Gelezen

Leeslog september 2021

September was de maand van twee keileuke readathons.
Aan de ene kant was er de Bookoplathon, waarbij je je boeken kiest op basis van een spelletje Monopoly. Aan de andere kant was er de herlancering van de Magical Readathon, die in een compleet nieuw jasje werd gestoken.
Meer details en doorverwijzingen naar de organisatoren kan je via dit bericht vinden.

Voor mijn leeslog van die maand wou ik natuurlijk rekening houden met deze twee evenementen en creëerde een layout voornamelijk geïnspireerd door de vormgeving van de magical readathon, met mijn persoonlijke twist.

Voor de titelpagina ging ik aan de slag met bladzijden uit een oud boek, waar ik een extra oud gevoel aan gaf met behulp van wat thee. Voor de accentkleur koos ik paars, door middel van papiertjes, stickers, washi-tape en stiften (allemaal van de Action of uit de oude doos).

Om de maand op de gestileerd voorgrond te brengen, tekende ik zelf een banner, geïnspireerd door de magical readathon printouts. Hiervoor gebruikte ik verschillende diktes zwarte stift en ruitjespapier dat eerder met thee werd gekleurd.

Hiermee was de toon dan gezet, die ik verderzette in de bladzijde met mijn TBR en de maandkalender, waarvoor ik verschillende soorten banners tekende en uitknipte.

Mijn TBR schreef ik niet op deze bladzijde, gezien ik twee toegewijde spreads maakte voor de beide readathons.

Voor de Magical Readthon gebruikte ik een printout van de kaart voor de weg die we moesten afleggen. Bij elke plaats waar een opdracht hoorde voor een te lezen boek, kleefde ik een miniatuurversie van de cover van het gekozen boek.
Links herhaalde ik alles nog een keer in lijstvorm, met de uitgeschreven opdrachten erbij en afvinkhokjes. Voor deze gebruikte ik uiteindelijk geen vinkjes, maar stukjes paarse glitter washi-tape.

Van de 7 opdrachten, voltooide ik er uiteindelijk zes, ruim voldoende om het einde van The Novice Path te halen, gezien we slechts 2 opdrachten moesten voltooien.

De volgende spread werd gewijd aan de Bookoplathon, met een printout van het speelbord op een met thee gekleurd blad, een eigen getekende banner als titel en een lijst met mijn worpen, de bijhorende opdrachten en het gekozen boek, allemaal in dezelfde stijl als opgezet in de titelpagina.

Daarna zette ik zoals steeds een spread op waar ik de lijst met gelezen boeken kon bijhouden, met een plaatsje voor die maands favoriet: Project Hail Mary.

Op de rechter bladzijde hield ik mijn statistieken van de maand bij.

Tot slot nog een collage met de individuele boeken, allemaal in dezelfde stijl natuurlijk.

Heel blij met de algehele look van deze maand. Het perkament en de gescheurde boekbladzijden vind ik altijd heel leuk uitzien. Dit gecombineerd met mijn favoriete kleur, kan niet anders dan dat ik het geweldig vind 😉

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • Anouk @ Time for Tales and Tea

    Je leeslogboek ziet er deze maand erg goed uit! Ik heb zelf ook meegedaan aan de Magical Readathon, maar ik las in september niet zoveel boeken als jij. Ik ben erg benieuwd naar Midnight Library, want ik ben dol op boeken over boeken.