Gelezen

Fairyloot #19 – mei 2022

Het thema van de mei doos van Fairyloot was Cloak & Dagger.
Heimelijke missies, nachtelijke ontmoetingen en onwaarschijnlijke bondgenootschappen. De perfecte elementen voor een fantasy boek met hoge inzet!

Ik lees op voorhand nooit echt aandachtig wat ik kan verwachten in een doos, gezien ik vooral van de verrassing hou, dus ik had geen idee wat er in de doos kon zitten. Mijn enige richtlijnen waren de naam en illustratie van het thema.

Het uitpakken begon ik met deze unieke flessenopener, ontworpen door @ironandinkdesigns, in de vorm van een sikkel en geïnspireerd op Red Rising van Pierce Brown. De quote op de steel zegt “Audentes Fortuna Juvat” (± geluk is aan de dapperen).

Daarna vond ik nog twee scrunchies geïnspireerd door Blood & Ash van Jennifer L. Armentrout, ontworpen door @catarinabookdesigns

Het volgende item verbaasde me wat. Ik wist wel dat het een theezeefje was, maar ik had dat eigenlijk zo nog nooit gezien. Ik ben geen al te grote thee drinker en als ik eens losse thee zou drinken dan is dat met een thee-ei. Deze vorm lijkt mij wel een pak gemakkelijker in gebruik dan een ei, dus dit zal zeker van pas komen in de winter wanneer ik meer thee drink.

Het ontwerp van @blanca.design is ook nog eens heel mooi en is geïnspireerd op het boek dat onderin deze doos zat.

Oh jeij, een mok! Ik heb ondertussen al aardig wat mokken uit boekendozen verzameld, maar ik blijf dit een enorm leuk cadeau vinden.
Deze mok werd ontworpen door @kudriaken en toont personages uit Daughter of the Moon Goddess van Sue Lynn Tan.

De volgende twee items waren nummertjes 3 en 4 van de luxe boekenleggers in Fairyloot’s mythologie serie. Jawel jullie zien hier 4 boekenleggers in plaats van twee, maar dit komt omdat ik de eerste 2 hier nooit toonde, denk ik. Nummertje 1 en 2, namelijk Persephone & Hades, moesten normaal in de doos van december 2021 zitten, maar bij mij was dit misgelopen, waardoor ik deze een paar maanden later in een enveloppe kreeg nagestuurd. Dus ik dacht ze alle vier gewoon samen op de foto te zetten, zodat deze ook in het archief zitten 😉
Nummer 3 en 4 tonen trouwens Kumiho en Loki uit respectievelijk de Koreaanse en Noorse mythologie, en werden allebei ontworpen door @gracezhuart.

Als laatste items – naast het boek – zaten de twee volgende tarot kaarten uit de nieuwe set. Deze tonen Brie en Sebastian & Finnian als de Keizerin en de Hogepriester respectievelijk. Dit zijn alledrie personages uit These Hollow Vows van Lexi Ryan en werden geïllustreerd door @arz28.

Het boek dat als laatste uit de doos kwam is The Stardust Thief van Chelsea Abdullah en vertelt een verhaal geïnspireerd door de verhalen van 1001 nacht.
De Fairyloot editie is zoals steeds weer van hoge kwaliteit, met een unieke omslag, gespoten randen, folie op de voor- en achterkant van de harde kaft en twee unieke illustraties op de schutbladen. Ook is het boek gesigneerd door de auteur.

En dit was alles voor mei. Mijn favoriete item uit deze doos is ongetwijfeld de mok, maar ook de flessenopener en het theezeefje zullen zeker van pas komen.

Groetjes,
Charlotte