Gemaakt

Ballerina – de laatste stukken

Vooraleer ik de ballerina in al haar glorie aan jullie toon, dacht ik eerst nog even een paar foto’s van het maak-proces te tonen. Kwestie van jullie nog wat in spanning te houden, hé.

ballerina 13

Nog voor de ballerina een hoofd of haar kreeg, maakte ik wel al haar tippen. Een beetje proberen en zoeken, maar het eindresultaat maakt mij blij!

ballerina 14

ballerina 15      ballerina 16

ballerina 17

Het hoofd van de ballerina was niet zo moeilijk, alleen een kwestie van de juiste grootte te vinden.
Ik twijfelde wel even over wat voor oogjes ik ging gebruiken. Ik heb heel veel oogjes liggen, niet alleen zwarte, maar ook gekleurde, en even dacht ik er over om haar blauwe oogjes te geven. Maar uiteindelijk zijn die zwarte oogjes toch schattiger, vind ik.
Ik experimenteerde ook even met een geborduurde neus, maar ik vond het eindresultaat niet zo schoon. Dus uiteindelijk hou ik het puur en simpel op oogjes.

Het haar, en dan vooral de haarlijn, was wel even experimenteren met steken, rijen en rondes. Ik wou de illusie van een zijwaartse scheidingslijn, zonder te moeten borduren. Ik wou een gewone gehaakte pruik. Uiteindelijk vond ik een combinatie die mij min of meer het gewenste effect gaf.
Dat de ballerina een knotje ging krijgen was niet mijn eerste gedacht. Ik wou haar eerst een paardenstaart geven, zoals ik in de kinderkamer van mijn collega had gezien. Maar uiteindelijk past een knotje meer bij een ballerina vind ik en dit was ook zo op de afbeelding op het geboortekaartje van de bestemmeling, dus een knotje werd het.

Het hoofd zette ik zo op het lijf, zodat het kan draaien. Iets dat ik leerde via de blog By Hook, By Hand en wat eigenlijk vrij logisch is en nog gemakkelijk ook!

ballerina 18

En dan restte mij nog enkel het jurkje.
Hiervoor gebruikte ik potlood en papier om het ontwerp en vooral de maten uit te tekenen. Het was wat zoeken en proberen, ik had op het einde zelfs een blaar op mijn duim, maar uiteindelijk werd het jurkje precies zoals ik het wou.
Maar dat ga ik nog niet tonen. Ik hou jullie nog wat in spanning tot zaterdag 😉

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Verheyen José

  Wow,keimooi gedaan je ziet al dat het een beauty gaat worden.
  groetjes van José

 • Els

  Proficiat met het werkstukje , mooi gedaan, het ziet er echt niet moeilijk uit.
  Zou dit een patroontje goed leesbaar voor slechtziende zijn. Maar dat is wat ik wil weten . k’Zou het dan heel erg graag hebben voor mij
  Gr. Els De Smet

  • Charlotte

   Dag Els. Dit patroontje is niet beschikbaar. Ik hou het voorlopig nog voor mezelf, tot ik alles op punt heb gesteld en beslist heb wat ik er mee wil doen.