Gelezen

Verbeelding Bookchallenge – Mei

Verbeelding Bookchallenge 05

Ahum, deze update moest eigenlijk twee weken geleden verschijnen, maar ik kwam er maar niet aan toe om hem te schrijven. Beter laat dan nooit, hé?
Mei was een gemiddelde leesmaand. Met dat ik weer wat meer aan het breien ben geslagen, ook op de trein, is de tijd die ik heb om te lezen wat verminderd. Maar toch nog een viertal boeken kunnen uitlezen.

Mats Strandberg & Sara B. Elfgren – De Sleutel: Het begin & De Sleutel: de finale

de sleutel het begin strandberg elfgren de sleutel de finale strandberg elfgren Boek 1 en 2 van de Engelsfors trilogie heb ik graag gelezen. Ik was niet volledig van mijn sokken geblazen, maar toen ik het sluitstuk in handen kreeg wou ik wel graag weten hoe het afliep.
Het derde boek van deze trilogie was zo’n klepper, dat de uitgever besloot het boek toch in 2 te delen. Zo werd de trilogie toch een vierluik, maar ik las beide onmiddellijk na elkaar, zodat het voor mij toch gewoon zoals één boek leek.

De Sleutel was een passend einde voor de trilogie (vierluik).
De meisjes hebben doorheen de serie een serieuze groei gemaakt. Soms vond ik het wat cliché, maar het klopte wel allemaal.
De ganse heksen/demonen mythologie uit deze serie vind ik schitterend. Heel goed gevonden en heel goed uitgewerkt. Leuke serie aan te raden voor puberende heksjes 😉

» Verbeelding Bookchallenge:
De Sleutel telt meerdere hoofdpersonages, waarvan enkele holibi zijn. Ook las ik de eerste twee delen al in 2015. Deze boeken zijn dus goed voor 2 puntjes van de uitdaging!

 • 21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
 • 29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las

Vanessa Gerrits – Tweedehands Vleugels

tweedehands vleugels vanessa gerrits Dat we onze Vlaamse auteurs moeten steunen in deze internetwereld waar Engelstalige auteurs steevast de meeste aandacht wegkapen! En dan zeker eentje die de moed, passie en doorzetting heeft haar eigen boek te publiceren.

Vanessa Gerrits is zo’n Vlaamse auteur en haar debuut vind ik alvast een snoepje. Mijn volledige recensie van Tweedehands Vleugels kan je hier lezen.

» Verbeelding Bookchallenge:
Tweedehands Vleugels is Vanessa’s eerste boek, geschreven in haar prille twintigerjaren. De hoofdpersonages zijn geen mensen en speelt zich af in een alternatieve toekomstwereld. Naast het feit dat het gewoon een goed boek is, is het ook nog eens goed om aardig wat puntjes mee af te kruisen!

 • 7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
 • 19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
 • 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
 • 24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst

Sarah J. Maas – A Court of Mist and Fury

a court of mist and fury sarah j maas
Het laatste boek van de maand mei is meteen ook mijn favoriet van de maand. Dat had je waarschijnlijk al geraden op basis van mijn dolenthousiaste, superlovende recensie. Echt een goed boek. Echtig echt!

» Verbeelding Bookchallenge:
A Court of Mist and Fury is met zijn 624 pagina’s een serieuze klepper, maar verveeld geen second. Plus, de hoofdpersonages zijn feeën, tis eens iets anders dan glinsterende vampieren 😉 Maar het is niet allemaal glamour en mooie kleren, neen, er worden ook serieuze onderwerpen heel goed onder woorden gebracht. Dit pareltje is dan ook goed voor 3 puntjes.

 • 1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt
 • 9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
 • 23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is

2 Comments

 • Le petit requin

  Amai, dat gaat vlotjes vooruit!
  A court of mist and fury ga ik toch eens opzoeken in de bib; ben niet zeker of het iets voor mij is (lees niet zo vaak fantasy), maar als het enthousiasme er zo vanaf spat zoals bij jou hier, word ik toch wel heel nieuwsgierig 🙂

  • Charlotte

   Ik had niet gedacht dat ik dit jaar een boek van 600blz ging halen, maar gelukkig was er deze! En ja, ik kan alleen maar de loftrompet blijven zingen voor dit boek. Natuurlijk moet het je genre zijn. En ja, vergeet ook niet dat dit deel 2 is van een trilogie 😀