Gelezen

Fairyloot #26: december 2022

Op driekoningen kreeg ik hem, mijn 26ste Fairyloot alweer, deze voor december! Zot dat ik dat al zo lang krijg eigenlijk!

Het december thema was Come one, Come all!
Komt dat zien, komt dat zien! Het is tijd om mee te worden gesleept door de grootste show op aarde!

Fairyloot komt soms met zo’n willekeurige items op de proppen en toch zijn het vaak ook wel dingen die ik zeker kan gebruiken. Zo ook dit eerste item uit de december doos: een gezichtshanddoek met een logo ontworpen door @blanca.design, geïnspireerd op het prachtige The Night Circus van Erin Morgenstern.

Dan is het de beurt voor de volgende set van boekenleggers geïnspireerd op mythologie. Deze keer kregen we Aphrodite en Ares, uiteraard uit de Griekse mythologie, ontworpen door @gracezhuart.

Ah, dit is nu eens een item waar ik maar geen genoeg van kan krijgen! Metalen boekensteunen, deze keer met een tof draaimolen ontwerp van @jezhawk. Helemaal in het circus/kermis thema en ideaal om alle boeken met zo’n thema in mijn boekenkast te kaderen!

En we worden echt wel verwend deze keer, want ik vond ook nog eens een prachtige boekenetui in de doos, natuurlijk ook volledig in thema. Super stevig en goed gestoffeerd om boeken zo voorzichtig mogelijk te kunnen meenemen. Het ontwerp hier is van @Kimcarlika_art en werd geïnspireerd door Caraval van Stephanie Garber, dat gestaag omhoog klimt in mijn “moet-ik-zo-snel-mogelijk-lezen”-lijst, vooral sinds ik zag dat mijn nichtje deze serie in een recordtijd aan het verslinden is!

Voor we aan het boek zijn toegkomen, natuurlijk ook nog de gebruikelijke set tarot kaarten. Dit zijn De zon en De maan uitgebeeld door Lei en Wren uit Girls of Paper and Fire van Natasha Ngan. Ik las dit boek in 2021 samen met Celine van celinezoalszeis.be (@mybookishempire). Ik vond het wel ok, maar niet meer dan dat. Zeker onvoldoende om de rest van de serie te willen lezen.

En dan het boek van december: Cruel Illusions van Margie Fuston.
Dit is een alleenstaand YA-boek waarin een meisje een deal sluit met een magische geheime genootschap om deel te nemen aan een dodelijke wedstrijd! In het boek kan je je verwachten aan tovenaars, romantiek, dodelijke magie en … vampieren! Wat een onverwachte twist, lol.

Zoals je via de foto’s hierboven kunt zien komt de Fairyloot editie met een volledig nieuw ontworpen cover, die naar mijn gevoel een heel andere vibe uitstraalt dan de gebruikelijke cover. Ik ben benieuwd welke ik zelf meer bij het verhaal zal vinden passen.

Ik vind het ook altijd fijn dat een boek in zo’n doos eens een alleenstaand boek is. Ik denk dat ik dan ook sneller geneigd zal zijn om het te lezen, gezien ik al op voorhand weet dat ik een afgesloten verhaal zal krijgen en niet potentieel nog maanden ga moeten wachten voor een vervolg!

Verder komt de Fairyloot editie met digitaal gespoten randen rondomrond de zijkanten van het boek, illustraties op de schutbladen door @kirisy_art en foliedrukwerk op de harde kaft van dezelfde artiest. Het boek is ook gesigneerd door de auteur.

Dit was een absolute winnaar voor Fairyloot naar mijn mening. Zoveel leuke items! Ik weet niet welke ik het tofst vind, lol.
En ook het boek is wederom een pracht exemplaar en eentje die me meteen ook goesting geeft om erin te duiken!

Natuurlijk doet het ontvangen van zo’n doos bij mij weer meteen de twijfel toeslaan of ik mijn abonnement echt wil opzeggen. Maar het is wel veelzeggend dat deze doos de 26ste was die ik van de Fairyloot YA-doos kreeg, waarbij ik in totaal 32 boeken heb ontvangen, waarvan ik er op dat moment nog maar twee van heb gelezen. Ik ga dus eerst eens werk maken van die achterstand en daarna misschien beslissen om opnieuw in te schrijven voor het abonnement!
Dit betekent dus dat als ik mij blijf houden aan deze afspraak met mezelf (Denk er niet aan, hé, Charlotte!), nog vier keer ga schrijven over mijn Fairyloot YA box. Dit gaat mij dan op bericht #30 brengen, wat eigenlijk ook een heel schoontje is om mee te stoppen!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • Miriam

    De boekensteunen vind ik echt prachtig! Maar de overweging dat je pas 2 boeken van de 26 tot nu toe hebt gelezen, zou voor mij zeker de doorslag geven.