Gelezen

Illumicrate #3: november 2022

November bracht alweer mijn derde Illumicrate doos, halverwege mijn abonnement van 6 maanden dus.
Nu, de doos werd eigenlijk pas begin december geleverd, wat niet abnormaal is, gezien ik bijna altijd mijn doos van de maand, de maand daarop ontvang. Illumicrate was wel vroeger dan Fairyloot, want hun november doos kreeg ik nog eens een week later.

Het thema was Some kind of Monster.
Sommige monsters zijn gemakkelijk te herkennen (draken!) en andere minder, ze verschuilen zich achter machtsposities. Het thema van deze maand is gewijd aan alle monsters en aan degenen die de wereld tegen hen verdedigen.

Bij de aankondiging van het thema verklapte Illumicrate ook meteen welk boek in de doos zou zitten, dus dat was geen verrassing meer voor mij. Maar al de rest natuurlijk wel 😉

Replica’s van beroemde literaire zwaarden heb ik al een paar keer gekregen in Fairyloot, maar blijkbaar doet Illumicrate dit soms ook. Dit zwaard is nabootsing van Ascalon uit Priory of the Orange Tree van Samantha Shannon en werd ontworpen door @stacey.mcevoy.caunt. Dit boek staat eigenlijk niet op mijn TBR, hoewel ik er toch wel een beetje nieuwsgierig naar ben.

Sjaals kan je nooit genoeg hebben vind ik en dit is een prachtig nieuw exemplaar voor in mijn collectie, naar de hand van @janinelecour. Het ontwerp werd geïnspireerd door de Winternight Trilogy van Katharine Arden, waar ik fantastische herinneringen aan heb.

De eerste paar keren dat ik een theeblik in een doos kreeg vond ik dat fantastisch, maar de nieuwigheid is er nu wel een beetje van af. Ik blijf de blikken schitterend vinden, maar omdat ik geen zo’n grote theedrinker ben, staan de meeste van die blikken ongebruikt in de kast. Ik zou er eens een andere bestemming voor moeten bedenken, want het is wel zonde.
Ook deze is weer een prachtig exemplaar van @lioninthetrees en geïnspireerd door Only a Monster van Vanessa Len, een boek dat ik een tijd terug in een Fairyloot kreeg, maar dus nog niet las.

Het laatste item is een prachtige schoudertas geïnspireerd door A Deadly Education van Naomi Novik en ontworpen door @noverantale.

Het boek van november was The Luminaries van Susan Dennard.
Het verhaal is een angstaanjagende en spannende hedendaagse fantasie over de magie die nodig is om je angsten onder ogen te zien in een bos vol nachtmerries en de moed die het vraagt om de geheimen binnen je eigen familie onder ogen te zien.

De Illumicrate editie van dit boek komt met een exclusieve, volledig opnieuw ontworpen omslag.
De omslag voor de standaardeditie is al heel mooi, maar dit nieuw ontwerp is echt fantastisch! Grote fan.

Daarnaast komt het boek ook met exclusief folie-reliëfontwerp op de harde kaft en digitaal bedrukte randen. Het boek is gesigneerd door de auteur en heeft een illustratie op de schutbladen.
Alle UK-edities van dit boek bevatten interieurillustraties van Kerby Rosanes (@kerbyrosanes), maar de Illumicrate-editie bevat ook nog exclusief bonusmateriaal van Jessica Khoury (@lizardinkmaps)

Een doos met opnieuw een prachtig boek! De items zijn ook wel leuk, maar ik voel dat ik steeds minder en minder enthousiast wordt door de extraatjes en vooral geïnteresseerd ben in het boek, wat ergens ook wel het belangrijkste is natuurlijk. Nu die prachtige boeken in mijn boekenkast ook eens tijdig beginnen lezen, lol.

Groetjes,
Charlotte