Gelezen

Leeslog april 2021

Dankzij mijn deelname aan de mythothon in april was ik super geïnspireerd voor mijn bijhorende leeslog van de maand. Ik wou voor een middeleeuwse en/of Keltische sfeer gaan, passend bij het mythothon thema van Koning Arthur. Na wat googlen en pinteresten, zag ik al helemaal voor me hoe ik het wou doen.

Voor de titelpagina begon ik met een aantal geprinte plaatjes. Zo wou ik de mythothon banner ingeplakt hebben en een representatie van Nimue, het team dat ik had gekozen. Als laatste ging ik ook voor een representatie van Camelot, want dat was nu net de ganse queeste in de mythothon, Camelot redden.
Ik combineerde de plaatjes met wat gekleurde papiertjes om wat meer diepte aan de pagina te geven, maar wat het helemaal af maakt volgens mij is de getekende rand in groen, rood en goud. De inspiratie voor die rand vond ik op Pinterest.

Rood, groen en goud bleven doorheen de ganse maand mijn accentkleuren en ik gebruikte ook potloden om de gelezen boeken van mijn TBR en de kalender van gelezen dagen in te kleuren.
Voor de tekst bootste ik een ietwat Keltisch aandoende font na. Ik vind het echt heel geslaagd worden.

De volgende dubbele pagina wou ik volledig wijden aan de queeste van de Mythothon.
Ik begon met opnieuw dezelfde rand te tekenen om de pagina’s er als een geheel te doen uitzien. Links tekende ik dan mijn queeste, beginnend met mijn team (Nimue), gevolgd door de ridders van ronde tafel en het redden van Camelot. Rechts reserveerde ik voor de eigenlijke opdrachten, met ruimte voor het invullen van de gelezen boeken.

Naarmate ik de boeken las volgens de bijhorende opdrachten, kleurde ik de diamanten in de tekening in met goud en kleurde de volledige vakken in met kleurpotlood.

De volgende spread is dan de gewoonlijke spread van gelezen boeken en maandstatistieken, maar uiteraard ook in het gekozen thema van de maand.
Op het einde van de maand koos ik opnieuw een favoriet boek, wat ik toch steeds moeilijk blijf vinden, zeker als ik zo veel las. Uiteindelijk koos ik voor The house in the cerulean sea, omdat het mij zo blij had gemaakt.

De volgende spreads zijn dan gewijd aan mijn recensies per gelezen boek. Hier ging ik uiteraard verder in een variatie van het thema van groen, rood en goud.

Ik ben echt wel een beetje verliefd op mijn leeslog van april. Ik vind de combinatie van alle elementen en kleuren echt super geslaagd.

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Eswee @ Spiderwebz

    Grappig! Ik denk bij rood, groen en goud altijd direct aan kerst, maar dat heb ik met deze pagina’s helemaal niet. Goed gedaan dus! En ook weer veel gelezen, wauw!

  • Hilde

    Oh zo prachtig Charlotte! Ik vind de Keltische cultuur ook heel boeiend :-). Heel geslaagd vind ik. Het lettertype heeft zeker iets bijzonder.