Gebeurd

Olleke – Magic Book Club 2

Via Liesbet van zwartraafje leerde ik over de Magic Book Club van Olleke. Het concept is genre abonnementsdoos, waarbij maandelijks een assortiment van goodies wordt samengesteld volledig geïnspireerd door de magische wereld van Harry Potter.
Tsjah, meer moest ik niet horen om dat eens te willen uitproberen. Tegen de tijd dat ik hiervan op de hoogte was, was echter de eerste editie van oktober al volledig uitverkocht. Geen erg, dan probeerde ik wel die van november.

Netjes op 2 november werd de doos bezorgd in een grote saaie kartonnen doos. Maar in de doos zat de mooie oranje doos in de vorm van een boek.

Bij het openen van de doos werd ik eerst en vooral begroet door een hele hoop isomo-isolatie. En als ik zeg een hele hoop, dan is het echt een hele hoop! Dus de inhoud was alleszins goed beschermd. Alleen jammer dat niet voor een milieu-vriendelijker alternatief werd gekozen…
Onder de isolatie zaten dan de pakjes, allemaal nog eens mooi en keurig verpakt. In totaal pakte ik tien pakjes uit!

Ik nam geen foto’s tijdens het uitpakken, dus ik val meteen met de deur in huis met bovenstaande foto van alle uitgepakte pakjes.

Bovenaan lag een mooi herfstig kaartje, waarvan ik meteen wist dat het ook een overzicht van de inhoud zou bevatten. Ik legde dit dus voor het uitpakken even aan de kant, maar las het pas eenmaal ik alles had bekeken.

Wat het meest mijn oog trok bij alle uitgepakte pakjes was dit A5 notitieschriftje met I would rather be at Hogwarts. De binnenkant is gelijnd, wat ik iets minder vind, maar echt een heel mooi boekje met aardig wat bladzijden. Ik ga iets leuks moeten vinden om daarin bij te houden!

Een ander papieren item is deze leuke notitieblok met magische dieren.

Er waren ook twee glazen potjes/flesjes met materiaal om toverdrankjes te maken. De linker is vooral bedoeld als decoratief element met gedroogde bloemen, rechts is een hele mooie fles met bruikbaar oregano, een kruid dat ik gelukkig heel erg lekker vind.

Het item dat voor mij het minst leek te passen bij het thema, was de grote doos met clowns erop. Hierin zaten 7 grote theelichten, in 7 verschillende kleuren met 7 verschillende geuren, bedoeld om mee te mediteren. Dat laatste doe ik niet, maar de kaarsjes zullen zeker van pas komen in deze duistere dagen!

Naast twee items om op te schrijven, bevatte de doos ook twee items om mee te schrijven: een Felix Felicis balpen en een coole ganzenveren pennenset met inkt.

Elke doos zou denk ik ook een draagbaar item bevatten en ik ben super blij dat ik kousen kreeg in deze doos. Geen Harry Potter kousen, maar super toepasselijk voor een boekennerd als ik. Plus het zijn twee verschillende kousen, dus hoe zalig is dat niet. Dobby zou dit zeker goedkeuren 😉

Als laatste zaten er nog vier illustraties van vier Harry Potter personages: Luna Lovegood, Minerva McGonnagall, Hermione Granger en Bellatrix Lestrange.

Conclusie

Leuk! Ik vond dit een heel fijne doos, met een paar leuke hebbedingetjes, maar niks waar ik echt mee in de wolken ben. Het is duidelijk Harry Potter en magie geïnspireerd, zonder echt compleet de Warner Bros tour op te gaan. Er is duidelijk over nagedacht.
Dus al bij al zeker leuk voor een keer, maar ik ben niet meteen overtuigd om dit effectief ook maandelijks te bestellen.

Is er nog iemand die deze service heeft of zal uitproberen?

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • zwartraafje

  Oh, deze spreekt me precies minder aan dan de eerste doos. De theelichtjes deden me wel meteen aan de verpakking van de (wan)smakelijke Bertie Botts beans denken. Maar dan zouden de kaarsen natuurlijk ook naar snoepjes moeten ruiken en liefst niet naar de vieze oorsmeer-variant. 🙂 De kousen heb ik zelf al een keer gekocht dus voor mij zouden die eerder een ontgoocheling zijn vermits je natuurlijk liefst iets krijgt dan je nog niet hebt. Ik denk dat ik het notitieblok nog het leukste vind van de items.

  • Charlotte

   Ah ja, ik had helemaal niet aan Bertie Botts gedacht! Inderdaad. De kaarsjes hebben inderdaad een geurtje, maar voornamelijk toch wel lekkere geurtjes, meer gelijk zeepjes dan snoepjes wel, maar sowieso beter dan oorsmeer of gras of zo 😉

 • Le petit requin

  Oh, die kousen zijn tof! Die clowns snap ik ook niet zo goed 🙂 En ja, notitieboekjes met lijntjes, ik vind dat ook minder handig. Geef mij maar kleine ruitjes of dotted, bij grote ruitjes of lijntjes heb ik precies altijd teveel plaats over, omdat ik een vrij klein handschrift heb. Al heb ik er ook al wel gekregen die ik toch gebruik, omdat ze, zoals het jouwe hier, te mooi zijn om niet te gebruiken. Soms vind ik het wel jammer dat het merendeel van de notitieboekjes in de winkel gelijnd zijn, maar mijn portemonnee is daar wel blij om, denk ik 😉

  • Charlotte

   Ja, vreemd hé, dat lijntjes zo gemakkelijk te vinden zijn en de dotted of vierkante ruitjes minder, terwijl ik precies wel de indruk heb dat het merendeel van de mensen die laatste verkiezen. Maar zoals je zegt, best voor de portemonnee 😉

 • Magic Book

  Via Google vonden we je persoonlijke review en dat is altijd boeiender dan wanneer we iemand zouden betalen om ons product te beoordelen. Wat wij opgestoken hebben is dat we vanaf januari iets moeten vermelden over het opvulmateriaal.

  Een lesje opvulchuim: er zijn witte ( de gewone), de groene (biologisch afbreekbare) en grijze (biologisch afbreekbaar en 100% gerecycleerd) gemaakt van maïs of aardappelzetmeel. In vrije natuur afgebroken na ongeveer 7 maanden. Omdat we ook buiten Europa het boek versturen en de producten op zichzelf soms zwaar wegen, leek extra gewicht door papiersnippers geen optie. Geperforeerd karton en papier pluist ook erg, waardoor zeker als je zwarte T-shirts zou meesturen, je veel werk hebt om het er af te krijgen. We hebben alle dozen dezelfde grootte gemaakt en dan zorgt soms voor het probleem dat we bij duurdere items minder artikelen hebben en bij kleinere producten meer opvulschuim moeten gebruiken. In de eerste doos hadden we het minder en in de Decemberdoos zitten heel veel producten, waardoor er bijna geen schuim zit, maar heel veel breekbare artikelen. Als we iets versturen met bubbelfolie dan is het altijd folie dat we hergebruiken, we hergebruiken 95% van alle verpakkingsmaterialen die de leverancier toestuurt. Het is de eerste keer dan we kartonnen dozen hebben laten maken, maar je moet vrij veel betalen om het gekende drieletter keurmerk te vermelden op de doos, dus dat lieten we achterwege.

  De ‘kaarsjes in alle geuren’ zijn een verwijzing naar de ‘Smekkies in Alle smaken’ zoals in de commentaren opgemerkt. De originele verpakking is met majorettes en pierrots. Dus in dezelfde sfeer van clowns, al weten we dat sommige mensen bang zijn van clowns, dus het was een risico om hier voor te kiezen. Omdat elke kaars voor een emotie staat, hebben we clowns met diverse uitdrukkingen uitgezocht. De kaarsjes zijn eigenlijk chakralichtjes uit India van https://www.greentreecandle.com/ met natuurlijke (naar onze mening aangename) verschillende geuren waarbij we de regenboogverpakking veranderd hebben. We hadden eerst kaarsjes geurend naar snoep in blikjes gevonden, maar deze waren erg artificieel. Gelukkig zitten er niet veel geurproducten in onze dozen, want smaken verschillen.

  Hoe vond je de vegan Wizards Magic Chocolate van de echte broertjes Wemel?

  • Charlotte

   Oh, dankjewel voor jullie reactie! En voor de opheldering over het verpakkingsmateriaal! Het was in ieder geval heel verzorgd verpakt en ideaal om beschadigingen te voorkomen. Nu ik weet dat het ook nog eens milieuvriendelijk is, vind ik het helemaal top!

   Ja, ik kon me voor de kop slaan dat ik het niet door had dat het een verwijzing was naar de Smekkies 😀 De kaarsjes zijn ondertussen wel al heel goed van pas gekomen! En de geuren vind ik erg fijn. Ik ben normaal vrij gevoelig voor geuren, maar deze storen totaal niet!

   Oei, de chocolade ben ik inderdaad vergeten vermelden!
   Voor een vegan chocolade vond ik deze echt lekker. Ik ben geen vegan, maar had uit interesse eerder wel al eens een vegan chocolade geprobeerd, maar ik vond die wat naar karton smaken. Helemaal niet bij deze chocolade en heel lekker bij de boterham 🙂