Gelezen

Leeslog januari 2020

Nu januari voorbij is, kan ik jullie mijn volledig ingevulde leeslog voor deze maand tonen.
Eerder toonde ik al hoe ik deze had opgezet met titelpagina en een TBR-pagina (To Be Read). Als je mijn bericht over de gelezen boeken van januari hebt gelezen, dan kan je weten dat ik mijn TBR volledig heb afgerond. Deze vakjes zijn nu dan ook in het goud ingekleurd.

De volgende spread had ik initieel leeg gelaten, omdat ik daar op het einde van de maand een lijst wou maken van alle uiteindelijk gelezen boeken en een paar leuke quotes. Uiteindelijk liet ik het idee van de quotes-pagina varen, omdat ik in de recensies al quotes gebruikte (zie later). Eerst had ik gepland om mijn leesstatistieken van de maand op de laatste pagina van de maand te doen, dus na alle recensies, maar nu zat ik met een extra bladzijde waar ik nog geen doel voor had. Uiteindelijk besloot ik er een kalender in te voegen en de dagen waarop ik heb gelezen kon inkleuren.

Na de 4 bladzijde ( 1. titel; 2. TBR; 3. kalender gelezen dagen en 4. lijst gelezen boeken) begon ik met het eigenlijke loggen van de boeken.
Hiervoor had ik opnieuw niet echt een plan, alleen dat ik een foto van de cover wou inplakken, de specificiteiten van het boek wou bijhouden alsook een soort recensie of toffe quotes. Dit alles wou ik wat creatief doen, zodat mijn honger naar handlettering en scrapbooking gestilt werd.
Het geheel groeide uiteindelijk organisch, waarbij ik bij elk boek wel weer iets veranderde of bij stelde. Hier een sample van wat het uiteindelijk werd:

Eind januari vulde ik dan de spread aan het begin verder aan (dus de tweede spread na de titel & TBR) en uiteindelijk besloot ik de stats meteen ook aan het begin te schrijven. Ik wou niet nog onnodig meer bladzijden gebruiken per maand, want ik had opeens bedacht dat als ik op deze manier verder deed, ik hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zou hebben aan 1 boekje per jaar.
Ondertussen ben ik wel al weer iets zen hierin geworden: ik gebruik zoveel bladzijden ik wil. Heb ik een tweede boekje nodig dit jaar, dan is dat maar zo. Het voornaamste is dat ik mijn ei erin kwijt kan 😉

En dan mocht ik februari opzetten!
Op basis van de ervaring van januari, besloot ik opnieuw om de eerste 4 bladzijden voor titel, tbr, kalender, stats en lijst gelezen boeken te gebruiken, maar ik deelde alles iets anders in.
Voor het ontwerp had ik al halfweg januari besloten dat ik voor februari groen als accentkleur wou. Daarna is de rest van het ontwerp vrij organisch gegroeid, door mijn papiertjes en washi tapes erbij te nemen. Uiteindelijk werd dit het resultaat voor de eerste spread:

De linkerkant is opnieuw gewoon een titelpagina. Deze keer zonder quote, maar iets meer visuele elementen, met het bedrukte papier, de washi tape en het lettertype.
Op de rechterkant gebruikte ik deze keer slechts een halve bladzijde voor mijn TBR, gezien ik hem deze keer niet zo lang wou maken en de gekozen boeken al vrij grote boeken zijn. De tweede helft van de bladzijde gebruik ik voor de kalender waarin ik het aantal gelezen dagen bij houdt.
De volgende spread is momenteel nog leeg en ook de bladzijden daarna zullen maar gevuld worden wanneer ik mijn eerste boek van de maand heb uitgelezen. Maar dit alles zullen jullie wel zien wanneer februari om is 😉

Voor de nieuwsgierigen, ik heb geprobeerd een doorblader video te maken van mijn ganse januari leeslog. Hopelijk geeft dit jullie een goed beeld 🙂

En dat is het dan voor januari 🙂
Houden jullie ook een leeslog bij?
Vinden jullie dergelijke berichten interessant en/of inspirerend?

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Le petit requin

  Heel tof gedaan! Ik ben te tam om zoveel te schrijven (die recensies typ ik dus gewoon direct op goodreads of in een blogconcept), maar ik vind het wel heel tof & inspirerend (qua lay-out bijvoorbeeld) om naar te kijken.

 • Cindy

  Wat een start van een leesjaar! Heel mooi om zo bij te houden, kruipt toch veel tijd in zou ik denken en dan nog 10 boeken lezen/luisteren op een maand!

  • Charlotte

   Het is een hobby gelijk een ander, dus ja, tijd kruipt er wel in, maar als je iets graag doet, dan vergeet je dat hé 😉 En eerlijk, de laatste tijd kijk ik bitter weinig tv en ook handwerken doe ik momenteel wat minder…