Gebeurd,  Gemaakt

Ballerina’s

Toen een zwangere collega tijdens de middagpauze verzuchtte dat ze niet weet wat ze gaat doen de week dat ze thuis zit voor ze gaat bevallen, was dit voor mij een uitnodiging om ideeën te spuien.
Ik weet namelijk dat deze collega zot is van dansen en ballet, en toeval wou nu dat ik op Pinterest al een paar doe-het-zelf projectjes had zien passeren met ballerina’s die mij vrij eenvoudig leken. De mooiste vond ik de ballerina’s gemaakt met servetten.

Ik toonde de foto’s aan mijn collega en toen duidelijk werd dat ze die wel mooi vond, stuurde ik haar ook de links naar de uitleg (hier of hier) met de boodschap dat moest ze zich effectief vervelen voor de baby er is, ze zich zo een beetje kan bezig houden.

Niet zo heel lang daarna vertrok de collega op zwangerschapsverlof en wij, de collega’s, waren er allemaal van overtuigd dat de baby niet lang op zich zou laten wachten. Regelmatig werden sms’jes uitgewisseld, maar het kleintje wilde liever bij de mama blijven.
Zo ook stuurde ik op een vrijdagavond een berichtje om te horen hoe het was, maar opnieuw bleek dat het niet voor de komende dagen zou zijn. En jawel, de collega was zich aan het vervelen, dus ik kwam weer af met mijn papieren ballerina’s en stelde voor om die samen met haar te gaan maken.
En zo gebeurde het dat ik op een zondagnamiddag helemaal naar het verre Ninove reed om te knutselen 😉

Papieren ballerina's 01   Papieren ballerina's 02

Materiaal hadden we alleszins genoeg: servetten, ijzerdraad, pijpenragers, lijm, tangetjes, penselen, garen, …
Ik dacht dat het een fluitje van een cent ging worden, vooral met de duidelijke foto-tutorials die ik online vond, maar eigenlijk was het zo simpel niet. Vooral een deftig skelet bouwen met ijzerdraad vond ik moeilijk. Maar de aanhouder wint: onze namiddag prutsen, morsen en kliederen met lijm leverde uiteindelijk toch drie vrij deftige ballerina’s op.

Papieren ballerina's 03

De dag erna kreeg ik nog drie leuke foto’s van mijn collega. Ze had met behulp van visdraad (en waarschijnlijk een helpende hand) de drie ballerina’s als mobile in de kinderkamer opgehangen.

Daar wordt ik nu eens blij van! Als iets lukt en het er nog goed uit ziet ook 🙂 En het pas helemaal in het thema van de kamer met ballerina!
Een toffe namiddag met blijvend resultaat!

En, oh ja, de collega is ondertussen afgelopen maandag bevallen van een flinke dochter 🙂

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

    • Charlotte

      Echt, hé! Ik dacht dat ik toch wel een beetje handig was, maar in mijn hoofd ging het toch vlotter. Maar bon, voor een eerste poging zijn de ballerinas niet slecht!

  • zwartraafje

    Ik vind het vooral leuk dat ze ook echt bij de kinderslaapkamer passen. Het is trouwens sowieso specialer wanneer je iets zelf hebt kunnen maken, dat maakt die kamer meteen nog unieker. Dat je er dan ook nog eens een leuke middag door hebt beleefd is natuurlijk een extra pluspunt.