Gebeurd

Kijk eens…

…wat de postbode gisteren bracht.

De catalogus van Bergère de France.
Niet zo speciaal zeg je? Neen, op het eerste zicht niet zo. Er staan voorbeeldjes in voor werkjes met BdF wol, waarvoor je dan het patronenboek moet kopen als je ze wilt maken.

Voor dames

Voor heren

En voor kindjes

Zoals je kunt zien gaat het vooral om breiwerk. Slechts enkele gehaakte spulletjes en gezien ik (nog) niet kan breien is dit niet direct interessant voor mij.
Waarom ben ik dan wel blij met deze catalogus? Ewel, hierom:

Er zitten echte staaltjes in de cataloog!! Voor 28 ❗ van de Bergère de France wolletjes zitten echte stukjes wol vastgeplakt in de catalogus! Is dit niet handig? Ik vind het alvast fantastisch dat ze dit doen. Maakt het kiezen zoveel gemakkelijker. Dan weet je meteen hoe een wol aanvoelt en hoe een kleur er in het echt uit ziet. Ik ben een fan!

Wil je ook zo’n stalenboek ontvangen? Ik stuurde gewoon een mailtje naar hun klantendienst (in België) met de vraag naar de voorwaarden. Daar vroegen ze me gewoon mijn adres door te geven, en voilà, een week later lag ie gratis en voor niks in de brievenbus!
Voor de Nederlandse lezers, BdF heeft niet direct een website voor Nederland, enkel voor Frankrijk, België (enkel in het Frans), Engeland, Amerika en Canada (ook alleen in het Frans). Ik zou voorstellen om op de Belgische site het contactformulier (in het Nederlands) in te vullen met jullie vraag. Je krijgt zeker een antwoord!

Dankjewel Marion voor deze geweldige tip!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Marion

  YEAH!! haha, jij dacht ook Charlotte, laten we de koe eens bij de horens vatten. En gelijk heb je, is leuk nietwaar? Al die staaltjes! Ik heb vorige week nog geprofiteerd van de min 25% aanbieding en heb ALLE (behalve zwart, heb ik nog genoeg) kleuren van de Barisienne kwaliteit besteld. Weet nog niet wat het zal geven om er mee te haken. Ik wil er absoluut de neat ripple blanket van attic24 mee maken. De Ideal is dus goed te combineren met Universe van Schachenmayer en de Caline heel goed met de supersoft van Zeeman. Veel plezier nog en prettig weekend! Groetjes, Marion

 • Marion

  YEAH!! HAHA, jij dacht ook Charlotte, laten we de koe eens bij de horens vatten. En gelijk heb je. Is leuk nietwaar? Ik heb vorige week nog geprofiteerd van de min 25% aanbieding en heb alle kleuren (behalve zwart, heb ik nog genoeg) van kwaliteit Barisienne besteld. Ik wil daarvan absoluut de neat ripple blanket van Attic24 maken. Weet echter niet hoe het garen zal haken. Dus spannend. Even nog een tip, dus de Caline valt heel goed te mengen met de supersoft van Zeeman en de Ideal heel goed met Universe van Schachenmayr. Prettig weekend en veel plezier nog, groetjes Marion.

 • Petri Aygunes

  Wat leuk dat ze weer die wolstalen gebruiken!
  Kan me van heel vroeger herinneren dat dit vaker werd gedaan, jaren 60 schat ik. Weet nog dat ik als kind over die staaltjes zat te aaien!

 • Nancy

  Charlotte
  In Izegem in de Markstraat zit de winkel van Bergère de France, aan de linkerkant, daar ga ik al jàren, de boeken heb ik al sedert 1987, maar via postorder had ik altijd portkosten en in de winkel heb je dat natuurlijk niet. Bovendien zie je direct de kleur en de structuur van de wol. De jaarlijkse catalogus is altijd gratis, maar ik koop het patronenboek er altijd direct bij, zo heb ik hier van jaren ver al liggen en ja, ik maakte ook regelmatig kledij eruit!
  Proficiat met je site nogmaals!!

  • Charlotte

   Dag Nancy,

   Is er een Bergère de France in Izegem? Wist ik niet! Kom dat nu tegen! En dan vlak aan mijn deur 😆
   Ik had via internet zoekopdrachten gedaan op zoek naar een echte winkel, maar ik vond er enkel in Brussel en in het verre Wallonië.

   Waar precies in de Marktstraat (huisnummer) is die winkel? Je zegt de linkerkant, maar linkerkant kijkend naar de markt of met de rug naar de markt? Ik weet de Zeeman en Randstad liggen, maar voor de rest ben ik niet zo vertrouwd met die straat.

   Merci voor de tip 🙂

   Groetjes,
   Charlotte

 • Nancy

  Als je van Rumbeke komt en je draait de Marktstraat in, dan aan de linkerkant hé. Het is geen moderne gevel……. Vroeger was dat een Phildarwinkel. Maar het is dezelfde mevrouw hoor. Als je een patroontje zoekt van “oude boeken”, ik heb ze dus bijna allemaal van 1987 tot vorig jaar. Dit jaar moet ik nog langsgaan. Ga maar snel kijken! Groetjes