Gemaakt

Tribal Hip Scarf: eindresultaat

Een heel eind terug kreeg ik van een collega de vraag of ik het zou zien zitten om voor haar een sjaal te haken die rond de heupen kan worden gebonden tijdens het buikdansen. In eerste instantie wist ik eigenlijk niet wat ik mij hierbij moest voorstellen. Ze noemde het een tribal hip scarf, waarbij de tribal blijkbaar verwijst naar het type dans, namelijk Tribal Fusion. Nu kijk, voor mij is dit allemaal nieuw, maar gelukkig stuurde ze me ook een paar foto’s ter inspiratie. De linker foto als inspiratie voor het type sjaal en de rechter foto als inspiratie voor de kleur.

Dankzij de termen die ze me mee gaf kon ik ook zelf wat googlen om een beter idee te krijgen wat voor soort sjaal dat dan precies is, maar uiteindelijk zegt de linker foto zo goed als alles: een luchtige sjaal in een natuurlijke kleur en garen. Mij leek dit vrij eenvoudig te maken, dus ik zegde toe om een sjaal voor haar te ontwerpen en haken.

Mijn eerste proeflapjes kregen meteen al het fiat, alsook de sjaal die ik haakte als prototype om te zien of het eindresultaat ook werkelijk de afmetingen en het model kreeg dat ik voor ogen had.
En dan was het eigenlijk maar een kwestie van de juiste kleur garen vinden en die sjaal haken. In eerste instantie vond ik niet meteen de kleur die ik zocht, maar Liesbet kwam mij te hulp. Nogmaals dank hiervoor!

De uiteindelijke sjaal haken bleef ik tot mijn schaamte een beetje voor mij uit schuiven, maar eind goed al goed!
Ik content met het resultaat en de collega ook!

Groetjes,
Charlotte.

2 Comments

  • zwartraafje

    Oh, dat verzoekje herinner ik me nog. De sjaal is leuk geworden dus je collega gaat nu ongetwijfeld met nog meer plezier dansen.