden met dezelfde combinatie kleurpotlood gekleurd.

Eénmaal de titelpagina is gemaakt is het voor het vervolg vooral een kwestie om in thema te blijven. Hetzelfde bruine papiertje werd gebruikt om de pagina minder eentonig te maken, samen met nog wat meer lavendelstickers. Kadertjes met geaccentueerde hoekjes hielpen met de titels en de dobbelstenen komen terug voor het tellen van de gelezen boeken.

De bladzijden met boeken en recensies werden weer zoals gebruikelijk opgebouwd. Boven elke pagina herhaalde ik de maand, gewoon iets breder geschreven en aangevuld met lijnen over de breedte van de bladzijde. Stickertjes met de covers van de boeken verschenen links, met rechts dan de details. Voor de recensie zelf kwam dan het kader met geaccentueerde hoekjes weer van pas. En wanneer er nog wat plaats was, kon ik nog wat meer lavendel stickertjes kwijt.

Voor oktober vergat ik een foto te nemen van de originele titelpagina, vooraleer ik bijvoorbeeld de gelezen dagen begon te kleuren. Daarom zien jullie een eerste blik van oktober pas bij een volgende update 😉

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Céline

  Ik zou graag een reading journal bij houden voor 2021. Hij ligt al klaar! Ik ben echt enthousiast om het voor de eerste te keer te doen. Het lijkt mij zo ontspannend. Jouw leeslogs zijn echt pareltjes als ik je blogberichten zo bekijk!

  • Charlotte

   Ik ben er mee begonnen omdat ik altijd vol goesting naar bullet journals keek, maar ik een echte bullet journal nooit vol hield. Vond een boekenlog een leuk alternatief: ik kan er mijn creatieve ei in kwijt en nerdy doen over boeken. Ideaal dus 😉
   En dankjewel 😀 Oh ja, en super benieuwd naar jouw versie binnenkort!!

 • Annemieke

  Oh dit is een heel mooi thema. Dat bruine papier is ook zo mooi <3
  In thema blijven de volgende pagina's vind ik altijd zo moeilijk haha.

  • Charlotte

   Oh, maar ik vind jouw journals altijd zo geweldig! Ik wou dat ik zo kon tekenen. Ik kan niet anders dan beroep doen op papiertjes en stickers, gezien ik nog niet eens een deftig stokmannetje kan tekenen, haha.

 • zwartraafje

  Ik vind het altijd leuk om jouw lay-outs te zien. Print je de boekcovers gewoon met de printer of heb je daar zo’n speciale mini-printer voor ? Die stukjes bruin papier en de lavendel-stickers passen heel mooi samen. Ik ben zelf nog een beetje aan het twijfelen welk notitieboek ik ga uitkiezen voor mijn bullet journal voor volgend jaar en wat ik ga doen qua lay-out. Opnieuw Harry Potter, voor het derde jaar op rij of eerder iets neutraals zodat ik mijn stempels en stickers van Creachick een keer kan gaan gebruiken? Gelukkig heb ik nog wat tijd om erover na te denken.

  • Charlotte

   De boekencovers print ik met de gewone printer op stickerpapier. Ik wacht tot ik een A4-blad kan vullen. Heb zo al een gans doosje met geprinte covers van boeken die in nog ongelezen in mijn boekenkast staan of die ik ooit toch eens wil lezen.
   Voor mijn leeslog van volgend jaar ben ik ook nog aan het twijfelen. Ik heb nog een A6 formaat boekje liggen, zoals ik dit jaar en vorig jaar heb gebruikt, maar ik heb ook al een verzameling A5 boekjes. Een beetje meer plaats per blad zou misschien wel welkom.
   Oh, de creachick stickers zijn wel schoon. Ik heb mezelf tot nu toe al kunnen tegen houden die aan te schaffen, maar het is verleidelijk 😉