Gelezen

Fairyloot #5 – maart 2021

Het blijft een beetje moeilijk voorspellen wanneer in de maand mijn fairyloot gaat arriveren. De doos van de maand komt sowieso altijd in de daaropvolgende maand pas toe. Mijn doos van maart arriveerde uiteindelijk halfweg april en had het thema Frozen Fables en zou onder andere een item bevatten geïnspireerd door The Bear and the Nightingale, dus ik was super nieuwsgierig.

Zoals steeds was de illustratie van het themakaartje subliem, van de kleuren tot de getekende scène.
Ik zei in mijn vorige unboxing dat de illustratie op de themakaart mij niet zo aansprak en zei toen dat het misschien was omdat ik die te eenkleurig vond. Deze is echter ook vrij eenkleurig, maar vind ik wel heel mooi en roept direct ook de sfeer op die ik associeer met winterse sprookjes.

Het eerste item dat ik uithaalde was al meteen datgeen waar ik het meest nieuwgierig naar was, namelijk het item geïnspireerd door The Winternight Trilogy van Katherine Arden. Een prachtige keramische mok waarop zowel Vasia als Morozko zijn vereeuwigd door @monolimeart.
Ik vind het altijd super tof als er mokken in een boekendoos zit en als het nog eens van een fandom is waar ik me in kan vinden, kan de rest van de doos al niet meer ontgoochelen.

En misschien maar goed ook, want de volgende twee items die ik uithaalde spraken mij toch een pak minder aan, niet zozeer voor de boeken die ze inspiratie gaven, maar omdat ik er niet meteen een nut voor heb.

Het ene item was een ringhouder voor de telefoon, geïnspireerd door Winterwood van Shea Ernshaw naar een ontwerp van @ironandinkdesigns. Winterwood is een boek dat hier al een tijdje ongelezen in de boekenkast staat, sinds ik het uit een Owlcrate doos haalde. Ooit geraak ik er wel toe 😉

Het andere item is een hoofdband geïnspireerd door de Something Dark and Holy serie van Emily A. Duncan en heeft een ontwerp van @catarinabookdesigns. Ook dat boek staat nog ongelezen in mijn boekenkast, sinds ik het uit een Owlcrate doos haalde. Serieus, ik ga echt eens werk moeten maken van het ook effectief lezen van de boeken die ik in boekendozen ontvang *bloos*

Sokken kun je nooit genoeg hebben, dus het volgende item maakte mij wel super blij. Schattige enkelsokjes met een ontwerp van @jezhawk, geïnspireerd door Even The Darkest Stars van Heather Fawcett. Dat is een boek dat eens niet in mijn boekenkast staat, gelezen of ongelezen. Ik had er zelfs nog nooit van gehoord, maar ik vind de sokjes zeker en vast leuk en bruikbaar!

Ondertussen weten jullie al dat ik fanart wel kan appreciëren, vooral als de stijl en het onderwerp mij ligt. Deze artprint is echt volledig mijn ding. Erg mooi en zelfs zonder te spieken wist ik wat de inspiratie was, namelijk Spinning Silver van Naomi Novik, een boek dat ook in mijn boekenkast staat, maar dat ik voor de verandering eens heb gelezen 😉 . Ik ben fan van Naomi Novik sinds Uprooted en alhoewel deze Spinning Silver niet dezelfde hoogtes haalde voor mij als dat boek, heb ik het toch bijzonder graag gelezen. Deze print naar de hand van @warickaart is dus een heel welkome aanwinst aan mijn collectie!

Iets waar je nooit genoeg van kan hebben zijn schriftjes. Dit prachtige notitieboek is geïnspireerd op Wintersong van S. Jae-Jones en is ontworpen en geïllustreerd door @taratjah. Alhoewel ik niet echt weg was van dat boek, ben ik wel helemaal weg van dit notitieboek. Prachtig!

Zoals steeds ook weer twee tarotkaarten, de Twee en Aas van Staven, ontworpen door @arz28 en ook geïnspireerd op The Winternight Trilogy van Katherine Arden. Hier zien we denk ik ook Morozko en Vasa.

En dan de pièce de résistance, het boek: The Bright & the Pale door Jessica Rubinkowski.
Dit zou een spannend en episch verhaal zijn, geïnspireerd door Russische folklore, dat zich afspeelt in een winters decor gevuld met fabels, romantiek, tragedie, magie en monsters.

Deze unieke versie van het hardcover boek heeft een exclusieve omslag, glanzende gespoten randen, illustraties op de achterkant van het stofomslag door @gabsternaut, folie-reliëf op de hardcover en aangepaste schutbladen gesigneerd door de auteur. Ook deze keer zit er een geïllustreerde kaart bij, met op de achterzijde een brief van de auteur.

En dit is de volledige inhoud van de Fairyloot maart 2021 doos. Een paar hoogte- en een paar laagtepunten voor mij, maar het positieve weegt zeker op. Ook het boek wekt mijn interesse en ook al mag je een boek niet beoordelen op basis van zijn uitzicht, deze is echt wel een plaatje.

Volgende doos, die van april, heeft als thema Hidden Identities en zie je hier binnenkort ook zeker verschijnen. Tot dan!

Groetjes,
Charlotte

One Comment