Geïnspireerd

Zelfbedwang

Elke week belichten ze op Ravelry een aantal afgewerkte projecten van hun leden. Tussen alle uitverkorenen van deze week viel mijn oog direct op deze trui:

© CantarinaMariya
© CantarinaMariya

💖 💖 💖
Het was liefde op het eerste gezicht en ik klikte dan ook snel door naar het patroon: Bloomsbury door Svetlana Volkova (of Tweedysheep @ Ravelry):

© Svetlana Volkova   a.k.a. Tweedysheep @ Ravelry
© Tweedysheep

En de liefde werd meteen nog groter.
Die mouwen in kantmotief die dan zo schoon samen komen aan de nek, de neklijn zelf, de relatief eenvoudige voorkant met zo’n schitterend kantwerk op de rug. Alles vind ik echt prachtig aan dit patroon. Zo zo schoon.

Ge kunt dus wel bedenken dat mijn handen onmiddellijk begonnen te kriebelen. Had ik een geschikte wol liggen? Of kon ik ergens nieuwe wol kopen? Had ik de goeie naalden? Welk kleur zou ik hem maken? Bordeaux? Of blauw? Of…
Maar ik heb mezelf kunnen inhouden. Ik heb hier nog zo veel plannen en half afgewerkte projecten liggen, dat ik mezelf heb beloofd eerst daar werk van te maken voor ik iets nieuws begin, ook al is de verleiding zo groot.
Gelukkig is dit ook geen gratis patroon. Aan €7,25 vind ik het zelfs een vrij duur patroon, wat waarschijnlijk geholpen heeft om mijn enthousiasme te beteugelen.

Wel liet ik mezelf toe om op Ravelry nog wat verder naar patroontjes te kijken door een zoekactie te maken met de elementen die ik zo mooi vind aan deze trui. En zo vond ik nog twee truien die mijn hart stalen.

Als eerste vond ik deze Rosina trui van Fadenstille.

© Fadenstille          © Sshaythiel
© Fadenstille                                                                 © Sshaythiel

De mouwen in kant die dan samen komen aan de sleutelbenen komt heel dicht bij de Bloomsburry, maar verder van de rest is het een volledig andere trui. Zo is het gebruikte kantmotief helemaal anders, gaat het om 3/4 mouwen en wordt het kantwerk herhaald rond de taille tot op de heupen. Dit alles vormt een heel elegante, super vrouwelijke trui. Ik ben ook helemaal weg van de purperen versie rechts (helemaal mijn kleur), waarbij blijkbaar gebruik werd gemaakt van nog een ander kantmotief, of zie ik dat nu mis?
Het enthousiasme voor dit patroon is toch voor een of andere reden minder groot dan voor de Bloomsbury en ik kan er mijn vinger niet opleggen waarom. Misschien omdat ik de Bloomsbury als eerste zag? Desalniettemin heb ik dit patroon ook bewaard in mijn favorieten.

Bij dezelfde zoekactie kwam ik nog een schoontje tegen: Jasseron van Becky Wolf.

mewmewbecky's Jasseron    mewmewbecky's Jasseron 2
© Mewmewbecky

Naast het gegeven dat de mouwen in een kantmotief worden gebreid, lijkt deze trui voor de rest niet veel op de Bloomsbury.
Ik vind de keuze om de mouwen in een contrasterende kleur te breien heel verrassend. Zelf zou ik het nooit bedacht hebben, maar ik vind het wel iets hebben. Natuurlijk kan dit patroon, dat trouwens ook helemaal gratis is, ook gewoon in 1 kleur worden gemaakt.
Door de mogelijkheid voor twee kleuren was dit patroon echter wel een perfecte kandidaat voor project reduceer-wolvoorraad. Mijn wolvoorraad, zoals je wel weet, is gigantisch, maar bestaat helaas uit te veel enkele bolletjes. Heel leuk voor kleurrijke dekens en amigurmi en zo, maar nu mijn interesse om kledij te maken steeds groter wordt is zo’n wolvoorraad niet zo handig. Maar als ik de mouwen in één kleur kan maken en de panden in een ander kleur, dan kan ik vast wel geschikte kandidaten vinden. Naast de favorieten kwam dit patroon dan ook direct in mijn wachtrij, voor ooit eens.

En voilà! Zo bedwong ik weer een acute aanval van HEBBEN! Niet dat ik het patroon en de bijbehorende trui niet meer wil hebben nu, maar tot nu toe heb ik de belofte aan mezelf, om eerst een paar andere geplande en onafgewerkte projecten af maken, kunnen houden. Daarna mag ik misschien opnieuw denken aan de schitterende Bloomsbury trui en het kopen van nieuwe geschikte wol 😉 😉 😉 .

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Resaarcle

  Ooooh, mooi, ik wou dat ik ook kon breien. Ik heb het wel geleerd in de lagere school, maar ik ben er niet echt goed in en het gaat me niet snel genoeg. Wat knap van je dat je eerst je lopende projecten wil afmaken. Ik heb hier nog hopen onzfgewerkt geknutsel liggen…

  • Charlotte

   Haha, we gaan zien hoe lang ik het volhoud om eerst aan de lopende projecten te werken. De verleiding is soms te groot 😉

 • Le petit requin

  Die Bloomsbury is heel mooi, maar eigenlijk vind ik de Rosina nog net een tikkeltje mooier. Misschien omdat hij (alleszins op de foto’s) meer lijkt aan te sluiten in de taille?
  Nu ja, bij mij komt het sowieso niet verder dan dromen van zo’n dingen, chapeau dat jij er ook effectief aan begint (/zal beginnen ooit).

  • Charlotte

   Ja, je hebt gelijk over de Rosina dat die meer getailleerd lijkt. En doorgaans vind ik dat ook mooier, maar omdat ik nogal brede heupen heb, vrees ik dat dit stukje kantwerk op de heupen er extra de nadruk op zal leggen. Vandaar dat ik deze minder goed vind voor mezelf. 🙂