Gebeurd

Dezer dagen #13

Alweer is het een maand geleden dat ik een dezer dagen bericht postte. Echt, waar lopen al die dagen naartoe?

Deze laatste weken stonden echt wel in het teken van gezelligheid. Dekentjes werden boven gehaald, kaarsjes werden gebrand en de bakkriebel kwam weer eens piepen.

Deze keer in de vorm van de goesting in krokante witte pistoletjes.
Ik bakte ondertussen al drie keer pistolets via het recept van Aveve en hoewel ik ze lekker vind, vind ik er toch precies iets aan ontbreken, maar ik kan er totaal mijn vinger niet opleggen.
Ondertussen is de goesting naar pistoletjes alweer afgenomen, dus het experimenteren zal ik wel een andere keer verder zetten.

Ik bakte ook nog eens een karamel-brownie naar een recept van Laura’s Bakery, inclusief zelf gemaakte dulce de leche.
Dit is een B.O.M., in hoofdletters en met punten er tussen, maar o-zo lekker. Nogal een chance dat die dulce de leche wat tijd vraagt om te maken, zo ontwijk ik de verleiding om dit wekelijke te maken. (Sssst, ik wil niet horen dat je dulce de leche ook sneller kunt maken. *met de vingers in de oren* lalalalalaaaaa 😉 )

Wat ik ook enorm gezellig vind, is het kijken van cozy mysteries. Niks zo gezellig als een moord in een pittoresk Engels dorp, haha 😉
De uitverkorene van dienst is deze keer Midsomer Murders, wat ik opneem van het kanaal BBC First.

Leuke extra bezigheid hierbij is het spotten van toen-onbekende wereldsterren.
Zo zag ik al Jack Randall, Legolas, the Queen, Robert Crawley en Carson, Superman en Mr. Filch passeren.

Maar het gezelligst vind ik ongetwijfeld het opkrullen in mijn leeszetel met een goed boek, een dekentje en eventueel een warm drankje, zoals een karamel-latte of een chocolademelk.
Daar verschieten jullie ongetwijfeld niet van 😉

In huis werd het ook nog wat extra gezellig toen ik de kerstboom – heel wat vroeger dan andere jaren om de welbekende reden – van zolder haalde en versierde. Net als vorig jaar in een Harry Potter thema. Ik denk dat ik er binnenkort eens een aparte blog aan wijdt om wat meer in te zoomen op de details van mijn nerdheid 😉

Voor iemand het vraagt, jawel, ik probeer nog steeds regelmatig te gaan wandelen, maar ik neem niet altijd foto’s.
Die keer met valavond kon ik echter niet nalaten dit mooie beeld van de maan boven de kasteeltoren vast te leggen van tussen een gat in het bladerdek. Op foto ziet het er nooit zo uit als int echt, maar ik vind de foto wel vrij geslaagd eigenlijk.

En voor de rest valt er eigenlijk weinig te vertellen.
Ik werk. Ik lees. Ik wandel. Ik kook. Ik bak. Ik knutsel. Ik haak. Ik brei. Ik kuis. Ik ruim op. En zo verder, en zo voort.
Niks wereldschokkends, maar gewoontjes en dat is meer dan goed!

En hoe gaat het met jullie?

Groetjes,
Charlotte

12 Comments

 • fieke

  Zo’n supergezellig leeshoekje!
  En die kerstboom, zo origineel! Ik kijk al uit naar de extra nerdy blogpost :-).

  • Charlotte

   Ja, van mijn leeshoekje blijf ik fan. En die zetel is super comfortabel! Heel lang getwijfeld bij Ikea of die wel in de ruimte zou passen qua stijl en plaats, maar het draaide helemaal perfect uit!
   Origineel is mijn kerstboom niet echt als je eens begint te googlen op “Harry Potter christmas tree” ;), maar ik ben er inderdaad wel heel content over. De post komt hopelijk donderdag online! 🙂

 • Miriam

  Een gezellig verslag van jouw dagen! We hebben ook nog een massa kerstkaarten geschreven, dit jaar vrijwel allemaal met wat meer tekst om contact te houden met de mensen die we nu gedurende dit coronajaar niet zien. Verder kerststukjes bezorgd, veel (online) gezongen enzovoorts

  • Charlotte

   Ah ja, kerstkaarten heb ik ook geschreven!
   Ik probeer dit toch elk jaar te doen, maar net als jij was het dit jaar met iets meer tekst dan anders. En ze waren ook een pak vroeger de deur uit!
   Online zingen? Is dat dan in een koor of zo?
   Fijne feesten alvast!

 • An Valenteyn

  Wat leuk die boom, heb de foto opgeslagen als ideetje voor volgend jaar.
  Hopelijk kan dna ook de familie er van meegenieten …

  Ik heb onlangs ook BBC first ontdekt (ik wist niet dat die in het basispakket tv zat) en neem ook de Midsummer Murders op, zalig dat ze die oudere reeksen terug uitzenden, die vond ik veel beter 🙂

  Fijne feestdagen gewenst ! Maak er het beste van !

  Groetjes van An

  • Charlotte

   BBC First ontdekte ik ook heel toevallig bij het zappen en nu bekijk ik regelmatig hun tv-gids om te zien of er nog toffe series worden uitgezonden/herhaald. Ze herhalen wel veel en reclames zijn boe, maar gelukkig kunnen we bij het opnemen die nog steeds doorspoelen!

   Ook heel gezellige feesten gewenst!

 • trijnewijn

  Je kerstboom is echt zálig! Ik krijg op slag zin om de boeken nog eens te herlezen. Wat heerlijk dat je er maar gewoon een blik op moet werpen om je geen muggle meer te voelen 🙂

  Zelf heb ik het niet zo voor murder mysteries, maar bbc-reeksen waarin je ineens bekende gezichten ziet vind ik ook heerlijk.

 • nancy

  Hallo Charlotte
  Wat een leuk leeshoekje heb jij!! Zo’n knusse zetel. Ik heb er de plaats niet voor, maar hang ook graag in zo’n zetel, met de benen over de leuning of helemaal opgekruld, zoveel manieren om in zo’n zetel te vertoeven.

  En wat een mooie leeslamp! Is die te koop? Of heb je die zelf geknutseld? Ik ben wel benieuwd 🙂

  Groetjes Nancy

  • Charlotte

   Dag Nancy 🙂
   De leeslamp is een gewoon staande lamp met een heksenhoed er op 😉 Die heb ik er rond Halloween opgezet, maar vond het wel leuk zo, dus heb ik die gewoon laten staan 🙂

 • zwartraafje

  Haha, ik doe dat ook. Ik herken steeds acteurs meteen van een bepaald personage dat ze speelden en manlief wordt er soms een beetje gek van vermits dat dan ook betekent dat Tonks plots opduikt in The Mandalorian of Saruman in Charlie and the Chocolate Factory of … Jouw kerstboom is (ondertussen waarschijnlijk was gezien de achterstand van mijn blogfeed) prachtig dus ik zou een aparte blogpost zeker zien zitten. 🙂

  • Charlotte

   De kerstboom staat er nog steeds, maar ik breek die waarschijnlijk dit weekend af. We zijn voorbij Driekoningen 😉
   En het bericht over de kerstboom heb je dan waarschijnlijk nog te goed in je feed! 🙂