Gelezen

Gelezen in oktober

De leesdip is nog steeds niet over. Ik weet niet wat het is, maar geen enkel boek, hoe interessant de premisse me ook lijkt, kan me boeien. Zal wel weer over gaan, zoals steeds, maar toch vreemd dat dit jaarlijks gebeurd zonder dat ik een echte reden kan aangeven. Uiteindelijk toch nog twee boeken uitgelezen, dus valt eigenlijk wel mee 🙂


Paula Hawkins – In het water ★★★

Een paar zomers terug schreef Paula Hawkins de zomerhit van het jaar met Het meisje in de trein. Ik las dit boek toen ook en vond het eigenlijk een beetje meh (mijn gedachten). Toch was ik nieuwsgierig naar haar volgende boek.

In het water begint met de dood van Nel, een alleenstaande moeder. Ze wordt dood aangetroffen in de rivier waar eerder die zomer een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet sprong. Doorheen de jaren sprongen daar al vele vrouwen en Nel was geobsedeerd om hun verhaal te kennen. Sprong Nel zelf of kwam ze iets te weten dat ze beter niet had ontdekt?

In het water is vlot geschreven, hypnotiserend bijna, dat kan ik niet ontkennen, maar toch ontbrak er iets voor mij. Ik heb het wel graag gelezen, maar het verhaal zal me niet bijblijven.
Het was leuk om te lezen hoe alles uiteindelijk mooi in mekaar past, hoe herinneringen zo kunnen verschillen van persoon tot persoon, maar echt spannend vond ik het verhaal niet. Dit kwam waarschijnlijk omdat er geen grote onthulling was, maar omdat alles geleidelijk aan wordt ontrafeld.
De personages bleven wel een beetje een mysterie voor mij. Terwijl ik bij Meisje op de trein een echte afkeer voor bepaalde personages ontwikkelde, bleven de personages hier eerder op de vlakte. Ik kon niemand volledig doorgronden, alles bleef wat vaag en met toespelingen beschreven. Dit kwam dan waarschijnlijk omdat het er zo veel waren waarvan we het perspectief zagen.
Al bij al een fijn boek, maar geen hoogvlieger.

Kate Mosse – De nacht van de vogels ★★★★

De Languedoc serie van Kate Mosse las ik jaren geleden al heel graag. Ik volg de auteur niet obsessief, maar als ik toevallig zie dat ze een nieuw boek uit heeft, dan voeg ik dat toe aan mijn lijst. Zo ontdekte ik dat ze De nacht van de vogels al in 2015 publiceerde, dus hoog tijd om hem te lezen.

2 Comments

 • trijnewijn

  Bij mij komt het lezen ook in vlagen, met momenteel een dipje. Ik denk dat mijn to do lijstje te vol staat, waardoor ik bij het lezen toch een beetje denk dat ik beter andere, nuttigere dingen zou doen. Stom natuurlijk, want een goed boek uitlezen geeft net energie om vervelende taakjes aan te kunnen pakken…
  Fijn dat één van de twee gelezen boeken zo’n goeie was. Nog een paar toppertjes erbij en die leesgoesting komt wel terug 🙂

 • sigridkatkatkatoen

  Hé, die ‘In het water’ heb ik ook net gelezen! Het is ook niet mijn lievelingsboek hoor. Ik vond het wel een pageturner, maar ik kreeg er een naar gevoel van en dat vind ik niet leuk.
  Voor Trijnewijn hierboven: Ik lees elke avond minstens een half uur in bed, voor het slapengaan. De perfecte ontspanning en je hebt niet het gevoel dat je beter nuttigere dingen doet. 😉
  Groetjes, Sigrid