Gelezen

O.W.L.s readathon: de afloop


Dit jaar doe ik voor de tweede keer mee aan de Magical Readathon van Book Roast.
In april was het eerste luik van de readathon, namelijk het afleggen van de O.W.L.s. Hierover schreef ik eerder al in deze blogpost, waar ik uitlegde wat deze readathon precies inhoudt en wat mijn specifieke leesplannen ervoor waren.
Nu april voorbij is, wil ik even terugblikken over wat ik uiteindelijk voor de O.W.L.s las en of ik slaagde voor alle benodigde vakken.

Carrière O.W.L.s: Librarian

© Book Roast

Terwijl ik vorig jaar koos voor de heel magische carrière van toverstafmaker, koos ik dit jaar voor een carrière die ik als muggle ook wel zou zien zitten gezien mijn grote liefde voor lezen en boeken, namelijk bibliothecaris.
Hiervoor moest ik 5 O.W.L.s halen voor 5 verschillende magische vakken.

1. Ancient Runes: lees een boek met een hart op de omslag of het woord hart in de titel
Hiervoor las ik het boek dat ik ook voorzien had in mijn TBR, namelijk Heart of Flames van Nicki Pau Preto, het vervolg op Crown of Feathers.
Prachtig boek, voldeed aan de verwachtingen en zo veel meer!

2. Arithmancy: lees iets buiten je gebruikelijke favoriete genre
Hiervoor was ik eerst van plan om de e-boek van Het Victoriaanse Huis van John Boyne te lezen, maar opteerde uiteindelijk om naar de Engelstalige audioboek This House is Haunted op Storytel te luisteren terwijl ik mijn badkamer eens een goeie diepe schoonmaakbeurt gaf.
Het boek wordt onder horror geklasseerd en dit is niet echt een genre waar ik vaak naar grijp. Dit was echt een solide ouderwets spookverhaal waar ik erg van heb genoten. Ik was zo gebiologeerd dat ik geen enkele keer gezucht heb bij het kuisen van de badkamer 😉

3. Defence Against the Dark Arts: Lees een boek dat zich afspeelt aan de zee of kust
Ook hiervoor las ik het voorziene boek House of Salt and Sorrows van Erin A. Craig. Dit is een gothic aandoend verhaal geïnspireerd op het sprookje van de twaalf dansende prinsessen dat jammer genoeg niet volledig voldeed aan mijn verwachtingen.

4. History of Magic: Lees een boek met heksen of tovernaars
Dit thema was ideaal om het laatste boek uit de Winternight trilogy te lezen, The Winter of the Witch van Katherine Arden. Fantastisch einde, maar toch treurig dat het voorbij is.

5. Transfiguration: Lees een boek of serie met gedaanteverwisselaars
Hiervoor koos ik een boek dat al eventjes op mijn boekenplank stond te branden en waar ik erg naar uit keek, namelijk A Curse so Dark and Lonely van Brigid Kemmerer. Het is een Belle en het beest hervertelling, dus ik verwachtte vrij veel van dit boek. Uiteindelijk was het niet slecht, doch een beetje saai en generisch.

Extra Cursus O.W.L.s: Animagus training


Naast mijn gekozen carrière als bibliothecaris, wil ik ook graag leren hoe ik een animagus of faunaat kan worden.

Hiervoor kon een extra cursus gevolgd worden, waarbij er drie O.W.L.s behaald moesten worden. Maar ik had geluk, want twee van die O.W.L.s overlapten al met mijn carrière vakken, waardoor ik slechts één extra boek moest lezen om voor deze cursus verder te kunnen gaan naar de N.E.W.T.s

6. Potions: Lees een boek met minder dan 150 bladzijden
Hiervoor had ik Het Hoge Gras van Stephen King voorzien, wat slechts 68 bladzijden telt.
Ook dit boek valt onder dat niet zo geliefde genre horror en dit was echt een boek dat mij opnieuw bijleerde waarom ik niet zo vaak naar dit genre grijp. Dit was niet alleen griezelen, maar ook degoutant en vies. Niks voor mij, dus gelukkig dat het maar zo kort was!

Extra kredieten

En dan waren er nog 6 O.W.L. vakken over die ik eigenlijk niet moest behalen, maar waar ik toch al een boek voor had voorzien voor het geval dat. En ja, je raadt het natuurlijk al, ook voor deze 6 vakken lukte het me een boek te lezen, alhoewel dit niet steeds het boek was dat ik er eerder voor had gepland.

7. Astronomy: lees dit boek voor het merendeel wanneer het buiten donker is
Hiervoor was ik eerst van plan geweest om The Bromance Book Club te lezen, maar dan kreeg ik via gelezen recensies enorm veel goesting om Radiance van Grace Draven te lezen. Helaas voldeed dit boek niet aan de verwachtingen gecreëerd door de gelezen recensies…

8. Care of Magical Creatures: lees een boek met een omslag waarop een dier met een bek staat
Hiervoor heb ik een zalig nostalgisch detectiveverhaal gelezen: The Mystery of the Clockwork Sparrow van Katherine Woodfine. Ik las het boek als audioboek en dit is zeker een aanrader ook!

9. Divination: geef nummers aan de boeken die je wil lezen en gebruik een willekeurige nummer kiezer om te beslissen wat je gaat lezen
Voor dit vak had ik eerder een paar boeken uit mijn TBR gepikt waar ik een willekeurig nummer aan had gegeven. Ik had niet mijn ganse TBR gebruikt, want ik heb niet alle boeken in mijn bezit, vandaar dat ik opteerde voor een selectie. Suddenly You van Lisa Kleyplas werd geloot, een historisch zwijmelboek dat een beetje plat viel naar het einde toe.

10. Herbology: Lees een boek waarvan de titel begint met M
Ah, dit puntje was perfect om eindelijk eens Mythos van Stephen Fry af te vinken, maar om één of andere reden blijf ik dat boek maar voor me uit schuiven, terwijl ik er van overtuigt ben dat ik het graag ga lezen. In plaats las ik via audioboek Miracle Creek van Angie Kim.

11. Charms: lees een boek met een witte omslag
Hiervoor had ik eerst Final Empire van Brandon Sanderson voorzien, zodat ik wat verder kon lezen voor de Cosmere-along. Uiteindelijk vond ik dit boek van 647 bladzijden net iets te ambitieus om tijdens deze readathon te lezen. In plaats daarvan gebruikte ik The Dilemma van B. A. Paris om aan dit puntje te voldoen.

12. Muggle Studies: Lees een boek vanuit het perspectief van een Dreuzel
In mijn planning had ik The Dilemma eigenlijk voor dit vak voorzien. Maar omdat ik via audioboek ook The Kind Worth Killing van Peter Swanson las dat ook voor dit vak kon voldoen, en ik ontdekte dat The Dilemma ook met een witte cover komt, besloot ik de boeken te wisselen.

Ook al was ik dus eerst vooral alleen van plan die boeken te lezen die ik nodig had voor mijn carrière en cursus, uiteindelijk las ik toch voor alle O.W.L.s een boek. En geloof het of niet, ik las zelfs nog meer boeken dan dat! Maar daar zal ik het wel een volgende keer over hebben, in mijn blog met mijn leesstatistieken en recensies!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Zo fijn dat je al je O.W.L.s hebt kunnen behalen. Zelf ben ik ook gestart met de boeken die ik ‘moest’ lezen indien ik mijn doelstelling wilde halen. Bij mij zaten daar heel wat graphic novels bij. Deels omdat ik geen andere optie vond voor bepaalde opdrachten. Ik kon immers niet naar de bibliotheek gaan. Maar anderzijds ook omdat maart een slechte leesmaand was en ik hoopte om op deze manier de leesflow terug op gang te kunnen trekken. Tegen het einde van de maand kwam ik trouwens nog achter dat ik wél een ongelezen boek met een hart op de cover had. Het vervolg op A curse so dark and lonely heeft immers een poort op de cover staan met daarin een hart verwerkt. Ik ben benieuwd welke opdrachten ze tegen de N.E.W.T.S gaat bedenken en of ik daar dan ook boeken voor kan vinden op mijn TBR of in de collectie van mijn echtgenoot.

    • Charlotte

      Ik ben ook wel curieus naar de N.E.W.T.s! Wat een prestatie is het toch om steeds zo van die opdrachten te gaan bedenken! En voor de N.E.W.T.s zijn er ook nog eens zoveel meer opdrachten nodig, drie voor elk vak.