Gemaakt

Er waren eens…

…drie bollekes Alpaca.

Drie schone, zachte bollekes Alpaca, elk in een nog schoner kleurke.

Een rost

een blauw

en een paars

Die bollekes Alpaca werden lang geleden gekocht in een winkel met solden. Ze werden niet voor een bepaalde reden gekocht. Neen, gewoon zomaar, ze kosten maar de helft van de prijs, ‘t waren schoon kleurkes en ze waren zacht (o, zo zacht). Hoe zou dat voelen crocheren met Alpaca? Zou dat gaan of was dat toch eerder wol om mee te breien?

De bollekes Alpaca gingen dus mee naar huis en zoals zoveel bollekes bij mij thuis bleven ze liggen wachten op het perfecte project.
Voor de bollekes Alpaca was dat niet eenvoudig, want er waren drie verschillende kleuren die niet direct bij mekaar passen en er was maar 1 bolleke per kleur. Er was dus een project nodig waarbij 1 kleurke genoeg was.

De jaren gleden voorbij en de bollekes Alpaca verdwenen steeds dieper in de wolbak. Tot op een schone dag er besloten werd dat er dringend nood was om eens iets met die wolbak te doen (dankzij mijn recente aanwinsten 😉 ), en zo de bollekes Alpaca terug het daglicht zagen.

Tjah, dat daglicht zagen ze, maar het probleem stelde zich opnieuw: Wat kunt ge haken met 1 bolleke Alpaca van 50gr en 100m?
Een amigurumi, ja, maar om daar nu Alpaca voor te gebruiken, dat vond ik te decadent. Nenee, de wol was te zacht, het moest iets bruikbaar zijn.
Hmm, een sjaal? Nope, te weinig wol.
Ah ja, waarom dan geen handschoenen? Goed idee! Handschoenen, zo’n beetje Alpaca zou toch voldoende moeten zijn voor handschoenen.

Op naar de zoekfunctie van Ravelry :

  • Craft: crochet
  • Meterage: custom: 0-100
  • Category: fingerless OR gloves OR mittens
  • age/size/fit: adult

97 resultaten! Super!
Maar het enthousiasme minderde snel, want geen enkele handschoen kon voldoende bekoren. 🙁 En nu?

Google!
Erm, neen, ook niet direct een succes.

Terug naar Ravelry, maar de projecten nu.
278 pagina’s! Manman, na een 20-tal pagina’s was het al genoeg. Er zaten wel leuke dingetjes tussen, maar weer geen klik.

Erm, misschien eens kijken bij de projecten gemaakt van dezelfde Alpaca bollekes?

BINGO!

© DarkHare

Een paar vingerloze handschoentjes gehaakt met dezelfde blauwe Alpaca als een van de drie bollekes. Project van Dark Hare, geïmproviseerd op basis van een paar patroontjes.

Hmm, geen kant-en-klaar project, maar VERKOCHT!

Eerst de geribbelde onderkant. Niet zo moeilijk. Gewoon een ketting de lengte van de manchet haken en dan rij-na-rij in de achterste lus haken tot de manchet rond de pols past. Easy peasy.
En dan de eigenlijke handschoen op de manchetten haken, op basis van dit patroon, mits aanpassingen en zo.
En dan een versierinkske. Ik koos zelf voor een strikje, staat wat eleganter 😉

En af!

Wat denk je? Geslaagd?

Haken met alpaca gaat trouwens super! Héél zacht met een zacht resultaat 🙂

Nu nog twee bollekes alpaca te gaan!

Groetjes,
Charlotte

10 Comments