Gemaakt

Zeemeermindeken 2 Tadaaa

Het is hier weer twee weekjes stilletjes geweest.
Zij die mij volgen op Instagram konden daar lezen dat ik vorige week een paar daagjes het Kanaal overtrok richting Londen. De eerste keer dat ik op reis ging alleen met de mama. Dat moeten we meer doen want het was keiplezant en gezellig!
De week daar voor was het herfstvakantie hier in België en had ik logeetjes op bezoek. De eerste keer dat niet 1, maar 2 nichtjes tegelijk bleven slapen. Ook dat was keiplezant en voor herhaling vatbaar, ook al heb ik niet te veel geslapen gezien de nichtjes er op stonden met mij in bed te slapen 😉

     

Net voor ik naar Londen vertrok slaagde ik er echter nog in om de zeemeerminstaart waar ik al een tijdje aan aan het haken was af te werken. En ook al zeg ik het zelf, het is weer een schoontje geworden!

De staart werd in opdracht gemaakt van een oud-klasgenootje.
Normaal maak ik eigenlijk niks in opdracht, tenzij voor familie of zo. Echter omdat ik ergens al met het idee speelde om nog een zeemeermindeken te haken, en dan vooral om mijn patroon op punt te stellen, en omdat ik volledig vrij spel kreeg, zegde ik toe.

     

De staart werd ondertussen al cadeau gedaan door Sint-Maarten aan het dochtertje van mijn oud-klasgenootje. Het was blijkbaar een instant succes, want het meisje wil hem niet meer uit doen en probeert er zelfs mee te stappen. Zalig toch! Maakt me instant-blij als ik zo’n reacties krijg op mijn handwerkjes.

En nu wordt het hoog tijd om mijn patroon hier met jullie te delen. Dat doe ik binnenkort. Beloofd!

Groetjes,
Charlotte

15 Comments

 • Le petit requin

  Ik snap volledig dat je niets in opdracht maakt. En toch: ik denk dat dit heel veel succes zou hebben! Qua kleuren ben ik meer fan van de vorige versie, maar ook dit is weer heel mooi gemaakt!

  • Charlotte

   Merci hoor 🙂
   Ja, ik krijg wel meer de vraag of ik x of y niet wil maken, maar ik heb geen zin om daar slaaf van te worden. Ik wil maken wat ik wil maken en niet wat ik moet maken. 😉

 • Verheyen José

  Oh keimooi gedaan en ook leuk om te horen dat je een leuk uitstapje met de mama had, kan me voorstellen zo n moeder dochtermoment
  groetekes van José

 • sigridkatkatkatoen

  Een blogbericht om content van te worden door het alleen maar te lezen 🙂 Een fijn reisje met uw mama en een heel blij kindje met uw haakwerk! Het leven kan mooi zijn!
  PS: Zeker doen hé, nog zo’n momentjes met de mama! Mijn moeder stierf 6 jaar geleden op 53-jarige leeftijd aan kanker en ik heb héél veel spijt dat wij dat niet vaker hebben gedaan…
  Geniet nog van het weekend, Sigrid

 • trijnewijn

  Zo mooi! ’t zal wel zijn dat diegene die het kreeg er dol op was, ik denk dat heel veel kindjes (klein en groot) dromen van een zeemeermin staart 🙂

 • De mama

  Ik kijk ook al uit naar ons volgende reisje. Heb er heel hard van genoten en geniet er nog van. Snap niet waarom we daar zo lang mee gewacht hebben ! Love you

 • zwartraafje

  Dat van in opdracht werken begrijp ik volkomen. Dan wordt iets dat je leuk vindt al snel een opdracht. Ik heb het in het verleden zowel meegemaakt met het versieren van cupcakes als met het maken van kaartjes. Dus die maak ik nu gewoon wanneer ik er zin in heb en niet tegen de klok. Zo leuk trouwens om nadien dat gelukkige klantje in je creatie te zien dat is er dan weer wél tof aan.

 • Karen Devriendt

  Ik wou deze zelf graag eens maken, maar ik vind je patroon niet meer. Kleine meisjes worden groot. Toe aan een nieuwe.

  • Charlotte

   Dag Karen!
   Hopelijk is alles goed daar bij jullie tijdens deze bizarre periode?
   Het patroon kan je hier vinden. Ik moet eens werk maken om mijn site wat op te schonen en het wat duidelijker vindbaar te maken 😉
   Veel haakplezier alvast!
   Groetjes, Charlotte