Gelezen

Illumicrate #10: juni 2023

Begin juli kwam mijn Illumicrate doos van juni aan uit Engeland. Het is echt heel moeilijk te voorspellen wanneer in de maand Illumicrate geleverd zal worden, maar positief vind ik wel dat ze gewoon met BPost leveren in tegenstelling tot Fairyloot, waardoor ik het pakje kan laten leveren in een pakjesautomaat en dus niet persé thuis hoef te zijn om de doos in ontvangst te nemen!

Het thema van juni was Night and Day en net als bij de doos van mei, verklapte Illumicrate op voorhand welk boek in de doos ging zitten, deze keer omdat het boek uitgegeven wordt door hun eigen uitgeverij Daphne Press. Hierdoor waren mijn verwachtingen over de editie wel vrij hoog, gezien ze het helemaal zelf in de hand hadden.

Maar laten we eerst even naar de bijkomende vier items kijken, die allen fandom neutraal zijn.

Item #1: een kussensloop met aan de ene kant de zon en de andere kant de maan. Wel een mooi ontwerp van @carmen.dmdesign, maar niet meteen mijn stijl.

Item #2: Ik heb moeten spieken om te weten wat dit was. Het zijn juwelen voor je schoenen. Ik denk vooral voor veterschoenen, want ik vermoed dat je je veters er doorheen dient te rijgen. Op zich opnieuw wel een mooi ontwerp van @blissfullybookishtees, maar niet meteen iets dat ik ga gebruiken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk cadeau worden gedaan aan één van de nichtjes.

Item #3: Twee onderzetters, eentje met de zon en eentje met de maan. Deze stijl, geïllustreerd door @_studio_ao, ligt me dan weer wel.

Item #4: Een set keramische kommen, helemaal in het dag-en-nacht thema. Ik ben altijd blij om keukengerei te krijgen, gezien dit altijd handig is. Het ontwerp voor deze kommen is van @milkteadani.

Het boek van de maand is The Sun and the Void van debuut auteur Gabriella Romero-Lacruz. Het is een fantasy boek voor een volwassen doelpubliek, wat meteen een streep in zijn voordeel is voor mij. De korte inhoud klinkt ook wel interessant:

In a lush world inspired by the history and folklore of South America, a sweeping epic fantasy of colonialism, ancient magic, and two young women’s quest for belonging unfolds.

Reina is desperate. Stuck living on the edges of society, her only salvation lies in an invitation from a grandmother she’s never known. But the journey is dangerous, and prayer can’t always avert disaster. Attacked by creatures that stalk the region, Reina is on the verge of death until her grandmother, a dark sorceress, intervenes. Now dependent on the Doña’s magic for her life, Reina will do anything to earn—and keep—her favor. Even the bidding of an ancient god who whispers to her at night.

Eva Kesare is unwanted. Illegitimate and of mixed heritage, Eva is her family’s shame. She tries her best to be perfect and to hide her oddities. But Eva is hiding a secret: magic calls to her. Eva knows she should fight the temptation. Magic is the sign of the dark god, and using it is punishable by death. Yet, it’s hard to deny power when it has always been denied to you. Eva is walking a dangerous path, one that gets stranger every day. And, in the end, she’ll become something she never imagined.

Ik zei eerder al dat dit boek wordt uitgegeven door Illumicrates eigen uitgeverij, dus ik had wel een heel unieke cover verwacht voor hun speciale Illumicrate editie, maar dit lijken we niet te hebben gekregen. De Illumicrate editie lijkt identiek aan de standaard editie, maar er blijkt toch een subtiel verschil te zijn. Waar de omslag voor de standaard editie eerder wit-donker blauw is, heeft de Illumicrate editie een pure zwart-wit cover.
Oké ja, hoewel ik wel had gehoopt dat ze iets super unieks zouden doen, ik kan niet kwaad zijn voor de cover die we kregen, die ik persoonlijk echt wel heel mooi vind.

Het ontwerp op de omslag wordt nagebootst op de zwarte harde kaft met goudfolie, met een erg luxueus en mooi resultaat.

Ik ben ook wel fan van het ontwerp van de gespoten randen. Ze hebben het dag-en-nacht thema echt wel tot de puntje uitgevoerd.

De schutbladen zijn identiek voor- en achteraan, maar wat een prachtige illustratie. En des te unieker als je weet dat het de auteur zelf is die dit tekende!
Ook signeerde ze het boek.

Qua items was dit voor mij weer een mindere doos van Illumicrate. Enkel de kommetjes ga ik gaan gebruiken.
Hoewel ik in eerste instantie toch iets anders had verwacht van het boek, vind ik de editie die we kregen uiteindelijk toch wel mooi, ook al is die niet zo uniek als verwacht.

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.