Gelezen

Leeslog augustus 2021

Voor mijn leeslog van augustus wou ik iets doen met de plantenstickertjes die ik een eind geleden kocht bij mijn allereerste AliExpress bestelling. Hierbij hoort uiteraard de kleur groen.
Hierdoor moest ik om één of andere reden terug denken aan mijn leeslog van februari vorig jaar, waarbij ik groen had gecombineerd met zwart, wat ik erg mooi vond.
En met deze elementen – planten, groen en zwart – ging ik aan de slag met mijn maandspread voor augustus.

Uiteindelijk combineerde ik een papiertje met plantjes, een planten/boekenrek foto, zwarte washi tape met gouden streepjes, de plantenstickers en zwart papier.

Voor de maandtitel gebruikte ik een witte gelpen en een lettertype dat ik vaak gebruik omdat het (1) vrij gemakkelijk is en (2) het verschillende uitstralingen kan hebben afhankelijk van de vulling die je gebruikt. Deze keer ging ik voor stipjes, die frequenter en dichter op elkaar staan naar de bodem toe.
Het schuin uitknippen van de maand was een foutje, omdat ik nooit heb leren recht knippen, lol. Een gelukkig accident zeg maar, want ik vind het toffer scheef dan recht 😉

Mijn TBR van augustus was het lezen van de Crown of Feathers trilogie. Dat wou ik toch een beetje extra in de verf zetten tussen al dat groen, en plakte er dus een prentje van een Feniks bij.

Voor de lijst met gelezen boeken wou ik wat meer kleur. Daardoor kleurde ik elke andere lijn in met groene stift. Toen ik daarmee bezig was had ik er spijt van, omdat het er allemaal zo schots en scheef en amateuristisch uit zag. Maar achteraf gezien opnieuw een gelukkig accident, want ik hou echt wel van de extra dimensie dat dit geeft.
Het geschrift met de schreefjes lukte me niet om kleiner te schrijven. Mijn hand wou automatisch de ganse lijn invullen. Hierdoor, en door de lengte van sommige titels, had ik onvoldoende plaats om ook nog de sterretjesbeoordeling bij te de titels te plaatsen.

Voor de favoriet van de maand koos ik opnieuw niet persé voor het boek met de hoogste beoordeling, maar wel voor het verhaal dat mij het meest had gepakt en tot nadenken had gezet.

Voor de statistieken ben ik echt blij met de weergave in tabelletjes, dus ik blijf dit zo doen.

Voor de bladzijden met de boeken combineerde ik verschillende van de elementen vastgelegd in de voorpagina’s.
Zwart werd het hoofdkleur, met groene stift voor de accenten. En om de recensies te kaderen gebruikte ik eenvoudige dividers met een klein blaadje.
Als er plaats over was, vulde ik de pagina op met washitape en stickertjes.

Ja, ik vind dit echt tof geworden. De combinatie van die tint groen met zwart is precies wel een favoriet van mij.

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Le petit requin

    Zie, dit hoort dus bij het soort berichten dat ik gemist heb om de afgelopen maanden te lezen. Zo tof altijd om te zien welke layouts je kiest (oooh, plantjes!) en hoe mooi en zorgvuldig je dat telkens bijhoudt!