Gelezen

Magical Readathon: Orilium Autumn Equinox TBR

Augustus is al de derde readathon in G’s (Book Roast) opnieuw uitgevonden Magische Readathon-serie.
Tot over een paar jaar was The Magical Readathon een leesuitdaging geïnspireerd door Harry Potter, maar nu heeft G het over een compleet andere boeg gegooid en vond ze zo maar eventjes haar eigen universum uit: Orilium.

In essentie is Orilium een prestigieuse, magische universiteit in de wereld van Aeldia.
Wij, als lezers, maken ons eigen personage in deze wereld en dat personage wil gaan studeren aan deze universiteit, met een bepaalde carriere voor ogen. Om dit einddoel te behalen, moet dat personage gedurende een aantal jaar, twee keer per jaar examens afleggen: de Spring en Autumn Equinox.
In april legden we al de Spring Equinox af. Nu in augustus is het tijd voor de Autumn Equinox.

Er kwam heel wat bij te kijken vooraleer ik kon beginnen aan mijn equinox-examens: afleggen van toegangsexamens, ontwerpen van een personage, toelating tot een gilde, etc.
Daarom neem ik jullie eerst eventjes terug mee in de tijd, doorheen mijn reis naar Orilium tot nu toe, waarna ik jullie mijn plannen voor augustus en de Autumn Equinox toon.

Orilium: Mijn pad tot nu toe

The Novice Path

Voltooi de verraderlijke reis naar de Orilium Academy Arc om als novice te worden geaccepteerd en in je gilde te worden gesorteerd. Vervul onderweg twee missies!

Dat was de opdracht van The Novice Path in september vorig jaar. Ik deelde toen mijn plannen voor deze opdracht hier en kan met plezier laten weten dat ik dus toegelaten werd in Orilium!

Mijn personage

Om een personage te maken dat naar de universiteit van Orilium kan gaan, moesten een aantal keuzes worden gemaakt aan de hand van leesopdrachten die voor de start van het eerste semester in april 2022 moesten worden voldaan.

Eigenschap Opties Mijn personage
Achtergrond Wildernis of Stedelijk? Wildernis
Provincie Daerune, Darkmeadow, Irheria of Kerador? Kerador
Afkomst Dwerg, Aardling, Elf, Mens, Iltirian of Skaimorn Elf

De opdrachten die bij mijn keuzes voor mijn personage hoorden voltooide ik in november en december vorig jaar.

Afgezien van deze keuzes, is mijn karakter niet zo uitgewerkt. Misschien verzin ik ooit hun verhaal, maar voor nu zijn deze vage richtlijnen genoeg om mijn reis door Orilium voort te zetten!

Gilde

Tijdens de novice path werden we niet alleen beoordeeld om toegang te krijgen tot de universiteit, maar we werden ook nauwlettend in de gaten gehouden door de gildes.

Op basis van de keuzes die ik maakte tijdens mijn reis, kreeg ik een uitnodiging om lid te worden van de Mind Walkers, wat ik met plezier aanvaarde.

Uitrusting: Wapen en talent

In aanloop tot ons allereerste semester aan de Orilium-universiteit, moesten we in maart 2022 eerst nog twee belangrijke aspecten van onze personages bepalen, verbonden aan onze gilde, namelijk ons wapen waar onze magie doorstroomt en ons specifieke talent.

Mijn personage koos voor een dolk als wapen, gezien dit wapen exclusief is voor leden van de Mind Walkers-gilde.

Als talent leert mijn gilde hun leden een manier om toegang te verkrijgen tot een tweede bestaansniveau. Ik koos om te leren over de Multiverse, een manier om te leren reizen in de tijd!

Spring Equinox

In april waren we dan eindelijk helemaal klaar om ons eerste semester aan de Orilium universiteit aan te vangen.
Mijn gekozen carrière is Mage Hunter, de rechercheurs en politie van Aeldia. Hiervoor moest ik 5 examens afleggen, wat ik met succes deed.

Daarnaast lukte het mij ook om een aantal aparte opdrachten te voltooien, waardoor ik een hogere reputatie binnen mijn gilde kreeg.
Daar waar ik in het begin van het semester nog maar een schacht was, ben ik nu al opgeklommen tot de rang van Assistent. Dit geeft me het voorrecht om volgend semester boeken die ik niet uit las mee te tellen voor mijn examens!

Autumn Equinox

Nu ik jullie heb bij gebeend in de stand van zaken binnen deze readathon, is het tijd om jullie mijn plannen voor het komende semester te delen!

In dit tweede semester is het tijd om ons verder te specialiseren in specifieke onderwerpen voor onze gekozen carrière. Voor de details en uitleg bij de opdrachten, verwijs ik naar de video van BookRoast:

Voor mijn carrière als Mage Hunter dien ik me verder te verdiepen in 3 vakken voor in totaal 6 boeken:

Graad Cursus Opdracht Gepland boek

D in Spreuken & toverij

O Spreuk: Herkleur Gebruik een kleurenwiel en kies een boek dat bij de kleur past: PAARS Karin Tanabe – The Gilded Years
Q Toverij: Echo Vind de leeslijst van iemand anders en kies daaruit een boek Rachel Smythe – Lore Olympus: Volume 2
D Hex: tongbinding Annoteer dit boek Juliet Marillier – Tower of Thorns

Q in Bezwering

O De fundamenten van necromantie Boek met necromantie Seanan McGuire – Down Among the Sticks and Bones
Q Verhalen die de botten vertellen Bot op de omslag of in de titel T. Kingfisher – Nettle & Bone

O in Restauratie

O Objectherstel Eén enkel object als focus van de omslag Brandon Sanderson – The Bands of Mourning

Voor mij is dit een zeer haalbare opdracht, denk ik.
Ik hoop ook een aantal aparte opdrachten nog te kunnen voldoen, om mijn reputatie binnen mijn gilde nog verder te verhogen, maar we zien wel hoe dit loop!

Is er iemand van jullie die ook deel neemt aan deze readathon?

Groetjes,
Charlotte