Gelezen

Illumicrate #13: september 2023

Mijn Illumicrate van september werd nog op de valreep in september zelf bezorgd. Het gebeurt niet zo veel dat de doos van de maand nog effectief in die maand wordt bezorgd!

Het thema van september was My Last Breath:
Standing between the ceaseless sea and endless sky, I know I will love you until my last breath.

Deze maand zouden we een YA standalone fantasy boek krijgen en items geïnspireerd door Belladonna, Mexican Gothic, en If We Were Villains.
Opnieuw een YA-boek, maar eentje dat ik wel kon voorspellen op basis van de illustraties bij het thema en eentje waar ik wel nieuwsgierig naar ben, dus opnieuw de maand niet over geslagen.

Item #1 is voor mij al meteen een schot in de roos. Het is niet geïnspireerd op één bepaald boek, maar eerder een genre Gothic Romance.
Deze kermische boekenpotten zijn een terugkerend item bij Illumicrate, dat ik echt bijzonder goed gevonden vind. Dit is mijn derde in de serie en hoewel ik de kleur “roze” wel heel dapper gekozen vind bij het thema, zijn de illustraties en vormgeving voor mij er boenk op!

Item #2 is een heel mooi uitgewerkte magneet in de vorm van een brandglas en illustratie geïnspireerd door Belladonna van Adalyn Grace, wat ik nog niet las, maar wat een paar tredes hoger op mijn TBR is gekomen nadat ik haar All the Stars and Teeth serie zo plezant vond.
De magneet werd ontworpen door Marta V. (@justelfit)

Item #3 is eentje dat ik al eens in een Fairyloot kreeg en wat ik voorheen niet kende, maar sindsdien wel heel veel wordt gebruikt. Dus een extra exemplaar zal zeker van pas komen. Dit is een bowl cozy, een soort van pannenlap voor rond een kom zodat je je handen niet verbrand tijdens het eten. De kwaliteit van dit exemplaar ligt wel een pak hoger dan deze van Fairyloot!
Het ontwerp is geïnspireerd door Mexican Gothic van Silvia Moreno-Garcia en werd ontworpen door Holly Dunn (@hollydunndesign).

Het 4de en laatste item is deze puzzel geïnspireerd op If We Were Villains van M.L. Rio. Ik ben vooral onder de indruk van de mooi ontworpen doos (door Jane Tibbetts @chattynora), minder van de illustratie voor de puzzel (van Magdalena Pagowska @lenyan.art), lol. Niet dat de illustratie lelijk is of zo, maar is niet meteen iets dat me aanzet de puzzel te willen maken.

En dan het boek van de maand, zoals ik had verwacht, A Study in Drowning van Ava Reid.
Dit is een auteur die ik voor ik deze doos ontving nog niet had gelezen, maar van wie ik had verwacht helemaal gek te zijn. Helaas las ik in oktober haar debuut en ontgoochelde me dit toch wel een beetje. Maar ik wil haar absoluut nog een tweede kans geven, vooral met verhalen met zo’n intrigerende flaptekst.

Effy Sayre has always believed in fairy tales. Haunted by visions of the Fairy King since childhood, she’s had no choice. Her tattered copy of Angharad — Emrys Myrddin’s epic about a mortal girl who falls in love with the Fairy King, then destroys him—is the only thing keeping her afloat. So when Myrddin’s family announces a contest to redesign the late author’s estate, Effy feels certain it’s her destiny.

But musty, decrepit Hiraeth Manor is an impossible task, and its residents are far from welcoming. Including Preston Héloury, a stodgy young literature scholar determined to expose Myrddin as a fraud. As the two rivals piece together clues about Myrddin’s legacy, dark forces, both mortal and magical, conspire against them—and the truth may bring them both to ruin.

De omslag van de Illumicrate editie heeft dezelfde illustratie als de standaard hardcover editie, maar is eerder grijs van kleur in plaats van groen. Ook is deze voorzien van heel wat goudfolie als accent. Heel mooi.

Maar onder de cover heeft Illumicrate zich ook behoorlijk uitgeleefd.
De kaft zelf is voorzien van illustraties en schetsen die het boek er doen uitzien als een studieboek archeologie (ontwerp van @c.e.illo). Echt heel mooi! Ook de rug geven het boek een oude uitstraling.
De voorkant van het boek is dan weer gespoten in een illustratie die de omslag weerspiegelt.
De schutbladen hebben een heel mooie illustratie van @elbelsher. Die is dezelfde zowel voor- als achteraan, maar dan gespiegelt. Hoewel ik deze echt wel mooi vind, vind ik het jammer dat ze niet meer hebben gedaan met het idee. Zo konden ze bevoorbeeld één van de illustraties aangepast hebben zodat het koppel naar het gebouw stapt in plaats van weg. Soit, dat is ik weer die hebberig ben, denk ik 😉
Want, het boek is ook nog eens met de hand gesigneerd door de auteur!

Weer een heel sterke editie voor Illumicrate. Ik heb zo het gevoel dat ze almaar beter worden en Fairyloot serieus aan het overklassen zijn!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.