Gelezen

Fairyloot #8 – juni 2021

Het thema van de FairyLoot van juni was Animal Companions en ik zag dat thema helemaal zitten, mede dankzij opnieuw de fantastische illustratie voor dit thema.
Vooral, ik wil nu wel een boek lezen over een witte vliegende vos 😉

Het eerste en zwaarste item in deze doos was een keramische bloempot met een ontwerp geïnspireerd door House of Earth and Blood van Sarah J. Maas met een illustratie van @ouroridae.
Het eerste boek in deze reeks staat in mijn boekenkast, maar ik ben er nog niet toe gekomen om hem te lezen, dus ik heb dus geen idee wie die personages zijn op de bloempot, maar het maakt me wel extra nieuwsgierig naar die gehoornde leeuw.

Mijn favoriete item uit deze doos is ongetwijfeld deze prachtige metalen boekenlegger. Het is geïnspireerd door Priory of the Orange Tree van Samantha Shannon, weer een boek dat ik nog niet las, maar waar ik wel interesse voor heb. Maar ook al ken ik het verhaal niet, het prachtige motief van de woeste draak op de toren van @no0nedesigns is er eentje dat sowieso in mijn smaak van fantasy-lezer valt.

Vervolgens haalde ik twee gigantische kussenslopen uit de doos, die citaten van de serie The Raven Cycle van Maggie Stiefvater bevatten.
Deze reeks staat hier al eventjes te blinken in mijn boekenkast en ik had me voorgenomen deze dit jaar te lezen, maar ik ben er dus ook nog niet toe gekomen.
Ik moet nu wel zeggen dat ik deze serie niet meteen associeer met de snoeperige kleuren van deze kussenslopen, maar het ontwerp van @kdpletters is wel mooi. Alleen weet ik zo niet meteen wat ik met twee kussenslopen zonder beddengoed aan moet vangen. Misschien kan ik de stof gebruiken om er iets anders van te maken of zo?

Ook de volgende twee items vallen voor mij onder de noemer nutteloos.
De eerste is een pin van Jiji, de kat uit Kiki’s Delivery Service, dat ik vooral ken van de gelijknamige Studio Gibli film. Ik had geen idee dat dit ook een boek was.
Het tweede is een acryl staander van opnieuw een voor mij onbekend personage, namelijk Wrath uit Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco.

Net als elke maand zat ook in deze doos twee tarrot kaarten, deze keer de Page en Ridder van staven, geïllustreerd door @morgana0anagrom met twee personages uit Kingdom of the Wicked van Kerri Maniscalco.

Het boek in deze doos was een compleet onbekende voor mij: Fire with Fire van Destiny Soria, een eigentijdse fantasie vol sarcastische personages, draken, actie en een vleugje romantiek.

De Fairyloot editie is weer een waar kunstwerkje, met een exclusieve omslag, gespoten randen, een illustratie aan de binnenkant van de omslag en foliedruk op de hardcover door @icandrawthingz. Zoals steeds is het boek ook gesigneerd door de auteur en zit er een auteursbrief bij, met aan de achterkant opnieuw een illustratie, deze keer door @sallteas.

Zoals je misschien kunt merken aan mijn minder enthousiaste schrijfstijl, lag de inhoud van deze doos mij iets minder dan de voorgaande. Er zit weinig in dat echt bruikbaar is en ook niet meteen een fandom waar ik iets van zou willen.
Gelukkig is het boek wel een kunstwerkje en spreekt de flaptekst mij ook echt aan.

Ondertussen ontving ik ook al mijn Fairyloot van juli, met als thema hervertellingen. Als je een beetje mijn leesgewoonten volgt, dan zal je wel weten dat ik enorm uitkeek naar deze doos! Binnenkort dus meer!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • zwartraafje

    Het is fijner wanneer er mooie gebruiksvoorwerpen in zo’n box zitten hé. Een sjaal, beker, paraplu of iets anders anders dat je echt kan gebruiken. Ik snap echter wel dat het moeilijk moet worden om steeds nieuwe dingen te bedenken zonder in herhaling te vallen. Honderd bekers in je kast zou natuurlijk wat teveel van het goede zijn. Ik stond wel versteld van de kleine details in het graveerwerk bij de metalen bladwijzer. Knap dat dat zo fijn is afgewerkt.