Gelezen

Leeslog september 2023

Voor mijn leeslog van september haalde ik inspiratie uit verschillende hoeken.
Het begon met een vel stickers dat ik een tijdje geleden kocht bij 24papershop, toen ik aan het shoppen was voor een nieuwe journal voor mijn leeslog van volgend jaar. Ik vond de stickers al mooi toen ik ze koos op mijn computerscherm, maar in het echt was ik dubbel zo onder de indruk van de illustraties.
Door de kleine lettertjes op het stickervel leerde ik dat de artiest Stephanie Law is. Breng zeker eens een bezoekje aan haar website, want haar stijl is echt subliem! Mijn thema voor september wou ik dus helemaal rond die stickers opbouwen

Ik drukte één van de stickers af op een groter formaat om als middelpunt te dienen. Ik combineerde met goudkleurig inpakpapier uit mijn The Broken Binding dozen en papier gescheurd uit een oud boek. Voor het kleurenpalet liet ik me ook volledig leiden door de illustraties, waar vaak een olijfgroene en grijsblauwe kleur als accenten worden gebruikt. Op basis daarvan koos ik ook mijn washitapes.

Alles kwam bij elkaar toen ik dit lettertype op Pinterest tegen kwam. Ik vond het niet al te moeilijk om na te tekenen en ik vond het ideaal om mijn drie gekozen accentkleuren (olijfgroen, lila en grijs) te laten naar voor komen.
Het laatste stukje van de puzzel viel op zijn plaats toen ik besloot om niet in de accentkleuren te schrijven zoals ik gewoonlijk doe, maar ze te gebruiken als achtergrond voor mijn in het zwart geschreven tekst.

Ik ben echt super blij met het resultaat. De kleuren zou ik nooit gekozen hebben, als het niet van de illustraties van Stephanie Law geweest, maar ik vind het echt leuk hoe ze er samen uitzien. Tegelijkertijd heel fris als gezellig.

Met het gebruik van dit lettertype ben ik ook afgeweken van de standaard die ik de afgelopen maanden had opgesteld, aangezien ik besloot het ook te gebruiken in de titels van elk gelezen boek op de afzonderlijke recensiepagina’s. Ik vond het zó leuk om de letters uit te tekenen, dat ik me echt heb moeten inhouden om ze niet overal te gebruiken!

Jep, echt blij met deze look!

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.