Gelezen

Leeslog maart 2021

Zoals bijna altijd ontstond mijn ontwerp voor mijn leeslog van maart vrijwel zonder een duidelijk plan. Het begon allemaal met een prentje, dat mij leidde naar kleuren, die mij leidden naar het complete plaatje.

Het prentje kwam, als ik mij goed herinner, uit een kalender van de Libelle van vorig jaar: een theepot met een paar kopjes op een dienblad lijkend op ouderwetse tegeltjes in geel en blauw. Ik wist meteen dat ik iets met delfts blauwe tegeltjes wou doen en had hiervoor een lege doos van papieren zakdoekjes met motiefjes verknipt. Voor het gele accent vond ik een gepast papiertje, waar ik ook tegeltjes van knipte. Dit alles combineerde ik in een titel pagina voor de maand.
Voor de tekst vond ik inspiratie in mijn bijna vergeten kennis Japans schrift, waarbij ik ons alfabet een beetje op een Japanse manier probeerde te schrijven.

Het geheel vind ik alvast heel hard geslaagd en ik denk dat deze al mijn favoriet is van mijn leeslog van dit jaar.

In maart deed ik ook een beetje mee aan de 48h Bookoplathon van Becca and the Books. Ik deed vooral ’s avonds mee en zo eens op de middag of zo, maar ik heb er niet speciaal tijd voor gemaakt of slaap voor gelaten. Uiteindelijk heb ik wel enorm veel chance gehad met de opdrachten die gerold werden, want ik kon de boeken waar ik gedurende die periode in las gebruiken om alle opdrachten op eentje na in te vullen. Om de laatste opdracht toch nog te hebben, vond ik een gratis kortverhaal, waardoor mijn competitieve zelf ook tevreden werd gesteld 😀

Mijn gebruikelijke pagina’s voor de gelezen boeken, mijn favoriete boek van de maand en mijn statistieken van de maand kregen natuurlijk ook weer een plaats, volledig volgens thema.
Mijn printer heeft momenteel wel geen inkt meer, waardoor ik geen nieuwe covers van boeken meer kan afprinten om in te plakken. Ik had mij eens geriskeerd om goedkope inkt van de Action te kopen, maar uiteraard is mijn printer een snob en wil hij die niet. Hij pakt alleen deze van zijn eigen merk, dat natuurlijk bijna 5x zo veel kost *zucht*

Voor mijn statistieken heb ik eens iets anders geprobeerd en meer met tabelletjes gewerkt. Ik vind het wel iets hebben en een pak overzichtelijker dan wat ik anders deed. Bovendien kan ik die pagina ook voorbereiden door de kadertjes al te tekenen aan het begin van de maand. Dus ik denk wel dat ik het nog op deze manier zal blijven doen.

En daarna kwamen de pagina’s van de gelezen boeken met mijn gedachten, uiteraard volgens het gevestigde thema.
Hoewel ik de combinatie geel/blauw wel een schoontje vind, is het misschien toch geen zo’n goed idee om ook effectief tekst in geel te schrijven, gezien dat op momenten wel moeilijk te lezen is. Eenmaal ik die gewoonte had opgezet, wou ik er wel niet meer van afwijken en heb ik het blijven volhouden bij alle pagina’s, maar ik weet nu wel voor eventueel toekomstige thema’s om niet meer met dat kleur geel te schrijven ;).

Voor de maand april was ik ook enorm geïnspireerd, dankzij mijn deelname aan de Mythothon. Echt, ook op dit thema ben ik een beetje verliefd. Het totaalpakket zien jullie volgende maand dan wel, maar ik laat jullie nu al achter met voorsmaakje!

Groetjes,
Charlotte

One Comment

  • Hilde

    Elk idee ontstaat met iets klein zoals hier met een afbeelding uit de Libelle. Ook nu weer mooi geslaagd die combinatie vind ik. Je merkt dat je er telkens plezier aan beleeft, aan het uitzoeken, combineren en afwerken. Houden zo .