Gemaakt

Retro broekrok

Deze werkte ik ondertussen alweer een tijdje geleden af, maar – je raadt het al – ik vergat er hier over te bloggen 😅.

Toen ik in de krokusvakantie logeetjes over de vloer had, werd er ook eventjes op zolder gespeeld en gesnuisterd. Onder andere in mijn grote voorraad stofjes. Hierbij werd volgende stofje ondekt:

“Ooh!!”, riep één van mijn logeetjes uit, “Dit stofje zou echt mooi zijn voor zo’n broek met wijde pijpen!”

En ik kon haar geen ongelijk geven!
Dit stofje lag al zo lang te wachten tot ik kon bedenken wat ik ermee kon maken, maar de inspiratie kwam niet. En nu werd het idee mij zomaar aangereikt!
Ik zag het ook meteen voor mij: geen volledig lange broek, maar eerder tot halverwege de kuiten en breed, bijna zelfs een broekrok. En met plooitjes vooraan, want ik vind dat persoonlijk heel elegant.

Een passend patroon vinden wanneer je zo iets specifieks in gedachten hebt is niet altijd evident, maar gelukkig heeft onze naaiklas een grote voorraad tijdschriften. Na veel bladeren kwam ik deze Summer Cargo tegen in de Ottobre Kids van de zomer van 2022.

Niet precies wat ik in gedachten had, maar heel dichtbij. Ik wou namelijk geen rits, maar een elastiek die vooraan plat was en de insnoering enkel langs achter deed. Zakken op de pijpen wou ik ook niet, maar dit was gewoon een kwestie van weglaten. Het weglaten van de ritssluiting zou echter een verandering in het basispatroon vereisen.
Toen ik mijn idee aan de naaijuf uitlegde, dan zag die dat gelukkig meteen zitten om mij te helpen om het patroon aan te passen.

Eenmaal het patroon was aangepast, ging het in elkaar naaien vrij vlot.
Het resultaat vind ik echt heel geslaagd. Zonder de suggestie had ik er nooit aan gedacht om zo’n broek met deze stof te maken. Nu het afgewerkt is, vind ik het gewoon perfect!

Groetjes,
Charlotte

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.