Gelezen

Leeslog mei 2022

Voor mijn leeslog van mei had ik niet meteen een idee wat ik wilde doen. In zo’n geval scrol ik door pinterest en instagram om inspiratie op te doen. Op die manier stuitte ik op deze spread van Creachick, waardoor de bal aan het rollen ging.

Eenmaal ik een beetje mijn gewenste kleurenpallet in het achterhoofd had, volgde al de rest vrij organisch.
Ik vond een paar mooie boekige foto’s op Pinterest, duikelde bijpassende papiertjes, washitapes en stickers uit mijn voorraad en na wat trial-and-error voor de plaatsing van de verschillende elementen bekwam ik een titelblad dat ik eigenlijk wonderwel geslaagd vind. Je ziet mijn inspiratie naar de Creachick spread, zonder dat het een regelrechte kopie is geworden.

De kalender en TBR spread vloeiden dan automatisch hieruit voort.

Alsook de spread met mijn lijst gelezen boeken van de maand, maandstatistieken en favoriete boek van de maand.

Het zal jullie niet verbazen dat het enige Brandon Sanderson boek dat ik in mei las, meteen ook de status van favoriet kreeg. Alhoewel het vervolg op The Diviners van Libba Bray ook fantastisch was, is The Way of Kings van zo’n epische ontzagwekkende grootsheid dat de wereld en personages mij het meest van al bezig houden. Daarom ook dat ik besloot de lege ruimte onder de lijst gelezen boeken op te vullen met wat Kaladin fanart, een prachtig stuk van soyabeansoldier op Deviantart.

En de spreads van de individuele boeken blijven natuurlijk in dezelfde stijl, zonder al te veel tirlantijntjes.

Zo zie je maar, hoe een inspiratieloos moment toch nog een mooi resultaat kan geven 🙂

Groetjes,
Charlotte