Gelezen

Fairyloot #4 – februari 2021

Terwijl mijn Fairyloot van januari serieus wat vertragingen had opgelopen, arriveerde mijn doos voor februari wel mooi op tijd, zodat ik eigenlijk twee weken na de ene box te hebben mogen uitpakken, de volgende al in handen had. Kind met Sinterklaas en al!

Het thema van februari was What the Future Holds of wat de toekomst brengt.
De themakaart vind ik zoals steeds weer heel mooi gemaakt, maar mij persoonlijk spreekt het nu niet meteen tot de verbeelding, maar ik kan niet direct de vinger opleggen waarom. Misschien omdat het wat te eenkleurig is?

Eén van de eerste items in de doos is deze emaillen pin, geïnspireerd op de Villains serie van V. E. Schwab. Het afficheert één van mijn favoriete citaten uit het eerste boek, naar een ontwerp van @jezhawk.

Kaarsen zijn altijd plezant om te krijgen, ook al is het bij mij vaak erop of eronder met de geur. Volgens het label combineert deze de geuren van cranberry, perzik, citrus en vanille, maar mijn neus pikt vooral de cranberry op, wat ik helemaal niet erg vind! Dus deze zal mij zeker wel gezelschap houden bij een avondje lezen.
De inspiratie voor de kaars vond @flickthewick bij The Lunar Chronicles van Marissa Meyer, een serie dat ik niet heb gelezen en waarschijnlijk ook niet meer zal doen.

Feeënlichtjes zijn hier altijd welkom, zo gezellig. Deze zijn in de vorm van halve maantjes en werden al over één van mijn nieuwe boekenkasten gedrapeerd.

Het volgende item is een kussensloop, geïnspireerd door Red Rising van Pierce Brown. De ene kant toont een Latijnse quote die veelvuldig in het boek voorkomt en de andere kant de geïllustreerde personages naar de hand van @lizzart_zardonicz. Het geheel werd samengebracht door @ chattynora.
Red Rising las ik trouwens in de Nederlandse vertaling Rood een paar jaar terug en vond ik overtuigend genoeg, dat ik ook de twee vervolgdelen aanschafte. Deze staan op mijn te lezen lijst van dit jaar.

Er zit tot nu toe bijna altijd wel een functioneel item in de Fairyloot doos en deze keer is dit niet anders. Een bestekset geïnspireerd door Warcross van Marie Lu. De doos is voorzien van een illustratie van het hoofdpersonage naar de hand van @warickaart en elk eetgerei is ook voorzien van een citaat. Het boek dat de inspiratie leverde heb ik niet gelezen, maar ook zonder context vind ik de citaten inspirerend.

Zoals steeds ook weer twee tarotkaarten, de Vijf en Zes van Staven, ontworpen door @arz28 en geïnspireerd door Spin the Dawn van Elizabeth Lim. Dat boek kreeg ik vorig jaar nog in een van mijn Owlcrates, maar staat nog te wachten om gelezen te worden.

En dan datgene waar het eigenlijk om is te doen, het boek. Eentje waar ik nog niet van had gehoord van een auteur dat ik niet ken: This Golden Flame van Emily Victoria. Het is een episch fantasie-avontuur vol runenmagie, rebellie en ontdekken waar je echt thuishoort. Klinkt wel iets dat ik graag ga lezen.

In ieder geval is het ontwerp van het boek weer tiptop in orde, met onder de omslag een erg mooie folie illustratie van – wat ik veronderstel – het hoofdpersonage.
Binnenin is het boek gesigneerd door de auteur en de randen zijn in een rozige kleur gespoten. Aan de binnenkant van de omslag staat een illustratie naar de hand van @warickaart, die ook de folie op de cover illustreerde, alsook de achterkant van de brief van de auteur.

En dat was hem, de doos van februari. Weer een aantal fijne goodies, met zoals steeds fanart dat immens goed is gemaakt, en een boek dat mij zeker interesseert.

Volgende doos, die van maart, heeft als thema Frozen Fables. De inhoud zie je hier zeker en vast weer verschijnen. Tot dan!

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

 • zwartraafje

  Dankzij je nieuwe lichtjes staat dat prachtige boek van Beauty and the Beast nog wat meer in de spotlight. Heb je ondertussen al bijna een volledige Tarot-set? Ik weet niet uit het hoofd hoeveel kaarten zo’n volledige set telt maar ze zijn daar precies toch al vrij lang mee bezig bij Fairyloot.

  • Charlotte

   Een volledige tarot-set heb ik lang nog niet, denk ik. Dit is nog maar mijn 4de fairyloot doos en ik weet eerlijk gezegd ook niet waar ze zitten in hun kaartenset, of dit bijvoorbeeld nog steeds hun eerste set is of als ze al aan hun tweede bezig zijn of zo. Momenteel heb ik dus nog maar 8 kaarten, en volgens wikipedia bevat een volledig set 78 kaarten.
   Oké, even googlen en ik vond dit: https://thebookerina.home.blog/2021/03/09/fairyloot-tarot-cards-master-list/
   Dus ze zijn nog steeds bezig met de eerste set en hebben al 54 kaarten gehad, waarvan ik er dus nu 8 van heb 😉