Gelezen

Fairyloot #13 – november 2021

Het thema voor de Fairyloot doos van november was Vengeance is Yours en aan de hand van de illustratie verwachte ik sowieso een oosters geïnspireerd boek en eventueel ook bijpassende items. En ik zat er niet zo ver naast.

Het eerste item is er al meteen eentje dat ik zeker en vast ga gebruiken: een notitieboekje voor boekbesprekingen, geïnspireerd door Blood and Ash van Jennifer L. Armentrout en ontworpen door @chattynora. Ik blijf natuurlijk wel mijn leeslog bijhouden, maar ik gebruik daarnaast ook een notitieboekje of losse blaadjes om mijn gedachten tijdens het lezen neer te krabbelen. Deze transformeer ik daarna in een meer coherente recensie voor mijn leeslog en deze blog. Dus dit boekje gaat zeker van pas komen!

De volgende drie items zijn er die ik zou categoriseren als kleine pruts, dus niet meteen dingen die me super enthousiast maken.

 • Een washi tape geïnspireerd door The Rage of Dragons door Evan Winter, ontworpen door @blanca .design. Dit is een boek waar ik al heel veel goeds over heb gehoord, maar dus nog niet gelezen heb. De washi tape vind ik wel heel mooi, maar ik gebruik niet vaak washi tape met tekst op, dus ik weet niet of ik die ook daadwerkelijk ga gebruiken.
 • Het volgende artikel is echt het meest willekeurige artikel ooit! Een microvezel doek. Hilarisch.
  Schoon is hij wel, dat ontwerp van @stellabookishart, met een quote uit Vicious van V.E. Schwab. Maar net omdat ik hem wel mooi vind, zie ik die nu niet meteen gebruiken om te kuisen, niet?
 • En dan is er nog een pin met een illustratie van het hoofdpersonage uit The Poppy War door R.F. Kuang, nog zo’n boekenreeks die ik zeker en vast wil lezen, gezien het de hemel en terug in geprezen wordt. De pin werd trouwens ontworpen door @salteas.

Wat me wel nog verbaast bij deze drie items, is dat ze alledrie geïnspireerd werden door fantasy boeken die geen Young Adults zijn, maar echt voornamelijk voor volwassen lezers.

Dan nog een bruikbaar item: een reisbeker uit bamboe met deksel en houder uit silicone. Het ontwerp werd geïnspireerd door het boek van de maand en ontworpen door @blanca.design.

Als laatste ook nog de maandelijkse tarot kaarten: Zeven en Acht van Munten met personages uit A Song of Wraiths and Ruin van Roseanne A. Brown, getekend door @Igions.

Het boek van de maand november dan: Jade Fire Gold van June C.L. Tan. Dit verhaal is geïnspireerd door Chinese mythologie, waarin twee mensen hun verbonden lot ontdekken.

De Fairyloot editie is weer een heel schoontje.
Naast de volledig unieke omslag, zit daaronder een hardcover met een mooie illustratie in goudfolie. Als ik de foto hierboven zo bekijk, lijkt het alsof mijn kaft een serieuze kraak heeft, maar dit is niet zo in het echt. Ik vermoed dat het de lichtinval op moment van fotograferen zal zijn geweest en ik ben te lui een nieuwe foto te nemen, lol.
Ook de zijkanten zijn opnieuw gespoten, deze keer met een motief van een zwaard.

Uiteraard is deze editie ook weer gesigneerd en komt met een brief van de auteur.
De binnenkant van de omslag heeft opnieuw een illustratie over de ganse breedte, in een stijl die me wat aan manga/anime doet denken. De illustrator is @jhocaaa.

En dat was hem, de doos van november. Zoals steeds een mix van bruikbare en minder bruikbare spulletjes, waardoor mijn enthousiasme op en neer gaat. Maar alles wordt altijd goed gemaakt met het boek en het prachtige werk dat ze er altijd van maken.

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

  • Charlotte

   Hej Mie. Het is inderdaad zo dat bepaalde bamboe bekers niet echt gezond zijn. Het gaat hier vooral om bekers gemaakt uit bamboevezels die aan elkaar “gekleefd” worden met één of ander polymeer, zoals melamine. Als deze dan in aanraking komen met warmte of zuur (een cola bvb), kan degradatie voorkomen, waardoor stoffen zoals formaldehyde ontstaan en kunnen migreren naar het voedsel. Meer info kan je ook hier lezen: https://ec.europa.eu/food/safety/agri-food-fraud/eu-coordinated-actions/bamboo-zling_en
   In het geval van deze beker, hij werd goedgekeurd door de voedselautoriteiten in zowel de US als in GB, dus ik ben vrij zeker dat deze ok is om te gebruiken 🙂
   Maar dankjewel voor de zeer terechte waarschuwing!

 • zwartraafje

  Ik ben altijd wat ontgoocheld wanneer zo’n notitieboek bij het openen een invulboekje blijkt te zijn. Blijkbaar ben ik daar echt geen fan van want ik gebruik steeds een gewoon boekje met lijntjes zodat ik er mijn eigen invulling aan kan geven. Net als jij gebruik ik ook geen washi-tape met tekst. Al is deze inderdaad wel heel mooi én uniek.

  • Charlotte

   Ik snap wat je wil zeggen hoor, over invulboekjes. Doorgaans heb ik ook liever blanco boekjes. Maar in dit geval vind ik het praktisch, omdat ik naast mijn “nette” leeslog ook steeds een schriftje bijhoudt waar ik tijdens het lezen in kriebel en dan vind ik zo’n hoofding wel praktisch, want dat zijn zaken die ik sowieso opschrijf dan 🙂