Gelezen

Verbeelding Bookchallenge 2017: Update 3

Net als vorig jaar doe ik weer mee met de uitdaging van Kathleen van Verbeelding.org, maar anders dan vorig jaar bekijk ik mijn vooruitgang slechts om de drie maanden. Hier is de update voor het derde trimester van 2017!

Van juli tot september las ik 11 boeken, het grootste aantal in vergelijking met de twee vorige kwartalen, maar deze keer kon ik helaas niet alle boeken gebruiken om een puntje van de uitdaging te schrappen.


3. Een boek geschreven door meerdere auteurs
Ik las in juli twee boeken van het schrijversduo Preston & Child, namelijk Het Blauwe Labyrint en Scharlaken Kust.

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
Ik vind het altijd moeilijk om te ontdekken hoeveel exemplaren van een boek al werden verkocht, maar ik ben vrij zeker dat The Handmaid’s Tale die kaap al met een serieuze marge heeft overschreden.
Als iemand trouwens nog tips heeft waar ik de verkoopcijfers van een boek kan opzoeken, geef ze gerust door!

7. Een boek gepubliceerd in 2017
Deel 2 van Rick Riordans The Trials of Apollo, The Dark Prophecy, verscheen in mei van dit jaar.

11. Een boek met een kleur in de titel
Opnieuw Het Blauwe Labyrint en Scharlaken Kust

13. Een boek met een illustratie op de cover
Bij sommige covers is het moeilijk uit te maken of die helemaal werden getekend of dat het een fotomanipulatie is. Om het zekere bij het onzekere te nemen, laat ik dus de The Remnant Chronicles achterwege. The Dark Prophecy en The Handmaid’s Tale hebben duidelijk wel een illustratie als cover.

   

21. Een boek dat je al een keertje las
Ik herlas The Kiss of Deception zodat ik het vervolg kon lezen.

23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
Het Blauwe Labyrint, Scharlaken Kust en The Dark Prophecy spelen zich (deels) af in de VS. Ik ben al een keertje naar New York geweest, dus strikt genomen ben ik al eens op reis geweest naar dat land, maar voor de twee voorgaande kwartalen heb ik daar telkens geen rekening mee gehouden, dus ik moet consequent blijven.
De Ziener speelt zich zowel af in België als Engeland. In eigen land ben ik al op reis geweest en ik stak al meermaals het kanaal over.

24. Een boek uit de bibliotheek
In juli ging ik voor het eerst sinds jaren nog eens naar de bibliotheek. Ik ontleende en las Studie van Gif, De Ziener en Studie van Magie.

26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
Dit blijft het gemakkelijkste puntje uit de uitdaging voor mij. Ik las niet minder dan 7 boeken die ik hieronder zou kunnen classificeren, omdat er toch fantasy-elementen in voorkomen. Ik ga me echter beperken tot die boeken met in your face magie, en dat waren Studie van Magie (duh!) en The Dark Prophecy.

28. Een boek dat iedereen en z’n moeder al heeft gelezen, behalve jij
Zou The Handmaid’s Tale hieronder kunnen vallen?

30. Een eerste deel in een reeks
The Kiss of Deception is het eerste deel van een trilogie The Remnant Chronicles. Ook De Ziener is het eerste deel uit een reeks, ook al wist ik dat niet toen ik er in begon.


Van de 11 gelezen boeken dit kwartaal, kon ik er 3 niet gebruiken voor de uitdaging. De 9 overige konden gezamenlijk dienen voor 11 puntjes, waarvan ik er 2 nog niet eerder dit jaar kon afvinken. Dit brengt de tussenstand na het derde kwartaal op 19/30

En hoe ver zitten jullie al met jullie uitdaging?

Groetjes,
Charlotte

5 Comments

 • Le petit requin

  Ik heb ondertussen 23 puntjes kunnen schrappen; schreef er recent nog over. Dat wordt dus nog stevig doorlezen om ze alle 30 te halen 🙂

  En ja, The Handmaid’s Tale kan wel meetellen voor puntje 28, vind ik. Zelfs als nog niet iedereen het gelezen heeft, dan zal dat nu door de serie wel gebeuren 😉 Ben je van plan die ook te bekijken? Ik ga er binnenkort aan beginnen denk ik.

  • Charlotte

   De 30 ga ik sowieso niet halen, denk ik, want er zitten een aantal puntjes bij die me totaal niet aanspreken en ik weet wel dat het de bedoeling is om buiten de comfort zone te lezen, maar ik heb geen zin om iets totaal tegen mijn goesting te lezen 😉
   De serie heb ik ondertussen al gezien. Zeker een aanrader!

 • sigridkatkatkatoen

  Hé, leuke uitdaging! Daar had ik nog niet over gehoord! Nu, ik lees gewoon alles wat voor mijn neus komt 🙂 Onlangs nog een boek over het oude Engeland (‘Hannah’s gave”), nu eentje dat zich hier in België afspeelt (‘Kantje Moord’),… Ik vind het leuk als je iets kunt bijleren tijdens het lezen. Af en toe een detective mag ook wel, maar daar wordt ik zo onrustig van en ik lees meestal voor het slapen gaan, dus da’s soms niet zo’n goed idee.
  Enfin, ik ga jouw titels en deze uitdaging in mijn achterhoofd houden. Fijn als ik even niet meer weet wat lezen.

  • Charlotte

   Ik doe die uitdaging, maar ik lees ook gewoon waar ik zin in heb, hoor. Vind het gewoon leuk om puntjes te kunnen schrappen. Plus, het werkt voor mij ook om eens die boeken te lezen die al lang op me liggen te wachten 🙂

 • zwartraafje

  Goh, ik denk dat ik er momenteel nog vier mis. Sowieso het boek met meer als 700blz. Blijkbaar las ik er wel van in de 600 maar nooit meer als 700. Ook een boek van een Celebrity, een self-published exemplaar en een geleend boek ben ik nog niet aan toegekomen. Geen flauw idee of het me nog gaat lukken – maar ik ben dan ook niet echt aan het zoeken naar boeken die ervoor in aanmerking komen. Eigenlijk ben ik al lang blij wanneer ik tegenwoordig aan lezen toekom. Ongeacht het leesvoer.