Gelezen

Fairyloot #27: januari 2023

Op de tweede dag van februari werd mijn Fairyloot doos voor januari aan de deur geleverd. In vergelijking met voorgaande jaren was dit heel vroeg voor Fairyloot in januari, want eerder was het steeds wachten tot februari al bijna voor de helft voorbij was!

Het thema van januari was Hidden Worlds.
Heb je je ooit afgevraagd welke geheimen de wereld verbergt? Het is tijd om ze te ontdekken… Deze doos is gewijd aan onze favoriete fictieve werelden en de geheimen die erin verborgen zijn.

Ik dacht bijna eventjes dat deze doos ook met een tweede boek kwam, hoewel Fairyloot dit niet zo had aangekondigd. Maar dan bleek dat het om een vals boek ging, zo eentje dat je stiekem in je boekenkast kunt schuiven, met geheime puzzels of zo in verborgen.
Dit wordt Fairyloots nieuwste verzamelobject, nu hun collectie schoteltjes afgerond is. Dit eerste valse boek is de eerste van een reeks Magische volumes, met deze Beginnersgids voor Portaal Magie. Heel mooi ontworpen door @chattynora

De volgende drie items spreken mij dan weer minder tot de verbeelding:

  • Een haar scrunchie geïnspireerd door We Hunt the Flame van Hafsah Faizal en ontworpen door @Blanca.design
  • Een pin ontworpen door #no0nedesigns en geïnspireerd door The Stardust Thief van Chelsea Abdullah
  • Een slaapmasker opnieuw door @blanca.design met als inspiratie het boek van deze maand

Voor ik over dat boek begin, natuurlijk eerst nog even de tarot kaarten van de maand. We zien de Duivel en de Wereld voorgesteld door Jacks en Evangeline uit Once Upon a Broken Heart van Stephanie Garber.

Spice Road van Maiya Ibrahim is het januari-boek. Het is het debuutboek van deze auteur, een eerste boek in een epische YA fantasy trilogie, dat zich afspeelt in een Arabisch geïnspireerd land met geheime kruidenmagie.

De Fairyloot cover is een exclusieve aangepaste versie van de gebruikelijke cover. Het gaat vooral om verandering in de kleuren en een bijzonder geslaagde naar mijn mening. Ik vind deze Fairyloot versie pakken mooier dan de gewone versie. Door meer contrasterende kleuren toe te voegen, wordt de omslag des te opvallender!

Daarbij is die omslag ook tweezijdig en kan je die dus ook omdraaien om in plaats daarvan een meer illustratief exemplaar te hebben. Deze illustratie is door @merwildandco en @blanca.design.

Onder de omslag is de harde kaft echt prachtig geïllustreerd met folie en kleur in een reliëf van rankmotieven. Echt heel heel mooi, maar moeilijk te fotograferen door alle goudfolie!
Binnenin zijn de schutbladen weer vervangen door illustraties met de personages naar de hand van @merwildandco.
De randen zijn rondom digitaal gekleurd, met vooral een heel mooi motief, passend bij de omslag.
Tot slotte is het boek ook gesigneerd door de auteur

Een Fairyloot doos die ik wel ok vind, maar dan vooral door het extreem mooi gemaakte boek. De items zijn hier iets minder, waarbij ik het valse boek dan het leukste vind.

Groetjes,
Charlotte