Gemaakt

Granny Square Debardeur

Eindelijk! EIN.DE.LIJK!
Er gaat niets boven het cadeauseizoen om mij in actie te doen schieten en projecten af te ronden waar ik te lang mee bezig ben geweest!

Het verhaal van deze debardeur begon al in het vroege voorjaar van 2023, bij het spotten van dit modelleke in de etalage van Terre Bleue. Ik kreeg er meteen goesting van om zelf weer te beginnen haken en ik sloeg ijverig aan het plannen.
Ik vind het altijd leuk projecten uit te plannen, meestal in Excel, met het benodigde reken en telwerk. Daarna volgt het kiezen van gepast garen, wat ik voor deze wou proberen maken met garen die ik nog in huis had.
Maar zoals zo vaak bij mij, valt het na de initiële planningsfase stil. Ik heb echt moeite om effectief aan projecten te beginnen en ik kan moeilijk aanwijzen waarom. Is het de onzekerheid die, ondanks alle plannen, nog steeds rond handwerk hangt?

Feit is dat er voor deze debardeur ongeveer een half jaar zat tussen het zien en het uitplannen van het model en het effectief serieus beginnen werken eraan. Dan had ik op nog geen maand tijd de 50 benodigde granny squares gehaakt en afgewerkt.

Een week later had ik dan ook, dankzij de fantastische continue join-as-you-go-methode, alles in elkaar gestoken en zag het er al uit als een debardeur.
Voor de afwerking met gebreide randen treuzelde ik dan weer veel te lang. Al mijn getwijfel en onzekerheid staan mij toch wel vaak in de weg bij het afwerken van zaken. Terwijl dit toch contradictorisch is, gezien ik niet kan weten hoe het moet of eruit zal zien, als ik het niet doe! Ja, lastig als je je eigen ergste vijand bent, lol.

Gelukkig dat er zoiets is als kerstmis, waarbij ik graag zelfgemaakte pakjes uitdeel. Dit zorgt ervoor dat mijn uitstelgedrag wordt opgeheven en ik in een soort van maakwoede terecht kom! Dus nu kan ik toch wel eindelijk zeggen: TA-DAAAAAAA

Cool hé!
Ik ben echt keicontent met het resultaat. De kleurtjes vind ik echt heel mooi, wat extra indrukwekkend is, gezien ik die niet speciaal heb gekocht, maar zo vond in mijn voorraad.
Echt, een heel tof project ook om te maken, misschien voor herhaling vatbaar?

Groetjes,
Charlotte

3 Comments

  • zwartraafje

    Verschillende kleine gelukjes in één creatief project want enerzijds iets moois zien en het vervolgens zelf kunnen maken en anderzijds het plezier van daarbij materiaal te kunnen gebruiken dat je al in huis hebt. Ik was gisteren nog super gelukkig toen een rest papier dat ik al enkele jaren bewaard had perfect van pas kwam bij het maken van een gepersonaliseerd kaartje. De voorbereiding is vaak al een groot deel van de pret hé. Bij ergens naar toe gaan (in mijn geval Londen) en dan daar op voorhand al vast vanalles voor opzoeken kan ik bijvoorbeeld al enorm genieten. Van het ergens naar uitkijken ook. Ik zag een tijdje terug een paar keer een granny squares trui langskomen op Instagram en toen betrapte ik mezelf er op dat ik begon te overwegen of ik me er aan zou wagen of niet. 🙂

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.