Gelezen

Fairyloot #10 – augustus 2021

Ook met het bijhouden van mijn Fairyloot dozen loop ik hier wat vertraging op. Jullie hebben nog de dozen van augustus en september tegoed. Die van oktober is op het moment van dit schrijven nog steeds onderweg. Ze lopen daar precies toch vaak vertraging op…
Nu, ik weet eigenlijk niet of jullie deze unboxings ook bijster interessant vinden, maar zelf vind ik het sowieso wel leuk om zo’n archiefje bij te houden, dus zal ik het wel blijven doen 😉

Het thema voor augustus was Lovestruck en sprak me op zich eigenlijk niet zoveel aan.
Ik lees wel graag eens een romantisch verhaal, maar niet zozeer meer in een YA-jasje. Ook zeiden de fandoms in deze doos me weinig. Ik had dus vrij lage verwachtingen.
Dit is wat ik in mijn doos vond.

Een literair dienblad. Een klein plateau in een mooie herfstige stijl en een quote van Cemetery Boys door Aiden Thomas. Het ontwerp is van @stellabooks.

Een pin in de vorm van een postzegel, gebaseerd op Caraval door Stephanie Garber en ontworpen door @felfiramoondesigns.

Een vlag om pins op te bevestigen om ze te kunnen tentoonstellen. Ik heb er eentje in mijn bibliotheek hangen van de tijd dat ik Owlcrate kreeg en zij gaven elke maand een pin horend bij het boek. Deze banier vind ik eigenlijk beter bij mijn stijl passen. Het ziet er niet meteen uit als iets gebaseerd op een bepaald boek en er staat geen keigroot Fairyloot logo op. Ondanks het voor mij mooie, maar vrij nietszeggend ontwerp, is deze blijkbaar wel geïnspireerd op These Violent Delights van Chloe Gong. Dit was mijn allereerste Fairyloot boek en heb ik – jawel – nog niet gelezen.
De vlag werd ontworpen door @blanca.design.

Een mooie, grote en stevige pennenzak in mijn lievelingskleur. Het citaat komt uit A River of Royal Blood van Amanda Joy, een boek dat ik niet ken. Maakt niet uit eigenlijk, want ik vind het wel een mooi citaat, ongeacht vanwaar het komt.

En dan een grote verrassing voor mij: er zat een paperback boek in de doos! Een extra boek dus, naast de gebruikelijke, exclusieve hardback!
Het boek is Afterlove door Tanya Byrne en heeft ook een exclusieve, Fairyloot cover, gekleurde randen en een digitale handtekening van de auteur.
Het verhaal is een liefdesverhaal met een connectie die sterk genoeg is om de dood zelf uit te dagen. Ash Persaud staat op het punt om een Reaper te worden in het hiernamaals, maar ze is vastbesloten om haar eerste liefde Poppy Morgan weer te zien, het enige dat hen scheidt is de dood.

De verzamelbare tarot kaarten – Munten aas en twee – zijn deze maand opnieuw geïnspireerd door Caraval van Stephanie Garber en werden ontworpen door @morgana0anagrom.

Het eigenlijke aanbevolen boek van deze maand is These Hollow Vows door Lexi Ryan, een sexy Fantasy-boek, vol actie over een meisje dat gevangen zit tussen twee feeën koninkrijken.
De korte inhoud klinkt vrij herkenbaar, maar lijkt me tegelijkertijd ook een leuke, pulpy afleiding van het dagelijkse leven.

De illustratie op de omslag is compleet anders dan de gebruikelijke editie en dit is één van de weinige keren dat ik die van de gewone editie precies wel aantrekkelijker vind. Deze vind ik een beetje nietszeggend, maar misschien dat er wel symboliek uit het verhaal zelf in zit, die je pas snapt wanneer je het boek hebt gelezen.
De stencil op de harde kaft vind ik dan wel weer heel geslaagd.

Voor de rest heeft deze exclusieve editie ook randen geschilderd in een patroon, een grote illustratie aan de binnenkant van de zachte kaft en een handtekening van de auteur, inclusief een brief op een bijhorende illustratiekaart.
Ik moet zeggen, die illustraties door @sashac_art doen mij wel heel hard denken aan A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas, vooral de twee mannelijke elfen geven echt Tamlin en Rysand vibes af. Benieuwd of er toch iets originelers in het verhaal zit 😉

En dat was hem, de doos van augustus. Niet één van mijn favoriete dozen tot nu toe, zoals verwacht, maar toch aangenaam verrast, vooral door het tweede boek. De goodies zijn ok, een paar nutteloze, maar ook een paar bruikbare.

Mijn doos van september heb ik ook al uitgepakt. Deze volgt in een later bericht!

Groetjes,
Charlotte

One Comment