Gelezen

Gelezen in augustus 2021

In augustus verslond ik heel wat boeken. Vooral audioboeken waren voor mij populair afgelopen maand, doordat ik ook veel klusjes in en rond huis deed. Ook bij het naaien luister ik zo al eens graag naar een audioboek. En zo gebeurde het een aantal keer dat ik zo toch wel een boek per dag las!
Ook zat ik toch wel een behoorlijk aantal avonden in mijn leeszetel. Zelfs met een kop warme chocomelk en een deken, want augustus voelde op bepaalde momenten ronduit killig aan!

In totaal las ik in augustus 15 boeken uit, goed voor 4918 bladzijden. Het gemiddelde augustus boek telt dus 328 blz/boek, wat volgens mij een vrij standaard boek is.

Van alle uitgelezen boeken las ik er 9 als audioboek, goed voor zo’n 90 uur luisteren moest ik de boeken ook gewoon aan 1x de snelheid lezen, wat ik meestal niet doe. De luistersnelheid pas ik meestal aan afhankelijk van de voorlezer, maar ik luister doorgaans tussen de 1.2x en 1.5x.

De doelgroep van de gelezen boeken was afgelopen maand ook heel divers. De grootste groep blijft de volwassen boeken met 7 uitgelezen boeken. Daarnaast las ik ook 4 jeugboeken en 4 YA boeken.

Ook wat de gelezen taal betreft zat er eens wat variatie in en las ik, jawel, ook een beetje in mijn eigen moedertaal. Zo las ik 3 boeken in het Nederlands. Hiervan was eentje ook oorspronkelijk in het Nederlands geschreven. De overige twee waren vertalingen uit het Frans.

Met 15 uitgelezen boeken kan je wel verwachten dat er ook wel wat variatie in de gelezen genres zit, en dat is zeker wel zo. Ik las boeken uit 7 genres, namelijk mysterie (5), fantasy (3), romantiek (2), strips (2), thriller (1), sci-fi (1) en historische fictie (1).

Mijn gevoel bij de gelezen boeken was ook voornamelijk positief. Geen enkel boek kreeg minder dan 3 sterretjes en 3 boeken kregen zelfs 5 sterretjes. Het gemiddelde augustus boek strand hierdoor op een beoordeling van 3,8 sterretjes, het hoogste aantal sinds het begin van dit jaar!

Hieronder de lijst van de boeken die ik in augustus las en mijn beoordeling in sterretjes.
Klik op de link om naar de flaptekst en mijn recensie te springen! Zoals steeds, wees bedachtzaam dat zowel flaptekst als recensie eventueel spoilers kan bevatten, vooral als het om vervolgdelen in een serie gaat!

 1. Preto, Nicki Pau – Crown of Feathers (Crown of Feathers #1) 🎧 ★★★★★
 2. Hibbert, Talia – A Girl Like Her (Ravenswood #1) ★★★★
 3. Preto, Nicki Pau – Heart of Flames (Crown of Feathers #2) 🎧 ★★★★★
 4. Johnson, Maureen – The Box in the Woods (Truly Devious #4) 🎧 ★★★
 5. Taylor, Katherine Kressmann – Address Unknown 🎧 ★★★★
 6. Preto, Nicki Pau – Wings of Shadow (Crown of Feathers #3) ★★★★★
 7. Cole, Alyssa – When No One is Watching 🎧 ★★★
 8. Woodfine, Katherine – Peril in Paris (Taylor & Rose, Secret Agents #1) 🎧 ★★★★
 9. Sente, Yves & Berserik, Teun & Dongen, Peter van – De Vallei der onsterfelijken, deel 1: Dreiging op Hongkong (Blake & Mortimer: de vallei de onsterfelijken #1) ★★★
 10. Sente, Yves & Berserik, Teun & Dongen, Peter van – De Vallei der onsterfelijken, deel 2: De duizendste arm van de Mekong (Blake & Mortimer: de vallei de onsterfelijken #2) ★★★
 11. Ashley, Jennifer – Lady Isabella’s Scandalous Marriage (Mackenzies & McBrides #2) ★★★
 12. Woodfine, Katherine – Spies in St. Petersburg (Taylor & Rose, Secret Agents #2) 🎧 ★★★★
 13. Woodfine, Katherine – Villains in Venice (Taylor & Rose, Secret Agents #3) 🎧 ★★★★
 14. Bervoets, Hanna – Efter ★★★
 15. Woodfine, Katherine – Nightfall in New York (Taylor & Rose, Secret Agents #4) 🎧 ★★★★

🎧 Preto, Nicki Pau – Crown of Feathers (Crown of Feathers #1) ★★★★★

Genre: Fantasy

I had a sister, once…

In a world ruled by fierce warrior queens, a grand empire was built upon the backs of Phoenix Riders—legendary heroes who soared through the sky on wings of fire—until a war between two sisters ripped it all apart.

I promised her the throne would not come between us.

Sixteen years later, Veronyka is a war orphan who dreams of becoming a Phoenix Rider from the stories of old. After a shocking betrayal from her controlling sister, Veronyka strikes out alone to find the Riders—even if that means disguising herself as a boy to join their ranks.

But it is a fact of life that one must kill or be killed. Rule or be ruled.

Just as Veronyka finally feels like she belongs, her sister turns up and reveals a tangled web of lies between them that will change everything. And meanwhile, the new empire has learned of the Riders’ return and intends to destroy them once and for all.

Sometimes the title of queen is given. Sometimes it must be taken.

In juli kwam het laatste deel in deze trilogie uit en om weer volledig mee te zijn met het verhaal, besloot ik om de ganse serie opnieuw te lezen. Toen ik zag dat de audioboeken voor deel 1 en 2 beschikbaar waren op Storytel, was de keuze snel gemaakt!

Crown of Feathers las ik voor het eerst niet lang na zijn publicatie in 2019. Ik herinner mij dat ik er toen eerst wat moest inkomen, maar dat ik daarna compleet omver geblazen werd door het fantastische verhaal. Dus je kan wel zeggen dat dit één van mijn favoriete boeken is en dan heb ik altijd wel een beetje schrik om die te herlezen. Wat als deze totaal niet meer voldoet aan de gevoelens die ik er bij had bij de eerste keer lezen?

Hier was deze schrik alleszins onterecht!
Dankzij het audioboek en de fantastisch stemacteurs, zat ik deze keer in een mum van tijd weer in de wereld en het verhaal.

Opnieuw was ik compleet onder de indruk van de rijkdom van zowel de wereld, de mythologie als het verhaal. Toegegeven, de verhaallijn volgt bepaalde welbekende fantasy tropen, maar de wending van het verhaal, de diepgang van de weelderige en levendig beschreven wereld en de echte personages maken dit boek uniek en een blijvende favoriet.

Hibbert, Talia – A Girl Like Her (Ravenswood #1) ★★★★

Genre: Romantiek

Ruth Kabbah is okay with being an outcast.

Between her autism, her comic book nerdery, and the whiff of scandal her small town can’t forget, Ruth will always be Ravenswood’s black sheep. Since she prefers silence and solitude to gossip and pub crawls, that suits her just fine—until Evan Miller comes to town.

Ex-military man Evan is gorgeous, confident… and he’s Ruth’s new neighbour. Unlike everyone else, he doesn’t seem to mind her crotchety ways or her cooking disasters. In fact, if Ruth didn’t know any better, she might think Evan likes her.

But Ruth’s been burned before, and some lessons are hard to forget.

She can’t let her guard down—no matter how many home-cooked meals Evan brings over. Because affection is temporary, trust is made to be broken, and the heat of desire is a dangerous thing to play with.

So why does this man feel so safe?

The Brown Sisters reeks van deze auteur vond ik een heel geslaagde romcom reeks. Vooral de diversiteit van de personages en het feit dat moeilijke onderwerpen realistisch en bespreekbaar worden voorgesteld was voor mij een enorm pluspunt. Dus toen ik ontdekte dat dit eigenlijk geen nieuwe auteur is, maar dat ze toch al een serieuze catalogus heeft opgebouwd, werd ik toch wel nieuwsgierig. Zouden haar oudere boeken hetzelfde elan volgen?

Ondanks het feit dat de covers van haar eerder werk eerder van de cheesy soort zijn en op mij dus eerder een afwerend effect hebben, koos ik om het eerste boek in de Ravenwoods reeks te lezen.

En jawel hoor, ook hier zijn de elementen waar ik fan van was in haar vorig gelezen boeken aanwezig!
Je merkt wel dat ze doorheen de tijd geëvolueerd en nog beter is geworden, maar toch was dit een heel geslaagd boek. Diverse en gevarieerde personages, goeie onderlinge communicatie, schattige romance en een flinke snuif humor.
Is dit boek realistisch? Neen, maar eerlijk, wie leest een romcom voor de realiteit, toch?

🎧 Preto, Nicki Pau – Heart of Flames (Crown of Feathers #2) ★★★★★

Genre: Fantasy

Deze flaptekst en de daaropvolgende recensie kan spoilers bevatten voor boek 1 van deze reeks. Lees dus verder op eigen risico!

You are a daughter of queens.

The world is balanced on the edge of a knife, and war is almost certain between the empire and the Phoenix Riders.

Like Nefyra before you, your life will be a trial by fire.

Veronyka finally got her wish to join the Riders, but while she’s supposed to be in training, all she really wants to do is fly out to defend the villages of Pyra from the advancing empire. Tristan has been promoted to Master Rider, but he has very different ideas about the best way to protect their people than his father, the commander. Sev has been sent to spy on the empire, but maintaining his cover may force him to fight on the wrong side of the war. And Veronyka’s sister, Val, is determined to regain the empire she lost—even if it means inciting the war herself.

Such is your inheritance. A name. A legacy. An empire in ruin.

As tensions reach a boiling point, the characters all find themselves drawn together into a fight that will shape the course of the empire—and determine the future of the Phoenix Riders. Each must decide how far they’re willing to go—and what they’re willing to lose in the process.

I pray you are able to pass through the flames.

Ook deze herlas ik via audioboek, opnieuw met dezelfde fantastische cast aan stemacteurs.

En ook hier werd ik opnieuw van mijn sokken geblazen. Uiteraard verbaasden de plotwendingen mij niet meer, maar de details en de aanloop ernaartoe zorgden toch dat mijn hart sneller sloeg. Dat einde met die cliffhanger gaf me echt rillingen en ik kan gewoon niet wachten om de afloop te lezen in het laatste deel van deze trilogie.

🎧 Johnson, Maureen – The Box in the Woods (Truly Devious #4) ★★★

Genre: Mysterie

The Truly Devious series continues as Stevie Bell investigates her first mystery outside of Ellingham Academy in this spine-chilling and hilarious stand-alone mystery.

Amateur sleuth Stevie Bell needs a good murder. After catching a killer at her high school, she’s back at home for a normal (that means boring) summer.

But then she gets a message from the owner of Sunny Pines, formerly known as Camp Wonder Falls—the site of the notorious unsolved case, the Box in the Woods Murders. Back in 1978, four camp counselors were killed in the woods outside of the town of Barlow Corners, their bodies left in a gruesome display. The new owner offers Stevie an invitation: Come to the camp and help him work on a true crime podcast about the case.

Stevie agrees, as long as she can bring along her friends from Ellingham Academy. Nothing sounds better than a summer spent together, investigating old murders.

But something evil still lurks in Barlow Corners. When Stevie opens the lid on this long-dormant case, she gets much more than she bargained for. The Box in the Woods will make room for more victims. This time, Stevie may not make it out alive.

Vorig jaar las ik de Truly Devious drieluik, waarbij het mysterie echt doorheen de drie boeken werd ontrafeld.
Deze The Box in the Wood is echter een nieuw en afzonderlijk mysterie dat wordt voltooid in één enkel boek, maar wel met de gekende personages uit de eerste boeken.

Het mysterie zelf vond ik heel intrigerend, spannend en goed uitgewerkt.
Het feit dat ik de personages al een beetje kende, gaf het voor mij ook die extra connectie.
Echt heel geslaagd en ik hoop dat de auteur er verder mee door gaat!

🎧 Taylor, Katherine Kressmann – Address Unknown ★★★★

Genre: Historisch

A rediscovered classic, originally published in 1938 and now an international bestseller. When it first appeared in Story magazine in 1938, Address Unknown became an immediate social phenomenon and literary sensation. Published in book form a year later and banned in Nazi Germany, it garnered high praise in the United States and much of Europe.

A series of fictional letters between a Jewish art dealer living in San Francisco and his former business partner, who has returned to Germany, Address Unknown is a haunting tale of enormous and enduring impact.

Aangrijpend en huiveringwekkend briefroman, dat ongelofelijk veel diepte weet te creëren in nog geen 20 brieven. Het meest schrijnende van alles is te weten dat dit al in 1938 werd gepubliceerd…

Preto, Nicki Pau – Wings of Shadow (Crown of Feathers #3) ★★★★★

Genre: Fantasy

Deze flaptekst en de daarop volgende recensie kan spoilers bevatten voor boek 1 en 2 van deze reeks. Lees dus verder op eigen risico!

I had a sister, once…

Veronyka is no longer an orphaned stable boy or a nameless Phoenix Rider apprentice: she is the daughter of Pheronia Ashfire, the last queen of the Golden Empire…and the niece of Avalkyra Ashfire, the resurrected rebel queen who tore the empire apart.

We shone brightly, burned fiercely.

Now that the secret is out, everyone at the Eyrie treats Veronyka differently, and with Tristan still a hostage of the scheming Lord Rolan—and Sev with him as a spy—Veronyka feels very much alone. Except for her beloved phoenix, Xephyra, of course, and her new friend, Kade, who has his own reasons for wanting to save Tristan.

Was it always going to come down to this? Sister against sister? Darkness against light?

Veronyka is determined to do whatever it takes to get Tristan back, even if that means revealing her identity to the world and inheriting a throne she’s not sure she wants. But when she discovers that Avalkyra has bonded with a strix—a legendary creature of darkness that feeds off the life force of others—Veronyka realizes she has more to deal with than an encroaching war with the empire. Val is willing to destroy everything to get her revenge on a world that rejected her, and if Veronyka wants to bring peace to the empire and Pyra alike, she must face down her sister once and for all.

The world began with Ashfire queens…perhaps they will also be its destruction.

Dit was een geweldige conclusie van een buitengewoon aangrijpende en spannende trilogie.

De relatie tussen de twee zussen, die in essentie de kern is van de ganse plot, wordt op de spits gevoerd, met boeiende bijwerkingen, verweven met magie en mythologie.

Sowieso is deze mythologie en magie, samen met zijn uiterst diverse cast aan personages, over het algemeen één van de absolute showstelers van deze trilogie en de manier waarop de auteur de verschillende gesponnen draden in deze conclusie weet samen te brengen is uiterst bevredigend en toch wel impressionant.

Doch vond ik dat het tempo en de leesdringendheid ergens halverwege dit boek voor mij iets afnam, wat dan weer in sterk contrast staat met het feit dat ik de resolutie ondanks alles toch net iets te gemakkelijk vond, wat denk ik te maken heeft met het feit dat dit een YA-reeks en geen volwassen epic fantasy is.

Dit neemt niet weg dat ik enorm heb genoten van dit boek en bij uitbreiding van de hele trilogie. Het is echt een episch verhaal over vriendschap en familie, met alle ups en downs die dit met zich mee kan brengen, verpakt in een verbazingwekkende en ingewikkelde wereld, met een enorm rijke geschiedenis, diepgang en mythologie.

🎧 Cole, Alyssa – When No One is Watching ★★★

Genre: Thriller

The gentrification of a Brooklyn neighborhood takes on a sinister new meaning…

Sydney Green is Brooklyn born and raised, but her beloved neighborhood seems to change every time she blinks. Condos are sprouting like weeds, FOR SALE signs are popping up overnight, and the neighbors she’s known all her life are disappearing. To hold onto her community’s past and present, Sydney channels her frustration into a walking tour and finds an unlikely and unwanted assistant in one of the new arrivals to the block—her neighbor Theo.

But Sydney and Theo’s deep dive into history quickly becomes a dizzying descent into paranoia and fear. Their neighbors may not have moved to the suburbs after all, and the push to revitalize the community may be more deadly than advertised.

When does coincidence become conspiracy? Where do people go when gentrification pushes them out? Can Sydney and Theo trust each other—or themselves—long enough to find out before they too disappear?

Dit boek voelde voor een groot deel van het verhaal niet aan als een thriller, maar eerder als een hedendaags romantisch verhaal met enkele mysterieuze elementen. Dit maakte het lezen voor mij extra boeiend, gezien ik zat te wachten tot de aap uit de mouw kwam. Toen deze eruit kwam, vond ik het nogal gehaast en de slechteriken vond ik te karikaturaal om de boodschap die de auteur wil brengen echt kracht te geven.

🎧 Woodfine, Katherine – Peril in Paris (Taylor & Rose, Secret Agents #1) ★★★★

Genre: Mysterie

ALL ABOARD THE TRAIN TO PARIS!

It’s 1911, and the young detectives of TAYLOR & ROSE are turning their talents to ESPIONAGE.

On a case for the mysterious SECRET SERVICE BUREAU, the daring MISS SOPHIE TAYLOR and MISS LILIAN ROSE must leave London for the boulevards and grand hotels of Paris.

But DANGER lurks beneath the bright lights of the city – and INTRIGUE and MURDER lie in store. As aeroplanes soar in the skies overhead, our heroines will need to put all their spy skills to the test to face the PERIL that awaits them…

Opnieuw een extreem sterk en spannend boek van Katherine Woodfine.
Ik ben echt dol op de atmosfeer die ze weet te creëren, een beetje zoals een Agatha Christie, maar voor een jonger publiek. Uiterst charmante personages, een intrigerende plot met verschillende perspectieven die heel bevredigend compleet in elkaar klikt op het einde.
Echt, deze moeten vertaald worden voor onze jeugd!

Sente, Yves & Berserik, Teun & Dongen, Peter van – De Vallei der onsterfelijken (Blake & Mortimer #25 & #26)
Deel 1: Dreiging op Hongkong (Blake & Mortimer: de vallei de onsterfelijken #1) ★★★
Deel 2: De duizendste arm van de Mekong ★★★

Genre: Strip

In Lhassa heeft een eskader Zwaardvissen het keizerlijk paleis van dictator Basam-Damdu platgegooid. De wereld haalt weer opgelucht adem en viert het einde van de Derde Wereldoorlog. Maar in het naburige China komen de communisten van Mao in opstand tegen de nationalisten van Chiang Kai-Shek. Krijgsheer Xi-Li weet de hand te leggen op geschriften die hem de macht over het Midden-Rijk toeschrijven. Om de dreiging voor de regio af te wenden krijgt kapitein Francis Blake de opdracht om de Britse kolonie van Hongkong in stelling te brengen voor een eventuele aanval. In Londen raakt professor Philip Mortimer geïntrigeerd door een archeologische vondst uit China die ook heel wat interesse en afgunst wekt van buitenstaanders. De beruchte kolonel Olrik – door Basam-Damdu bedankt voor zijn diensten als militair raadgever – zint dan weer op wraak. Hij maakt gebruik van de chaos en biedt generaal Xi-Li zijn diensten aan…

Fijn om nog eens een Blake & Mortimer te lezen, ook al vond ik deze een beetje te ingewikkeld en van de hak op de tak springend om ontspannend te zijn.
Het tweede deel las voor mij iets vlotter met meer fantastische en minder politieke elementen.

Ashley, Jennifer – Lady Isabella’s Scandalous Marriage (Mackenzies & McBrides #2) ★★★

Genre: Romantiek

Only one man could match a lady like this—scandal for scandal.

Six years ago, eighteen-year-old Lady Isabella Scranton scandalized all of London by eloping the night of her come-out ball with the notorious rake, Lord Mac Mackenzie. After three turbulent years of marriage, she scandalized London once again—this time by leaving him.

Now Mac has resurfaced, every bit as charismatic, and with one goal: to seduce Isabella back into his life and his bed even if it means acting like a real gentleman. But when Isabella rises to the challenge of posing nude for Mac’s erotic paintings, her pent-up hunger for the decadent rake is exposed as well, and she finds herself unable to resist the smooth strokes of an artist at work.

But someone’s been watching them—dangerously close. This ingenious forger with designs on Mac’s paintings also sets his sights on Isabella herself. Deciding to become Isabella’s protector, Mac vows to never leave her side, whether his independent and proud lady likes it or not.

Objectief gezien is dit zeker geen slecht boek. Het kaart enkele emotioneel zware onderwerpen aan op een welbespraakte, toegankelijke manier. Hierdoor wordt ook serieus wat diepgang gecreëerd bij de personages.

En toch kon dit boek me niet helemaal meeslepen zoals ik gewoon ben bij dit genre, getuigd ook het feit dat ik er zowat een week over deed om hem uit te lezen, terwijl ik dit genre toch vaak op 1 à 2 dagen uit heb.

Vermoedelijk ligt dit deels aan mijn gemoedtoestand en goesting om te lezen, maar ook toch deels het feit dat het verhaal iets te lang werd uitgesponnen en de zogezegd spannende nevenplot te oppervlakkig werd uitgewerkt en ook nog eens abrupt werd afgehandeld.

🎧 Woodfine, Katherine – Spies in St. Petersburg (Taylor & Rose, Secret Agents #2) ★★★★

Genre: Mysterie

Deze flaptekst kan spoilers bevatten voor boek 1 van deze reeks. Lees dus verder op eigen risico!

With Sophie still missing in action after their explosive mission in Paris, Lil decides to take matters into her own hands. On a new mission for the Secret Service Bureau, can Lil find Sophie in misty, mysterious St Petersburg?

Can they uncover the identity of their true enemy and can they trust anyone – even the Bureau?

It’s time for Sophie and Lil to put their spy skills to the test.

Weer een ontzettend leuk en spannend avontuur. Maar help, dat einde!

🎧 Woodfine, Katherine – Villains in Venice (Taylor & Rose, Secret Agents #3) ★★★★

Genre: Mysterie

Deze flaptekst kan spoilers bevatten voor boek 1 en 2van deze reeks. Lees dus verder op eigen risico!

After the dramatic events of their mission to St Petersburg, Sophie and Lil know the truth – there’s a double-agent at work at the Secret Service Bureau. Whilst Lil pursues a dangerous line of enquiry in London, Sophie must set out on a new mission to Venice, following a twisted trail to discover long-buried secrets. But there are villains lurking amongst the city’s piazzas, canals and crumbling palaces, and in the shadows an old enemy lies in wait…

Na de cliff-hanger in het vorige deel, was ik superblij te ontdekken dat ook dit vervolgdeel beschikbaar was op Storytel, dus dook ik er meteen in, terwijl ik tegelijkertijd een muur bekleedde met behangpapier.

Blijft gewoon ontzettend plezierig. Die puzzels, de omgeving, het avontuur. Zo fijn!

Bervoets, Hanna – Efter ★★★

Genre: Sci-Fi

Efter speelt in een nabije toekomst waarin artsen en wetenschappers de liefde als psychische aandoening zijn gaan beschouwen. De medische industrie springt gretig op de nieuwe diagnose in. Er openen klinieken tegen liefdesverslaving. En farmaceut Fizzler wil als eerste een geneesmiddel tegen verliefdheid op de markt brengen: Efter.
In Efter volgen we verschillende personages die met de introductie van het medicijn te maken krijgen. De pr-man die Efter in de markt moet zetten. Een pubermeisje dat voor het eerst verliefd wordt. Een journaliste die onraad ruikt. Allemaal hebben ze een eigen agenda, allemaal worstelen ze met eigen problemen en twijfels, allemaal proberen ze orde aan te brengen in een steeds chaotischer werkelijkheid. Wat zij niet weten, is dat hun individuele keuzes en beslissingen een noodlottige reeks gebeurtenissen in gang zetten.

De structuur is een beetje vreemd en niet zoals gebruikelijk is in boeken, daarom moest ik in het begin wel eventjes wennen en mijn draai vinden. Daarnaast worden heel veel personages en onbekende technologieën geïntroduceerd, zonder introductie. Ze zijn er gewoon zonder uitleg. Dit kon voor mij twee kanten op gegaan zijn: of ik irriteerde mij mateloos en haakte af, of mijn interesse werd gewekt. Gelukkig voor mij was het dat laatste, zelfs in die mate dat ik spontaan begon mee te puzzelen en heen en weer begon te bladeren om connecties te maken.

Origineel idee in een voor mij unieke, geslaagde uitvoering.

🎧 Woodfine, Katherine – Nightfall in New York (Taylor & Rose, Secret Agents #4) ★★★★

Genre: Mysterie

Deze flaptekst kan spoilers bevatten voor de eerste drie boeken van deze reeks. Lees dus verder op eigen risico!

Top secret agents, Sophie Taylor and Lil Rose have set sail to New York City on an elegant ocean liner, ready to face their enemies and settle old scores. These two brave friends will need all of their detective skills, courage and derring-do as they race against time to rescue a beloved friend and save the city – and its inhabitants – from destruction and certain death …

Aww, het is gedaan. Opnieuw super hard genoten van dit avontuur. Een fantastisch, bitterzoet einde, want ik vermoed dat de auteur niet meer terug zal keren naar deze personages. Wel super benieuwd naar wat ze nu uit haar pen zal toveren!

3 Comments

 • Annemieke

  Oh Crown of Feathers, die moet ik ook echt nog eens lezen. Je hebt ook de hele trilogie gelijk gelezen. Heerlijk *.*

  15 Boeken is echt top!

  • Charlotte

   Ja, ik merk toch wel dat het beter is bij een serie om de voorgaande delen te herlezen, maar soms is dat gewoon niet haalbaar hé. Bij deze deed ik het nu wel, omdat ik echt fan ben. Series waar ik me eerder ok bij voel zou ik niet zo snel herlezen, of zoek ik online een synopsis of zo op. Dit is eigenlijk ook een beetje de reden waarom ik vaak wacht om aan een serie te beginnen, omdat ik niet een jaar of meer wil zitten wachten eer ik het vervolg kan lezen. Daardoor mis ik vaak wel de hype rond het boek of gebeurd het dat ik uiteindelijk de serie helemaal niet lees, omdat ik er te veel tijd over laat gaan. Is niet gemakkelijk 😉

 • zwartraafje

  Wauw, augustus was duidelijk een fijne leesmaand voor jou. Niet enkel door het hoge aantal boeken en het gemiddeld aantal bladzijden maar vooral ook door de beoordelingen. Zo fijn dat geen enkel boek echt enorm tegenviel.