Gelezen

Fairyloot #2 – december 2020

Mijn tweede Fairyloot werd nog voor kerstmis geleverd, wat ik eigenlijk totaal niet had verwacht. Vermoedelijk wilden ze daar alles zo snel mogelijk bezorgd hebben voor de bijl van de Brexit viel. Iets waar ik trouwens ook totaal niet meer aan had gedacht toen ik besloot de overstap te maken van het Amerikaanse Owlcrate naar het Britse Fairyloot, om wat minder douanemiserie te hebben. Doh! De toekomst zal moeten uitwijzen hoe lastig het zal worden om zaken uit de UK te laten over komen… Balen!

Maar goed dus, mijn tweede Fairyloot ooit was dus deze van december, dewelke als thema had Thick as Thieves, wat vrij naar het Nederlands vertaald misschien twee handen op één buik kan zijn?
In ieder geval stond het thema in het teken van hechte vriendengroepen die samen op avontuur gaan, geheimen delen, streken uithalen en in het passeren misschien de wereld redden van een zeker noodlot.

Naast het boek, haalde ik nog een zestal hebbedingetjes uit de doos.

Helemaal bovenin vond ik deze mooi ontworpen wollen muts, geïnspireerd op The Hobbit van J.R.R. Tolkien. Het ontwerp is van de hand van @jezhawk.

In een zacht velours zakje vond ik vervolgens deze metalen brievenopener in de vorm van een zwaard, geïnspireerd door Throne of Glass van Sarah J. Maas.


Dit nepboek vind ik persoonlijk één van de leukste spulletjes uit deze doos. Je kan het als een geheim compartiment in je boekenkast zetten en er kleine spulletjes zoals boekenleggers of fan-art in bewaren.
Aan de buitenkant doet het niet meteen denken aan een specifiek boek, maar aan de binnenkant zijn er duidelijk toespelingen naar verschillende fandoms, o.a. opnieuw The Hobbit en A Darker Shade of Magic van V. E. Schwab. Het ontwerp is van @noverantale.

Een kalender is altijd handig, en zeker als hij zo’n schone fanart bevat als deze. De artiest is @dominiquewesson en de kalender bevat tekeningen geïnspireerd door Throne of Glass van Sarah J. Maas, A Darker Shade of Magic van V. E. Schwab, The Gilded Wolves van Roshani Chokshi, Scythe van Neal Shusterman, Percy Jackson van Rick Riordan en Dance of Thieves van Mary E. Pearson.
Allemaal fandoms waar ik eigenlijk al minstens één boek van las (of probeerde te lezen in het geval van Gilded Wolves) of waarvan de boeken nog in mijn boekenkast op mij staan te wachten (in het geval van Dance of Thieves).

Van de gelezen boeken beveel ik trouwens zowel de Percy Jackson-serie als de Scythe-serie warm aan.

Net als kalenders vind ik notitieblokjes altijd handig om te krijgen. Dit leuke exemplaar werd ontworpen door @eunicify.art en is geïnspireerd door Children of Blood and Bone van Tomi Adeyemi.

Daarbij zat er ook nog een mooi getekende art print van @_saintdri met een vrij bekende vriendengroep in YA-boekenland, namelijk de ploeg uit The Raven Boys van Maggie Stiefvater, ook een serie die hier nog in mijn boekenkast staat te wachten om gelezen te worden.

Net als in de vorige Fairyloot zaten er ook twee tarot kaarten in deze doos, opnieuw geïnspireerd door House of Earth and Blood van Sarah J. Maas en ontworpen door @arz28.

En dan tot slot HET item uit de doos, het boek van de maand. Dit is Master of One van Jaida Jones en Danielle Bennett, een boek vol sinistere magie, feeën, galgenhumor en een onwillig team dat het op moeten nemen tegen een eind-van-de-wereld voorspelling en een kwaadaardig koninklijk complot.

Dit boek is werkelijk een prachtig uitgegeven editie: een folie omslag met prachtige artwork aan de binnenkant, mooie binnenbladen en een handtekening van beide auteurs, blinkende gekleurde zijkanten en een mooie stempel op de hardcover.
Daarbij kwam nog een brief van de auteurs op een ander stukje art-work en een boekenlegger passend bij het Fairyloot thema.

Dus weerom een fijne doos, met heel wat handige spulletjes en een boek dat mij wel aanspreekt.

Edoch kijk ik al reikhalzend uit naar mijn volgende doos, want het januari thema is “Griekse mythologie” en ik heb een licht vermoeden dat het boek één van mijn meest verwachte boeken van 2021 zal zijn. Ieieieie 😉

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • zwartraafje

    Heerlijk wanneer een uitgeverij zo werk maakt van een uitgave. Ik ben momenteel Het onzichtbare leven van Addie LaRue aan het lezen en Boekerij heeft daar (net als bij de boeken van Holly Black) opnieuw iets prachtig van gemaakt. Het gaat hem in de eerste plaats natuurlijk om in de inhoud, daar ben ik me heel goed van bewust, maar van zo’n mooie verpakking kan ik als booknerd helemaal vrolijk worden.

    • Charlotte

      Toen ik de NL editie zag van Addie LaRue heb ik hem ook besteld, ook al had ik hem al in het Engels. Die is inderdaad enorm mooi!