Gebeurd

Dezer dagen #25

Gelukkig Nieuwjaar!
De eerste week van 2024 zit er ook alweer op zeg!

Nu, bij mij was dat niet meteen eentje om te herinneren, want ik ben al gans de week mottig. Een serieuze valling, waardoor ik eigenlijk maar slapkes ben en constant met een hoofd vol watten rondloop. Ik heb dus niet al te veel moeten uitspoken afgelopen week. Ik ben zelfs nog geen boek beginnen lezen, dus dat zegt wel al wat!
Momenteel ben ik er nog altijd niet helemaal van af, maar ik kan precies toch alweer twee coherente zinnen na elkaar schrijven. Hoewel ik wel voel, terwijl ik dit hier typ, dat ik niet te lang achter de pc ga moeten zitten.

De kerst- en eindejaarsperiode zijn nu ook officieel voorbij. Hopelijk had iedereen fijne, gezellige en warme dagen!
Bij mij was dit zeker het geval, hoewel ik wel moet zeggen dat ik het dit jaar weinig echt gevoeld heb. Ondanks alle versieringen en themamuziek, was ik precies nooit echt in die feeststemming. Heel raar, want opeens zijn ze daar dan wel, die feesten, en ik voelde mij precies wat overvallen. Ik weet niet hoe het komt.
Misschien omdat het nog steeds niet echt als winter aanvoelt? Op één vriesdagje met wat vlokjes sneeuw na, was december voor de rest vooral vrij warm en nat.
Of komt het omdat de kerstversieringen al veel te vroeg naar boven komen? Allemaal heel gezellig, zeker, al die lichtjes, maar hierdoor verwaterd de anticipatie, waardoor het toch precies net iets minder speciaal wordt.

Eind 2023 was ook nog redelijk druk op het werk. Misschien daardoor dat mijn hoofd ook nooit die aanloop naar de feesten nam?
Ik moest voor het werk, samen met twee collega’s, nog een kleine week naar de hoofdstaf van Polen voor een belangrijke vergadering en workshop. Dit vroeg heel wat voorbereiding, zowel praktisch als inhoudelijk, waardoor het toch ook wel stressvol was. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik naar zo’n meeting moest en ik kon dus totaal niet inschatten waaraan ik mij moest verwachten, wat nog extra stress mee bracht. Dit en de gebruikelijke stress voor het reizen, zorgden er voor dat ik niet echt bezig was met kerst en eindejaar.
Uiteindelijk is het in Polen allemaal super goed mee gevallen en was het zelfs plezant! Door slechte vluchturen (of net goeie, het is maar hoe je het bekijkt) hadden we ook voldoende tijd om aan wat sightseeing te doen.

En daarna was kerstmis opeens maar een kleine week later en had ik (weer maar eens) stress voor het afmaken van mijn zelfgemaakte cadeautjes. Uiteindelijk lukte dit net op tijd, waardoor ik met kerstavonddag mijn pakjes kon maken, lol. Ik had weer veel te veel, maar ja, dat is nu weer geen verrassing, lol.

En dan nu 2024! We gaan er een lap op geven, ook al begon mijn jaar ietwat in mineur. We hopen dat dit geen voorbode was.
Aan allen nogmaals een heel gelukkig, gezond, warm en creatief 2024 gewenst!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Dat is inderdaad geen fijne manier om het nieuwe jaar in te zetten. Hopelijk heb je nu meteen je portie ziek zijn voor dit jaar gehad en komen er gedurende de rest van 2024 geen virussen meer op bezoek. Zelf vond ik de feestperiode heel vreemd aanvoelen door wat er tegelijkertijd in Gaza bezig was en nog steeds is. Niet dat daarover piekeren die mensen gaat helpen maar ik het lukt(e) me niet om er niet mee in mijn hoofd (én hart) te zitten.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.