Gelezen

Fairyloot #22: augustus 2022

Op 23 augustus kreeg ik al mijn Fairyloot Young Adult doos van de maand! Naar mijn ervaring was dit vrij vroeg, want het merendeel van de tijd komt de doos van de maand pas de daaropvolgende maand toe.
Het thema van de maand augustus was Tell me Lies.

Er zijn zoveel verschillende leugens: liegen door dingen te verzwijgen of te ontkennen, pure verzinselen of overdrijvingen. Maar wat met leugentjes om bestwil die bijna dagelijks worden verteld, zowel aan onszelf als aan anderen?

Het eerste item die ik uithaalde is al meteen een absolute topper! Een draagtas met een print van een boekenkast met in het echt bestaande boeken! Voor zover ik kan zien zijn het zelfs allemaal Fairyloot boeken.
Echt super mooi, dit ontwerp van @chattynora. Mijn enige klacht zou zijn dat ik hem net iets te klein vind om boodschappen mee te doen, maar wel ideaal om naar de boekenwinkel te gaan 😉

Vervolgens een item dat altijd van pas komt: een papierblok om lijstjes op te maken, of het nu voor de boodschappen of de to-do’s is. Het ontwerp is van @catarinabookdesigns en het toont een citaat uit Romeo & Julia.

En dan een item dat ik nog nooit eerder in een boekendoos kreeg: een juwelendoosje! Ook dit vind ik super mooi gemaakt en komt vast en zeker van pas!
Het ontwerp is ook heel erg mooi en ook al is het geïnspireerd op een boek, het staat zeker wel op zijn eigen ook, zonder iets van het boek te weten. Het ontwerp is van @jezhawk en het werd geïnspireerd door het Fairyloot boek van deze maand.

Het volgende item is deze mooie pin geïnspireerd door Gilded van Marissa Meyer. Deze hervertelling van Repelsteeltje staat hoog op mijn te lezen lijst voor het komende herfstseizoen. Sprookjesvertellingen vind ik altijd zo leuk lezen als het buiten kouder wordt, lekker gezellig 🙂

Deze doos had ook de volgende 2 boekenleggers in de Fairyloot Mythologie collectie. Dit zijn nummer 5 en 6 en zouden Anansi en Apate voorstellen.
Nu Apate kan ik inkomen. Dit is de godin van de misleiding, een dochter van Nyx, uit de Griekse mythologie. Dus vermoedelijk is de roodharige dame Apate.
Anansi ken ik echter alleen als de Afrikaanse spinnengod, dus de Anubis-achtige Egyptische figuur kan ik daar niet meteen mee rijmen… Dus ja, geen idee of dit een god is die ik niet ken, of een foutje van Fairyloot…

Als laatste stuks van de maand natuurlijk ook nog de twee tarotkaarten. Dit zijn Joan als gerechtigheid en Nick & Aaron als het rad van fortuin, alledrie personages uit Only a Monster van Vanessa Len, het boek dat in januari in de Fairyloot doos zat, maar ik nog niet heb gelezen.

Het boek van augustus is Violet Made of Thorns van Gina Chen.
het is een duistere, betoverende Fantasy over een moreel grijze heks, een vervloekte prins en een voorspelling die hun door het lot verdraaide bestemming in brand steekt.

De omslag van de Faityloot versie is volledig anders dan de standaardeditie, zowel in ontwerp als kleuren. Ik kan niet beslissen welke ik mooier vind, eerlijk gezegd.

Onder de omslag heeft de harde kaft een doorlopende illustratie naar de hand van @_saintdri. Ik denk niet dat ik ooit al eens zo’n boek ontving. Het idee vind ik wel heel leuk, maar de illustratie zelf spreekt nu niet super hard tot mijn verbeelding. Dat komt misschien wel bij het lezen van het boek, als het ontwerp beter geplaatst kan worden bij het verhaal.
De zijkanten zijn opnieuw in kleur gespoten, deze keer in een mooi ombre-effect, passend bij de kleuren van het boek.
De schutbladen hebben voor en achter heel mooie en unieke illustraties, ook van @_saintdri.
Zoals steeds komt het boek ook met een brief van de auteur en een handtekening. De handtekening is wel een aparte sticker in plaats van meteen in het boek gezet.

Augustus vond ik echt een heel goeie maand voor Fairyloot Young Adult. Mijn favoriete item is zonder twijfelen de draagtas, maar alle overige items vind ik ook praktische bruikbaar en heel mooi. Dus zeker een winnaar, deze doos.

Groetjes,
Charlotte