Gemaakt

Plannen

Goeiemiddag allemaal! Wat ben ik weer blij dat het terug weekend is! Het was nochtans maar een korte werkweek (dankzij 1 mei), maar die voelde toch héél lang aan.

Haakgewijs is het van mijn kant vrij rustig. Ik ben (nog) aan niks nieuws begonnen sinds de laatste update, maar ik zit wel vol plannen!
Momenteel wacht ik vol ongeduld op een bestelling wolletjes die ik deed via Dolce Lana. Het is de eerste keer dat ik daar bestel en dat is toch altijd spannend. 🙂 En de reden voor de bestelling zijn natuurlijk de plannen. Allé, grotendeels toch. Ik kon het toch niet laten een paar dingetjes te bestellen zonder direct plan ;).

Soit, de plannen zijn het gevolg van een paar Japanse boeken die ik een tijdje geleden kocht via Pomadour24.

Het boek waar ik de meeste plannen mee heb is bovenstaand boek met de sjaaltjes. Er staan een paar héél leuke dingetjes in.

Dit is de inhoudstafel.
Ik kon de foto niet duidelijker krijgen, dus heb ik een paar pareltjes van dichterbij getrokken.

    

    

    

Ik ben al van plan om drie van de sjaals uit het boek te maken.
Na mijn eerste Ananas-sjaal kreeg ik al van verschillende mensen de vraag om voor hen ook zo’n sjaal te maken. Onder die mensen zitten mijn moeder en grootmoeder. Voor hen heb ik dus al plannen en daarvoor heb ik bij Dolce Lana een voorraadje Drops Safran besteld. Ik had gehoopt om mijn moeders sjaal al op moederdag af te kunnen hebben of eventueel op haar verjaardag (16 mei), maar mijn bestelling loopt serieuze vertraging op wegens de Drops aanbiedingen die nu aan de gang zijn 🙁 .
Daarnaast bestelde ik ook wat Drops Fabel en Drops Glitter voor een klein sjaaltje voor mezelf 😀 .

Een ander plan is in het kader van de lenteschoonmaak in mijn bestaande wolvoorraad. Deze keer wil ik wat kuis houden in mijn voorraad Zeeman Supersoft. Geloof het of niet, maar over de kleine hoeveelheid jaren dat ik haak (sinds 2009) is het me gelukt om een voorraad Super Soft van 40 bollen op de bouwen!
Nu ben ik van plan een deel van die voorraad op te gebruiken met een patroontje uit onderstaand boek.

Ik surf af en toe wel eens naar de Etsy-winkel van Pomadour24 om te zien wat ze in voorraad heeft. En op een keer zag ik bovenstaand boek met onder andere volgende voorbeeld-foto.


Ik was meteen verliefd op het patroon. Wat een leuke motiefjes en wat een interessante manier om die motiefjes aan mekaar vast te maken! Kopen dat boek!

Ondertussen heb ik al in mijn voorraad Zeeman Supersoft kleurtjes uitgezocht voor dit dekentje. Ze zijn niet volledig gelijk als het deken uit het boek, maar dat hoeft ook niet. Daarnaast heb ik ook twee bollen Veritas Céline die ik ooit eens kocht opzij gelegd voor dit project.


Verder dan een probeerseltje ben ik wel nog niet (bovenstaande foto, onderaan links). Ik wil trouwens nog een beetje wachten om er mee te beginnen, maar zo ligt alles al klaar voor wanneer het zover is 😉

Oh ja, en over lenteschoonmaak gesproken, hoe zit het met jullie vierkantjes?

Ik heb er momenteel al 148! Nog een 12-tal te gaan en ik kan beginnen plannen voor het in elkaar steken! 😀

Nog een prettige zaterdag!!

Vele groetjes,
Charlotte

8 Comments

 • Geesje

  Hi Charlotte, fijn om weer van je te horen, leuke pareltjes heb je laten zien.

  Enne, mijn 4kantjes…….shame on me

  prettig weekend……….
  groetjes Geesje

 • Nanita

  Wow, die boeken zien er fantastisch uit, moet dringend ook es rondsnuisteren bij Pomadour24 🙂 Dat dekentje gaat prachtig worden, mooie kleurtjes! Ik ben trouwens gisteren es binnengesprongen bij Art et Fil in de Rue Bailli hier in Bxl, wow, overdaad aan “fancy” wol – duuuur maar verleidelijk! Er is nu wel promotie op acryl, 1 euro 50 voor 50 gr als ik me niet vergis… Ga je ook amigurumi’s maken uit het eerste mooie boekje??
  Groetjes! 🙂

 • Ellen

  Hoi Charlotte,
  Wat een leuk ree-tje op de voorkant.
  Ook de sjaals die in de planning staan, ben benieuwd welke je gaat maken .
  Je hebt leuke voorbeeldfoto’s laten zien.
  En ohhhh de vierkantjes, nog niets.
  Hmm zal wel een zomerdeken voor volgend jaar worden, is ook leuk
  Ellen

 • Cynthia

  Ooooh wat een prachtige boeken!! en dat motiefje dat je hebt uitgezocht voor je volgende project met resten Zeeman wol…zo mooi! laat je snel een eerste stukje zien? ben zo benieuwd.
  Alleen al voor dit motiefje zou ik via internet op zoek willen gaan naar het boek.
  groetjes, Cynthia

 • Annick

  heel mooie sjaaltjes.. maarre.. hoe begin je in zo’n Japans boek.. staat daar ook engels in ?

  • Charlotte

   Dag Annick!

   Neen, in zo’n Japans boek staat geen Engels, alleen Japans. Maar op zich moet je geen Japans kennen om de patronen te lezen hoor, je moet alleen patronen kunnen lezen via schema’s. Bijvoorbeeld, bij de uitleg die ik schreef voor het hartjesdeken maakte ik ook een schema:

   Als je zoiets kunt lezen, dan kun je in principe alles uit Japans boeken maken 🙂

   Groetjes,
   Charlotte

 • Annie

  Wat een leuke site heb je.
  Ik ben echt nog lang niet uitgekeken en ik zit nu al vol met ideeën.
  Je hebt het bij je plannen over vierkantjes.
  Hoe ga je die aan elkaar maken en wat ga je daar van maken.
  Heb je een voorbeeld (foto)?

  groetjes, Annie

 • Marion

  Oh ja, Charlotte nog even: Die Caline van BdF lijkt heel veel op de Soft van Zeeman. Er zit wel een beetje wol in verwerkt waardoor deze wel wat mooier is van kwaliteit dan de Soft natuurlijk, maar qua dikte en uitstraling heel goed met elkaar te kombineren. Wel een stuk duurder 😉 mocht je nog een paar tinten zoeken voor dit prachtige japanse dekentje, maar zo te zien ben je al aardig op weg. Suc6 ermee!!