Gebeurd

Enthousiast

Een beetje te enthousiast, misschien.
Zoals ik al aanhaalde ben ik al volop kerstcadeautjes aan het plannen. Een beter excuus om wol te kopen vind je niet 😉
En dat heb ik zeker gedaan, wol gekocht. Aiai, mijn voorraad zal nooit slinken op mijn tempo. Maar de nieuwe aankopen zijn zo heerlijk.

Op 30 augustus was de eerste bestelling een feit.
Ik heb een héél speciaal project in gedachten voor een héél speciaal iemand waar we héél geheimzinig over gaan doen. Voor dat héél speciale project had ik een bepaalde kleur wol nodig en de gewenste tint vond ik in het populaire Stylecraft Special DK.
Oké, ja, misschien zorgde ik er wel voor dat een tint van deze wol voldeed aan mijn wensen. Ik zocht al zo lang een excuus om deze wol eens uit te proberen en nu ik deze vond greep ik ze met beide handen. Maar omdat ik een drietal bolletjes kopen van één kleur voor €5,95 verzendkosten een beetje disproportioneel vond, kocht ik natuurlijk ook een hele hoop andere kleuren. 20 in totaal bij deze webwinkel: Deramores.
Een luttel weekje later mocht ik dit in ontvangst nemen:

Die kleurtjes. Wowie. Gewoonweg prachtig! En ik heb al zo vaak horen zeggen dat deze wol zo zacht is, maar ik had zo’n knuffelbare zachtheid niet verwacht. Ik ben er al helemaal verliefd op

Kleuren: Shrimp, Raspberry, Plum, Grape, Emperor
Claret, Cream, Camel, Mocha, Spring Green

Kleuren: Denim, Aster, Turkuoise, Teal, Meadow,
Sunshine, Saffron, Apricot, Clematis, Bright Pink

Nu nog zien hoe het voelt om er mee te haken, maar ik heb een licht vermoeden dat het fantastisch zal zijn 😉 . Ik zie zeker nog bestelling in mijn toekomst 😆

En dan volgden nog twee bestellingen op 2 september. Eentje bij Dolce Lana en eentje bij Bergère de France. En ook deze bestellingen waren binnen de week binnen. Ik kan zeggen, deze week was een ware wolweek, met al die wol die ik in ontvangst mocht nemen 😉

Dolce Lana is de Belgische Drops verdeler.
Herinner je nog mijn vraag over de Fabel? Wel, ik heb toch besloten het erop te wagen. Uiteindelijk moet ik zelf ondervinden of ik de wol leuk vind of niet. Ik vind de kleuren gewoon veel te aantrekkelijk om het niet te doen 😀 .
En eigenlijk had ik al eens Fabel gokocht, maar was dit rats vergeten :blush: . Dit was namelijk niet de eerste keer dat ik bij Dolce Lana bestelde. Ik had al eens Drops Safran besteld in het kader van deze plannen. Wat ik vergeten was, was dat ik ook twee bolletjes Fabel kocht voor mezelf. Lol, ik kwam het te weten toen ik mijn bestelgeschiedenis nakeek. Zooo erg, dat ik dat gewoon vergeten was :sweat:

Soit, met deze bestelling ben ik voorzichtig begonnen *ahum*, slechts 4 kleurtjes

Kleuren: 674 heide, 672 wijnrood, 904 lavendel, 677 groen/turkoois

Wel te verstaan, drie bolletjes elk van slechts 4 kleuren

Ondertussen ben ik begonnen met de Fabel die ik voordien al had gekocht en tot nog toe vind ik deze héél goed meevallen. Ik haak hem wel samen met een glitterdraad, dus het gevoel van de zuivere Fabel heb ik wel niet. Maar ik denk dat de Fabel ideaal zal zijn voor mijn (geheime) plannen 😀

En dan last but not least de Bergère de France.
Ik ben ingeschreven op de nieuwsbrief en op 28 augustus kreeg ik nieuws in mijn mailbox dat, naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar, er 25% korting zal zijn op je favoriete wol. Dat kon ik natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Duuuus voor mijn lijst van kerstcadeautjes zocht ik een projectje waarvoor Bergère de France echt moest, zodat ik mijn excuus klaar had :hihi:
Voor het gekozen project wou ik BdF Sport gebruiken. Dus een aantal uitverkoren kleurtjes werden naar mijn winkelwagentje gestuurd.

Kleuren: Rosier, Corrida, Blue Acier, Tatou, Pimpernelle
Armoise, Cagou, Jade, Naturel

Maar ik had ook al zoveel goeds over de Idéal gehoord en gezien ik nu toch de verzendkosten zou betalen EN er 25% korting was, wel ja, dan was dit toch wel het uitgelezen moment zeker?

Kleuren: Myostis, Marinier, Citronier, Cyclamen, Fougère,
Brouilly, Hortensia, Banane, Olivine, Vitamine,
Eléphant, Orque, Chenas, Meije

Als ik al die bovenstaande foto’s zie ben ik een beetje beschaamd, lol. Ik heb echt overdreven denk ik, maar niettegenstaande ben ik toch hééééééééél blij. Alle wolletjes vallen voorlopig nog perfect in de smaak. Alle kleurtjes zijn net wat ik had verwacht en beter. Voor de zachtheid idem.

Nu nog al dit moois omzetten in al die plannen die in mijn hoofd rondspoken! Ik heb serieus wat werk voor de boeg, maar ik zie het helemaal zitten!!

Nog een prettige zondag!

Groetjes,
Charlotte

12 Comments

 • Angélique

  Ik denk zomaar dat je je voorlopig niet hoeft te vervelen, hihi!
  Heel veel plezier ermee, het zijn mooie garen in prachtige kleuren!

  • Charlotte

   Hèhè, me vervelen zal ik inderdaad niet moeten doen. Het grote probleem is nu wat eerst te doen. Zoals steeds ben ik weer als een kieken-zonder-kop aan 4 dingen tegelijkertijd begonnen 😉

   • Cynthia

    geeft toch niks, beetje afwisseling is juist goed…voor iederen gelegenheid iets anders in je handen… grote stukken bij een film op je eigen bank en iets kleiners (aparte blokken) voor onderweg en in de handtas 🙂
    veel plezier met je nieuwe aankopen!! ben benieuwd naar verhalen en foto’s.
    fijn weekend,
    Cynthia

 • Nanita

  Wooooow Charlotte!! Fantastische aankopen, dat moet pas hemels zijn, die allemaal in één week thuis krijgen! 😀 Ik durf wedden dat je er niet genoeg van kunt krijgen om alle bolletjes te bekijken en te aaien, lol! 😉 Veel plezier ermee!

  • Charlotte

   Hèhè, je kan niet geloven hoe veel keer ik ze al uit hun opslagplaats heb gehaald, gewoon om ze even te bewonderen en dan terug op te bergen ^_^

 • Marion

  Hallo Charlotte, oh wat ben ik jaloers vanwege die Stylecraft 😉 Haha, zo mooi e. Ben zó benieuwd naar je ervaring, omdat attic24 er ook zo mee opschept. Ze zegt ook dat het zo zacht is. Denk je dat het te vergelijken is met de ‘Barisiene’van BdF? Deze heeft een proeflapje van 22stx30nld. Ik weet niet of je het stalenboek hebt om te vergelijken? Stylecraft heeft ook dezelfde maat van proeflapje. Echter raden ze daar haaknaald nr4 voor, terwijl BdF 3,5 aanraadt. Ik had deze engelse site gevonden http://www.countrycrafts.org.uk/special_dk.htm bij hun kost 1 bolletje 1.49 pond, de verzendkosten liggen wel rond de 8pond.
  De Ideal van BdF kun je vergelijken met de Universa van Schachenmayr, dus heerlijk om te haken.
  En de Sport is ook een zalig garen, heb ik al veel mee gebreid, weet niet hoe ie zal zijn om te haken, maar is wel tamelijk dik, dus ben benieuwd wat je ermee gaat maken.
  Ik heb onlangs Rapido van Annell (nld 3,5) gebruikt voor een haakwerk, ook zooooo zacht, echt voor herhaling vatbaar. Daar heb ik in Houthalen een winkel annex online bestelmogelijkheid gevonden. Dus dat opent ook weer perspectieven. Je lijkt wel op mij, met 100.000 dingen tegelijk bezig zijn en niet weten waarmee het eerst te beginnen. Alles is zo leuk en zo spannend om het 1e resultaat te zien, niet?
  Nogmaals heel mooie kleurtjes heb je besteld en we zullen wel zien wat het wordt. Veel plezier nog!! Groetjes, Marion.

  • Charlotte

   Hallo Marion!

   Voorlopig nog geen Stylecraft. Heb mezelf toch een beetje kunnen intomen en heb me voorgenomen eerst de cadeautjes waar ik al mee bezig ben af te maken voor ik in de Stylecraft vlieg.

   ‘Barisiene’van BdF heb ik nog niet gebruikt. Dit is de eerste keer dat ik BdF heb gekocht, dus dit is ook een nieuwe ervaring 🙂 . Stalenboekjes heb ik niet gekregen. Hoe kom je daar aan??

   Heb even op je blog gekeken en hem direct toegevoegd aan mijn google reader. Wat een toffe dingen allemaal zeg!!! Een plezier om naar te kijken ^_^

   • Marion

    hallo Charlotte, dank je dat je mij hebt toegevoegd 🙂 Ik zou een veel mooiere blog kunnen en willen maken, maar tijd ontbreekt mij een beetje, ik werk fulltime en handwerk erg graag, dan zal het voorlopig zo’n simpele blog blijven, vrees ik.
    Even terug te komen op BdF. Vroeger kon je een vriendin opgeven en dan kreeg die de catalogus opgestuurd. Heb die mogelijkheid echter niet meer teruggevonden, zal ook wel met bezuiningen te maken hebben. Ik heb wel een nederlands telefoonnummer van BdF voor je, je kunt anders altijd even bellen en vragen of het mogelijk is dat ze je de catalogus alsnog kunnen opsturen. 056-340682. Ik werk al zeker 20 jaar met hun en omdat ik altijd wel wat bestel (ja, is moeilijk om niet te doen natuurlijk haha), krijg ik in de maand juni de nieuwe catalogus automatisch toeggestuurd. Het patronenboek is altijd tegen betaling. Als je eenmaal in hun bestand zit, krijg je ook regelmatig foldertjes met aanbiedingen. oa die momenteel tot de 24e beschikbaar is met de -25% korting. Zeer interessant. Wel altijd jammer dat die verzendkosten erbij komen, maar ja daar kunnen we niet meer onderuit, zeker niet met de hedendaagse online bestellingen. Even een korte uitleg over de catalogus, hierin staan alle nieuwe modellen plus de stalen van hun garen. En dat is zo leuk! Achterin staan nog enkele accesoires. Voilà, dit was het. Vandaag miijn laatste vakantiedag en morgen begint weer de dagelijkse sleur ;-( Een prettige dag nog Charlotte, groetjes Marion.

    • Charlotte

     In mijn vorig leven deed ik aan web- en blogdesign als hobby (deze blog heb ik ook helemaal zelf van nul opgebouwd, gecodeerd en ontworpen). Dus moest je hulp nodig hebben met je blog, dan wil ik gerust een handje toesteken!
     Ik ken dat, fulltime werken, wie heeft dat toch uitgevonden, hé? Lynchen, zeg ik 😉 😆

     Ik zal eens een mailtje sturen naar de klantendienst van BdF. Met mijn bestelling had ik hen ook gemaild en binnen het uur antwoord had! Ik laat je wel weten wat ze me zeggen over de catalogus.
     Bestellen is inderdaad verleidelijk, vooral omdat ze ook met Kiala werken. Wegens de fulltime job ben ik nooit thuis als de postbode komt en dan laat ie de pakjes na bij de buren, waar we niet echt mee overeen komen… Er zijn zo al dingetjes verdwenen. Heb al herhaaldelijk gevraagd een kaartje in de bus te steken bij pakjes zodat ik die zelf kan ophalen op het postkantoor, maar de postbode blijft koppig afleveren bij de buren 🙁 Dus Kiala is voor mij echt een fantastische uitweg (of net niet, tis maar hoe je het bekijkt ^_^ )!

 • Kate

  Ik gebruik ook graak dk, is inzoveel kleuren te vinden endiktes, helemaal happy 🙂