Gemaakt

Orbit de draak

In mijn laatste dezer dagen bericht konden jullie al zien dat ik nog eens een amigurumi knuffel heb gehaakt. Mijn metekindje werd al één jaar en ook al zat een verjaardagsfeest er niet in, ik wou toch iets speciaals op de post doen.
Voor de zusjes maakte ik eerder al voor elk een eenhoorn en even twijfelde ik om voor broertje ook een eenhoorn te maken, want ja, waarom ook niet? Maar dan zag ik van dezelfde ontwerpster een patroon voor een superschattig draakje en ik ging overstag.

Orbit the Dragon is een gratis patroon van Projectarian. Je kan voor een paar euro’s ook een uitbreiding aanschaffen voor een iets traditionelere draak met open ogen, meer hoorns en vleugels.

Mijn initiële plan was om het schattige draakje met hangende oren te maken, maar er ook de vleugels bij te haken voor dat extra drakige effect.
Helaas ontdekte ik pas later dat EN de oren EN de vleugels niet helemaal pasten op het lijf/hoofd van de draak, dus besloot ik om het te houden op de schattige hangoortjes.

Voor de kleuren was mijn vertrekpunt een oude bol blauw gemêleerde Zeeman Royal uit mijn voorraad.
Gemêleerde wol vind ik altijd heel mooi als ik die in de winkel zie liggen, maar als het dan komt om die te gebruiken haper ik daar op. Deze lag dus al een aantal jaren op zolder, zonder dat ik er een geschikt project voor vond. Maar Projecterian gebruikt bijna altijd wol met verschillende kleuren bij het maken van haar knuffels en haar resultaten zijn steeds heel mooi. Dus ik besloot er me ook eens aan te wagen, vooral gezien dat de kleurschakeringen in mijn gekozen wol toch nog vrij braaf waren.
Ik combineerde de gemêleerde wol met een effen licht blauwe wol ook uit voorraad. Voor het contrast gebruikte ik restjes Mosterd van mijn Nature’s Walk Deken.

Zoals vaak bij amigurumi was het haken van de onderdelen het minst moeilijke onderdeel. Het mooi in elkaar zetten van deze draak heeft me toch wel wat hoofdbrekens en pijnlijke vingers bezorgd. Maar met zo’n eindresultaat is alle leed snel vergeten, toch?

Nu kriebelt het wel om ook de versie met vleugels te haken, dus die passeert hier ongetwijfeld ooit ook nog eens de revue 🙂

Groetjes,
Charlotte

One Comment