Gelezen

Owlcrate #9

Mijn allerlaatste Owlcrate was deze van mei.
Ik had voorheen een plan van 6 maanden gekocht tijdens de solden op Black Friday, de dag na Thanksgiving. Bij het aankopen van zo’n plan, wordt dit automatisch hernieuwd, tenzij je het stopzet. Mijn plan moest vernieuwen op 1 juni, maar deze keer zonder de korting. En eerlijk, het begon een beetje duur te worden voor een boek en een paar, jawel leuke, maar niet echt nuttige goodies. Dus ja, ik besloot het stop te zetten. Mei werd dan ook mijn laatste doos.

Thema: Steampunk

Steampunk is wel een stijl die ik mooi vind. Die mooie gouden en bronzen kleuren en schitterend uitziende machines. Dus ik was wel een beetje enthousiast over het thema.

Owlcrate mei 16 01

Zoals steeds ligt bovenaan de doos het kaartje met het thema. Dit wordt afgebeeld met behulp van een zeppelin. Op de achterkant wordt dan beschreven wat je allemaal in de doos kan vinden. Maar ik wil dat het een verrassing blijft, dus ik leg het kaartje aan de kant.

Owlcrate mei 16 02

Het eerste dat ik vind is een nogal zwaar, groot juweelachtig iets. Als ik het uit de verpakking haal zie ik dat het een pin is.
Als ik even spiek op het kaartje leer ik dat er 5 verschillende ontwerpen werden verstuurd. Ik kreeg een soort vliegenierspin met vleugels en een illusie van radarwerk. Erg mooi gemaakt, maar wel een beetje zwaar. Het lijkt mij een ideaal stuk voor mensen die aan cosplay doen.

Owlcrate mei 16 03

Vervolgens vind ik een klein, kartonnen doosje en ik weet meteen dat daar een juweeltje in zit. Het is een ring met cabochon. In de cabochon zit een illustratie van een steampunk engel, met radartjes. Het is moeilijk te fotograferen, maar de kleurtjes en de illustratie vind ik wel mooi. Het is blijkbaar een verwijzing naar The Infernal Devices van Cassandra Clare, een boekenreeks die hier bij mij in de kast staat, maar waar ik nog niet aan toe ben gekomen.

Owlcrate mei 16 04

Het volgende stuk is opnieuw een juweel, een ketting deze keer, met een grote, ouderwets aandoende sleutel als hanger. Schoon en dit is één van de eerste juwelen uit Owlcrate die ik me nog zie dragen ook.

Owlcrate mei 16 05

Daarna vind ik iets waarvan ik geen gedacht heb van wat het is. Blijkbaar zijn het stickers om op de nagels te plakken. Een soort nagellak, maar zonder het borsteltje en de lak. Ik kende dat niet en weet niet of ik dit wel zal gebruiken. Het ontwerp is wel leuk, mooi goudkleurig met af en toe een glinster en radartjes.

Owlcrate mei 16 06

Vervolgens vind ik een grote print als eerbetoon aan Peter Pan. Ik snap eerst niet echt goed wat dit met het Steampunk-thema te maken heeft, maar dat wordt me later duidelijk wanneer ik de korte inhoud van het boek lees.

Owlcrate mei 16 07

Het boek in de doos is namelijk een hervertelling van Peter Pan, met een sterk Steampunk gehalte: Everland door Wendy Spindale

Londen werd vernietigd in een bliksem van bommen en ziektes. De enigen die de vernieling en het dodelijke virus hebben overleefd zijn kinderen, onder wie Gwen Darling en haar jongere broertje en zusje, Mikey en Joanna. Ze brengen hun nachten door met het zoeken naar eten en nuttige materialen; en hun dagen met het vermijden van de meedogenloze Marauders – het Duitse leger onder leiding van de wrede kapitein Hanz Otto Oswald Kretschmer.

Onzeker of het virus zich voorbij de grenzen van Engeland heeft verspreid, maar wanhopig om te vertrekken, is Kapitein Hook op zoek naar een geneesmiddel. Dit denkt hij te vinden in één van de overlevende kinderen. Hierdoor jaagt hij in de straten op de kinderen om op hen te kunnen experimenteren. Diegene die hij vangt, keren nooit meer terug.
Tot hij op een dag Joanna ontvoert. Gwen zal alles doen om haar zusje terug te krijgen, en terwijl ze op pad gaat ontmoet ze een waaghals genaamd Pete. Pete biedt de hulp aan van zijn bende van Verloren Jongens en de felle scherpschutter Bella, die allen overleven in een verborgen, ondergrondse stad.
Maar in een plaats waar elke hulp een hoge prijs heeft en elke belofte wordt gebonden door bloed, kan dit bondgenootschap Gwen meer kosten dan ze wil. En zijn Gwen, Pete, de Verloren Jongens en Bella genoeg om Captain Hook te slim af te zijn?

Peter Pan is wel een verhaal dat tot mijn verbeelding spreekt en ik heb altijd al gevonden dat er iets duisters rond de jongen-die-niet-volwassen-wil-worden hangt. Dus ik ben wel nieuwsgierig naar deze steampunk versie van het verhaal. Ik vind het ook een mooie editie, met en zonder flap.
Bij het boek zat ook, zoals steeds, een brief van de auteur en een vel tijdelijke tatoeages. De leeftijd van zo’n tatoeages ben ik al lang voorbij, denk ik, dus dit wordt een cadeautje voor mijn nichtjes 😉

Owlcrate mei 16 08

En dat was hem dan, mijn laatste Owlcrate. Een goeie om mee af te sluiten, vind ik.

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Le petit requin

    Jammer dat het zo duur is! Op zich spreekt het concept van zo’n boekenbox mij wel aan, maar bij Owlcrate houdt behalve de prijs ook het genre mij tegen, want YA lees ik nu ook weer niet zo vaak. Eens opzoeken of er andere – liefst goedkopere – varianten bestaan 🙂

  • zwartraafje

    Ik vind het ook jammer dat het zo kostelijk is. Ondertussen ben ik een overzicht aan het aanmaken van allerlei subscription boxes voor boekenliefhebbers. Misschien bestel ik er uiteindelijk ook wel eens eentje maar tot nu toe vond ik het steeds te duur. De Steampunk spulletjes in deze doos zouden inderdaad een mooie aanvulling zijn op een Cosplay-outfit. Vooral ook doordat ze vrij neutraal zijn en je ze dus bij verschillende outfits kan combineren.