Gelezen

Leeslog november 2023

Voor ik in een nieuw leeslog voor 2024 begin, wil ik deze van 2023 nog afmaken.

Voor november lukte dat nog ergens naar het einde van december toe.
Ik had al vrij vroeg de verschillende elementen die ik wou gebruiken – prentjes, papiertjes, stickers, kleuren, etc. – uitgekozen, maar ik treuzelde nogal lang om het allemaal samen te voegen op de pagina’s. Uiteindelijk maakte ik de titelpagina pas begin december, terwijl ik dat doorgaans probeer te doen aan het begin van de betreffende maand.

Ik ging voor een vrij herfstig thema en kleuren, wat wel gepast is voor november.
Origineel had ik ook nog ijsblauwe stiften klaar gelegd om met de rest te combineren, maar uiteindelijk hield ik het toch op een warm kleurenpalet.

Als de titelpagina eenmaal is gemaakt, volgt de rest meestal vrij gemakkelijk, maar hier had ik precies een beetje een blokkade, waardoor het veel te lang duurde voor de volgende spreads werden gemaakt. Tegelijkertijd stelde ik het schrijven van mijn recensie uit, dus ook de individuele boekenpagina’s bleven lang leeg.

Uiteindelijk ben ik wel best tevreden met het resultaat. Het hangt mooi samen en ik ben wel fan van het kleurenpalet.
Ik ben ook blij dat ik een kunstprint voor “Howl’s Moving Castle” heb kunnen verwerken. Die lag verstopt en vergeten in één van mijn vele dozen met dergelijke prints. Nu is die tenminste nuttig gebruikt en zal die wat meer bekeken worden!

Door al mijn getreuzel in november, heeft december natuurlijk ook vertraging opgelopen.
Tot op vandaag staat nog steeds niks op de pagina’s voor december en terwijl ik dit schrijf heb ik ook niet meteen de intentie mezelf te dwingen dit af te maken. Mijn goesting gaat nu veel meer naar het opzetten van een nieuw boekje voor 2024, dus ik zal mij eerder daar op concentreren.

Echt, ik maak deze leeslogs omdat ik dat leuk vind om te doen, de pagina’s bedenken en de recensie schrijven. Het is ook een leuke herinnering en iets fysisch om naar terug te kijken.
Maar soms zijn er periodes waarbij ik minder zin heb om me daarmee bezig te houden, maar dan is die vervolledigaar in mij daar die daar al snel een verplichting van maak, wat vaak het tegenovergestelde effect op mijn plezier heeft.
Ik ga dus proberen om iets liever te zijn voor mezelf en als het niet gaat, tant pis, dan laat ik het liggen. Geen drama, geen moetens, alleen willens.

Dus je ziet wel of leeslog december 2023 ooit nog volgt. Leeslog 2024 ligt in ieder geval al klaar met al een heel deel van de jaarspreads afgemaakt en het kriebelt om er verder aan te werken! Dat heb je dus in ieder geval om naar uit te kijken!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

  • zwartraafje

    Zo mooi weer. Heerlijk herfstig en wat is het soms moeilijk hé om een hobby een hobby te houden. Dat blijft hier ook een werkpuntje. Ik betrap mezelf er nog steeds op dat ik daar af en toe in herval en dan herinner ik me er weer aan dat het iets is dat ik mag/kan doen en dat ik niet te streng voor mezelf moet zijn. Waarna het weer een tijdje beter gaat om vervolgens … ja hoor, mezelf er nogmaals op te betrappen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.