Gelezen

Leeslog oktober 2022

Nu het einde van het jaar nadert, lijkt mijn aandacht alle kanten op te gaan. Dit is zeker voelbaar in mijn leeslog, aangezien ik nog maar net mijn oktober bladzijden heb afgewerkt.
Jawel, je leest het goed, ik ben nog niet eens begonnen met mijn opzet voor november en december! Normaal maak ik mijn setups ergens in het begin van de maand. Idealiter zou ik ze aan het einde van de vorige maand willen maken, maar ik ben altijd blij als het me lukt de eerste week van de maand. Nu loop ik letterlijk meer dan een maand achter!

Begrijp me niet verkeerd, ik ben nog steeds dol op mijn leeslog en denk er niet aan om te stoppen, maar het is duidelijk dat ik er de ene maand gewoon meer tijd voor heb dan de andere maand.
November is voor mij een buitengewoon drukke maand geweest, wat voelbaar is in al mijn hobby’s, die erg naar de achtergrond zijn geschoven. Dat is natuurlijk oké, dat is het leven, maar mijn persoonlijkheid zorgt ervoor dat ik me daar dan druk over maak, omdat ik dingen MOET afmaken. En hoe meer druk ik mezelf opleg, hoe minder er uiteindelijk van komt, lol.

Hoe dan ook, deze lange tirade gewoon om te zeggen: hier is mijn leeslog van oktober!

Mijn titelblad wordt volledig gedragen door deze prachtige illustratie die ik op Pinterest vond. Wat googlen leert mij dat het een tekening van Celia Krampien is.

Omdat ik de illustratie echt op de voorgrond wou, hield ik de decoratie errond relatief sober. Om het enigszins interessant te maken, gebruikte ik ruitjespapier als achtergrond. Decoreren deed ik met Action-stickers, washi-tapes en een stempel.

Voor de rand, de titel en de stempel gebruikte ik Crayola viltstiften.

De rechterpagina zette gewoon het thema voort met dezelfde kleuren, stickers, washi en stempel.

En de rest van mijn pagina’s en spreads waren ook gewoon voortzettingen van hetzelfde thema.

Ik moet zeggen, ik ben echt dol op het resultaat.
De kleuren zou ik nooit zelf zo bij mekaar gezet hebben als ik ze niet uit de illustratie had gehaald. De combinatie vind ik echt super mooi.

Een viltstift gebruiken om een stempel in te kleuren is ook iets wat ik meer ga doen. Ik heb niet zoveel stempels, maar deze die ik heb gebruik ik zelden, omdat ik geen stempelkussens heb en er ook geen wil kopen, lol. Dit is dus een heel leuk en makkelijk alternatief!

En nu beslissen wat ik met november en december ga doen, lol

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

 • Le petit requin

  “November is voor mij een buitengewoon drukke maand geweest, wat voelbaar is in al mijn hobby’s, die erg naar de achtergrond zijn geschoven. Dat is natuurlijk oké, dat is het leven, maar mijn persoonlijkheid zorgt ervoor dat ik me daar dan druk over maak, omdat ik dingen MOET afmaken. En hoe meer druk ik mezelf opleg, hoe minder er uiteindelijk van komt, lol.”
  Hoe gaat die uitdrukking weer, “sister from another mister”, zoiets? Ik denk dat wij zoiets moeten zijn ofzo, zo herkenbaar! ;’-)

  Een stempel inkleuren met viltstift, daar heb ik nu nog nooit aan gedacht (wel een nogal uitgebreide collectie stempelkussens, ahum). Gaat dat er dan makkelijk af als je een ander kleurtje wilt?

  • Charlotte

   Ha, ja, vervelend hé hoeveel druk we onszelf altijd opleggen? Ik probeer daar zo hard tegen te vechten, maar dan merk ik dat ik zo goed als elk blogbericht dat ik hier dan toch toe kom te schrijven start met een excuus waarom ik te laat ben of zolang stil ben geweest, lol. Let it go! is voor mij toch een voornemen, niet alleen voor het nieuwe jaar, maar gewoon voor altijd en overal!

   Ik heb bij de stempels nog geen probleem ondervonden dat de kleur niet meer af gaat. Het geeft precies meer controle, want bij stempels had ik vaak ook de randen mee gekleurd, waardoor je bij mij vaak ook het blokje zag. Door het met de hand in te kleuren duurt het misschien wat langer, maar kan ik ook selectief inkleuren wat ik gestempeld wil zien.
   Weer een trucje om de controlefreak in mij te sussen :p