Gemaakt

Harry Potter-hoofdbanden

Ze zijn tegenwoordig terug helemaal in, de hoofdbanden of haarbanden, hoe je ze ook noemt. Ik zag ze overal verschijnen en ik had al meermaals gedacht dat dit wel een leuk maakproject zou zijn. Ik had ondertussen de Gryffindor mutsen gemaakt en wou ook iets met de andere overschotten van de Harry Potter-sjaals maken, maar mutsen spraken me opeens eigenlijk niet meer zo hard aan. Zo’n haarband daarentegen, dat zag ik wel helemaal zitten.

Nu, ik wist niet of dit een goed idee zou zijn om dat met mijn breimolen te maken, gezien dit toch wel een vrij brede hoofdband zou opleveren. Ik twijfelde toch wel even, maar goed, ik wou het proberen, dus ik ging aan de slag.

Als eerste opnieuw Hufflepuf en, oh, hoe leuk!
Doordat ik sowieso met 46 steken in het rond moet werken op mijn breimolen, kwam de band er inderdaad vrij breed uit, maar toch perfect bruikbaar vond ik. Ok ja, smaller is misschien toch beter voor kleine hoofdjes, maar ik was toch verkocht!

Dus ik ging meteen door met Gryffindor!
Hiervoor had ik, na de mutsen, niks meer over van de wol die ik ook voor de sjaals had gebruikt, maar wel nog genoeg van de rood van de mutsen dat ik dubbel kon gebruiken. Geel had ik ook nog genoeg in voorraad.
En ook al is de wol anders dan die van de sjaal, de kleuren bleken zo goed als een perfecte match!

Daarna Slytherin, waarvoor ik ook nog meer dan voldoende over had van de groene tweed wol. Het grijs was wel opgewerkt in de sjaal, maar andere grijze wol had ik ook nog genoeg.

Als laatste opnieuw Ravenclaw. Ook hier bleek blauwe tweed geen probleem, maar het brons raakte een paar rondes voor het eind op. Dit loste ik op door een rest van de vossenmutsjes te gebruiken. Geen perfecte kleurenmatch, maar het kan er mee door!

En ziet, hoe leuk!
Voor de sluiting van de hoofdbanden koos ik voor de klassieke twist, wat ik persoonlijk het mooiste vind.

En naast het feit dat het perfecte bijkomende cadeautjes zijn bij de sjaals en bovendien mijn laatste restjes opwerkten die anders in een restjeszak zouden belanden, pasten ze ook nog als perfect inpakmateriaal om de sjaals bij elkaar te houden! Win, win, win dus! 😀

Groetjes,
Charlotte