Gebeurd

Books & Bunny’s Paasswap

Voor Pasen deed ik voor de tweede keer mee met een swap georganiseerd door Kwante van Kwante In Wonderland. Twee jaar geleden deed ik voor het eerst mee met één van haar swaps, voor kerstmis, en vond dit zo’n fijne ervaring dat dit zeker voor herhaling vatbaar was.
Kwante organiseert elk jaar minstens 4 swaps, dus er is altijd wel een moment dat ik me kon inschrijven. Maar om één of andere reden verloor ik dit steeds uit het oog of kwam ik er pas op wanneer de uiterste inschrijvingsdatum al voorbij was. Ook nu weer was ik net te laat, maar Kwante aanvaarde me toch!

En zo ontving ik zo’n week voor Pasen een gigantische doos met de post en moest ik daar afblijven tot ik die met Pasen eindelijk mocht gaan uitpakken!

Wat ik kreeg

Ik had de ongelofelijke chance om een pakketje van Paashaas Liesbet van de blog Zwartraafje te mogen ontvangen, want ik denk dat zij stiekem toch wel wat toverspreuken kent. De doos die ik ontving van haar was vrij groot, maar het aantal pakjes die ik eruit haalde leken mij toch een pak meer dan verwacht!

Niet alleen haalde ik er enorm veel pakjes uit, maar elk was ook nog eens super mooi verpakt in een mooi papiertje met lintjes en bloemetje. Het leek me bijna zonde om die uit te pakken!

De Paasswap was er eentje die Kwante als een kleine swap bestempeld met een beperkt budget van €25. Ik was dan ook verbaasd dat ik niet één, niet twee, maar drie boeken in mijn pakjes terug vond.
Twee van die boeken (Red Sister & The Boy, the mole, the fox and the horse) stonden op mijn wenslijstje, maar Liesbet gaf me ook nog eens dit toffe haakboek! Daar ga ik zeker mee aan de slag.

De swap is een boekenswap, maar waar ik echt mijn ogen van open trok waren alle extraatjes. En niet zomaar extraatjes, maar super coole, creatieve Harry Potter extraatjes!
Een potje met gele paaseitjes die voor de gelegenheid eitjes van de Aswinder werden. Zo origineel gevonden!
Een mooie grote bronskleurige sleutel met vleugels, zoals bij de tweede opdracht in de Steen der Wijzen.
Een Ravenclaw (mijn huis) windlicht met een silhouette van Hogwarts.
En mijn favoriet, een super schattige mandragora.

Maar dat is nog lang niet alles, nog meer boekige goodies kwamen tervoorschijn: een prachtige Ravenclaw boekenlegger met parels, stickertjes en washitape die zeker van pas gaan komen in mijn leeslog, een boekige kaars van Letters & light, een Belle boekenlegger en nog een Ravenclaw boekenlegger.

En daarmee was Liesbet’s creativiteit blijkbaar nog niet op gebruikt, want ze maakte mij nog een prachtige scrapboek in plaats van een simpele kaart! Daarbovenop kreeg ik ook nog deze mooie quote in mijn lievelingskleur.

Echt, ik voel me rotverwend! Zo’n prachtig, attent, doordacht, creatief en vooral super gul pakket! Super goed bedacht ook vond ik het feit dat Liesbet als vullingsmateriaal er een samengeperst kussen had bij gegeven! En toeval wil nu net dat een nieuw kussen op mijn te kopen lijst stond, om mijn nieuwe kussenhoes uit de laatste Fairyloot doos te kunnen gebruiken! Win-win-win dus!

Liesbet, super dankjewel voor dit schitterend pakket!!

Wat ik stuurde

Zelf mocht ik natuurlijk ook een pakket samenstellen. Mijn swapmaatje Catjana kende ik niet, dus ik vond het wel een beetje spannend en moeilijk om een degelijk pakket voor haar samen te stellen.

Voor de verpakking vond ik een tweezijdig cadeaupapier in een patroon dat mij een beetje aan eitjes deed denken. De ene kant van het papier was een lente-achtig geel, maar toen ik zag dat de andere kant in petrol-blauw was wist ik dat ik mijn cadeaupapier had gevonden, gezien dit mijn Swapmaatjes lievelingskleur is. Versieren deed ik met paasstickers en kleurige lintjes.
Van één pakje maakte ik een konijntje, omdat dit ook voor konijntjes was bedoeld.

Het creatieve luik van mijn pakket kwam tot mij toen ik leerde dat mijn swapmaatje Harry Potter ook wel leuk vind. Ik besloot om mij eens te wagen aan het zelf maken van drakeneieren en dit is toch aardig gelukt, ook al zeg ik het zelf.

Ik maakte ook nog een aantal boekenleggers, uit papier en uit strijkkralen, haakte een konijntje met een super pluizige staart en vond een toffe paaskaart.

Natuurlijk kocht ik ook een aantal items voor mijn maatje met als belangrijkste twee boeken van haar wenslijst.
Voor het paaslekkers had ik het wat moeilijker, omdat de enige informatie die mijn maatje mee gaf was dat ze enkel pure chocolade eet van minstens 72%. Daarom kocht ik eerst een simpele tablet chocolade, maar die ook verpakt was in haar lievelingskleur. Later vond ik dan gelukkig ook nog extra pure paaseitjes in de winkel, die mee konden in het pakket en het toch iets Paserig deden aanvoelen. Omdat ik geen ander snoepgoed durfde meesturen, besloot ik om er iets lekkers voor de huisdieren bij te steken, gezien ik ontdekt had dat mijn maatje twee konijntjes heeft.

En dat was het. Ook voor deze tweede ervaring met een swap van Kwante heb ik niks dan positiefs te zeggen. Fantastisch goed georganiseerd en een feestje, zowel bij het samenstellen als het uitpakken van een pakket!

De volgende swap op haar programma is de zomerswap, met als uiterste inschrijvingsdatum is 18 april. De enige reden waarom ik nog aan het twijfelen ben is het ganse C-gedoe en de gesloten winkels. Ook al koop ik veel online, de versieringen en creatieve invulling vind ik meestal door echt naar de winkel te gaan, en het lijkt er steeds meer op dat dit nog niet direct in de nabije toekomst zal lukken… Dus ik denk dat ik deze ook ga overslaan en ga wachten tot de volgende swap voor Halloween.

Deden jullie al eens mee aan een swap?

Groetjes,
Charlotte

4 Comments

 • Julie

  Ik doe nu al een paar keer mee en vind het super.

  De organisatie is echt top. Altijd genieten.

  • Charlotte

   Ja, ik ben echt vol bewondering over Kwante’s organisatie en geduld. En het feit dat ze het ziet zitten om dit bijna aan de lopende band te doen. Niks voor een stresskieken als ik, haha 😉

 • zwartraafje

  Zo, zo leuk om jouw unboxing te lezen. Als je lootje ook een Harry Potter fan is is het altijd meteen wat makkelijker om pakjes te bedenken hé. Maar vervolgens blijft het natuurlijk spannend afwachten om te zien of je lootje er ook blij mee zal zijn. Ik was dan ook heel opgelucht toen ik jouw eerste reactie in de FB-groep zag en heb tijdens het lezen van deze blogpost de hele tijd zitten glimlachen. Knutselen is immers pas echt leuk wanneer je er iemand gelukkig mee kan maken. Al een geluk dat die baby mandragora het transport heeft overleeft. Het kussen had ik ergens bijgekregen en het leek me leuker om dat te gebruiken in plaats van bubbelfolie of isomo. Super dat je het ook echt kan gebruiken en er nu niet meer naar op zoek moet gaan.

  Meedoen aan een swapactie is toch anders wanneer je niet ontspannen kan rondsnuisteren in winkels hé. Zelf heb ik ook besloten om de volgende swap een keertje over te slagen. Dat gaat ongetwijfeld wat raar aanvoelen maar ik heb al zoveel spulletjes bij elkaar gekregen dankzij de vele leuke swaps die Kwante organiseert dat ik niet goed weet wat ik nog meer op mijn swap-wenslijst kan zetten. Duidelijk een luxeprobleem.

  • Charlotte

   Inderdaad, Harry Potter is echt wel een oneindige bron van inspiratie 😀 Gelukkig dat zo veel mensen daar wel fan van zijn!
   Ja, online shoppen heeft zijn voordelen, maar zo voor de kleine extraatjes bij een swap, dat zijn meestal geen dingen die ik op voorhand heb bedacht, maar dingen die bij me op komen door zaken in de winkel te vinden. Dus ja, ik sla ook even over, maar wil zeker terug mee doen met Halloween. Lijkt mij ook een zalig thema om een pakje rond te bedenken 🙂