Gelezen

Unboxing Secret Project #1

Aaaaaaah! Ik heb hem EIN.DE.LIJK ontvangen! Mijn eerste doos van de Brandon Sanderson kickstarter!
Eerder konden jullie al mijn recensie voor dit eerste geheime boek lezen, maar mijn eigenlijk fysieke exemplaar liet wat op zich wachten. Nu staat deze schoonheid eindelijk in mijn kast en laat ik jullie graag mee genieten van het uitpakken!

Dit spreekt voor zich, maar hieronder zijn er dus SPOILERS voor de inhoud van de doos, het uitzicht van het boek en misschien kleine spoilers voor het verhaal op basis van de foto’s die ik laat zien. Scrollen op eigen risico dus 😉

Zoals je kunt zien, heeft mijn doos wel wat afgezien. Er zaten wat deuken en krassen in. Niks heel erg, dus ik was hoopvol dat de inhoud niet zou zijn beschadigd.
Het logo op de doos is deze van Sanderson’s eigen firma Dragonsteel. Ik vond het ook koddig dat de doos verzegeld werd met een Willy Wonka aandoenend gouden ticket.

Binnenin de doos staat nog een leuke toepasselijk quote uit The Way of Kings. Deze is niet alleen toepasselijk voor wat hij zegt, maar ook voor wie dit zegt.
Verder is de eerste blik in de doos vrij gelijkaardig aan andere boekendozen: wat inpakpapier en een spoilerkaart, met daaronder meer goodies dan ik eigenlijk had verwacht! Altijd fijn zo’n verrassing.

De spoilerkaart doet precies wat een spoilerkaart doet, namelijk verklappen wat in de doos zit. Meestal lees ik dit pas nadat ik alles heb uitgepakt, maar om de volgorde van uitpakken te respecteren, toon ik jullie toch eerst deze foto’s.

Het eerste item dat al zichtbaar was bovenop het inpakpapier, is de eerste verzamelpin uit de reeks van 12 dat Sanderson dit jaar zal rondsturen. Gezien ik maar 4 dozen heb gekocht, namelijk enkel deze met de boeken erin, zal ik er maar 4 krijgen, maar zo erg vind ik dit niet. Ja, leuk is dat wel zo’n pin, maar wat doe je er verder mee?
Op deze pin staat trouwens Vin uit de eerste Mistborn trilogie in een soort chibi reïncarnatie.

Het tweede item is deze heel mooie sticker van een deel van het omslagdesign van het boek, dat ik waarschijnlijk in mijn leeslog ga gebruiken. Ik twijfel nog of ik deze ga kleven bij mijn recensie van het boek zelf of mee op de cover van mijn boekje, zodat ik die telkens ik in mijn leeslog werk zal zien. Dat laatste spreekt mij het meeste aan, omdat mijn leeslog dan ook zo uitwendig een herinnering gaat worden, alleen heb ik schrik dat de sticker ofwel niet gaat kleven ofwel snel zal vervagen.

Oh, dit vind ik nu eens echt tof! We krijgen bij ons boek meteen ook een heel stevige boekenlegger met één van de iconische illustraties uit het boek. De voor- en achterkant tonen dezelfde illustratie, maar de ene iets meer ingezoomd dan de andere. De kwaliteit is ook heel hoog. Het is geen gewone papieren boekenlegger, maar in een soort plastic. Dus heel stevig.

Niet één, maar twee boekenleggers! Deze een formaat groter dan de vorige en eentje meer gelieerd aan het algemene Cosmere universum dan specifiek aan dit boek.

En dan het boek! Natuurlijk wisten jullie al dat dit Tress of the Emerald Sea was.

En jawadde, wat een supermooi boek zeg! Een echt premium exemplaar met unieke cover gebonden in een boterzacht aanvoelend imitatieleer. Het leer heeft een prachtige smaragdgroene kleur en de illustraties op zowel de voor- als achterkant zijn er deels in geponst met details in goud- en zilverfolie.

Ook de schutbladen zijn prachtig geïllustreerd, bijna identiek voorin als achterin, op een kleine pieper na.

De tekst zelf is gedrukt op vrij dik papier en doorheen gans het boek worden twee kleuren gebruikt, voornamelijk het traditionele zwart gecombineerd met groen (*spoiler* in het begin dan toch).

Heel tof vind ik ook hoe de hoofdstuknummering mee het verhaal vertelt.
Ik heb hier slechts twee voorbeelden getoond tussen de evolutie van hoofdstuk 1 naar 15, maar dit evolueert geleidelijk aan doorheen gans het boek, telkens toepasselijk bij wat effectief ook in het verhaal gebeurt. Fantastisch.

Ook is het boek doorspekt met prachtige illustraties van Howard Lyon, in dezelfde tweekleurige stijl.

Maar er staan ook een paar glanzende, volledig gekleurde illustraties in, van dezelfde illustrator.

Echt super super blij met deze versie van dit boek. Prachtig gemaakt en verzorgd. Voelt echt aan als een ouderwets boek, dat je zo in een Belle en het Beest-achtige bibliotheek kan terug vinden.
Een ietsie klein beetje vind ik het jammer dat we geen extra omslag bij het boek hebben gekregen met de Secret Project #1 mock-up cover. Zou wel een leuk bijkomend aandenken zijn geweest. Aan de andere kant, het eigenlijke boek is zo mooi, dat ik die omslag er waarschijnlijk toch niet zou hebben om gedaan, lol.

Dus doos één en boek één zijn absolute winnaars wat mij betreft!

Groetjes,
Charlotte